Ahojte, v auguste letíme na Cyprus. Bude to s medzipristátim v Turecku. Čo beriem, ale čo ma desí, je pre mňa neznáma letecká spoločnosť Tailwind.
Recenzie na nete mám prelúskané (no ...).
Je tu niekto, kto má ešte čerstvé skúsenosti s touto spoločnosťou? Ďakujem.
@raszuz za málo, rado sa stalo. ☺ Pre technický stav lietadiel nie je rozhodujúce, aké aerolinky ich prevádzkujú. Je to prísne legislatívna záležitosť, spadajúca pod kontrolnú kompetenciu leteckého úradu tej krajiny, pod ktorej imatrikulačkou je lietadlo registrované. Pokiaľ by nebola na lietadle dodržaná predpísaná údržba, stratilo by letovú spôsobilosť - a pokiaľ by sa tento fakt zistil námatkovou kontrolou, prevádzkovateľ lietadla by sa navyše nevyhol mastnej pokute. Určite je všetkým jasné, že uzemnenie jedného z piatich lietadiel + štipľavá sankcia k tomu by pre aerolinky znamenala neporovnateľne vyššie finančné straty, než sú náklady na riadnu údržbu lietadla (dovolím si tvrdiť, že v prípade tak malých leteckých dopravcov, akými sú Tailwind, by to bola otázka priam likvidačná). Navyše, takéto aerolinky majú jety buď v prenájme alebo na leasing - pričom ani prenajímateľ, ani leasingovka a ani poisťovňa by prúsery tohto druhu netolaeovala. Takže áno... v lietadle sú možno ošúchané sedačky a cestujúci nemá na výber menu 5 jedál - pretože práve na tomto sa dá šetriť. Na technickej údržbe nie. 😉
@janne318 inak myslím, že aj tu by si bola celkom nápomocná https://www.modrykonik.sk/group/8892/
a klobúk dole pred tebou za prácu, čo robíš, a ešte si aj ochotná fundovane zodpovedať otázky. Ďakujem
Našla som. Pod mojím starým nickom jenny318 je tam od strany 2 toho pomerne dosť. 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/ako-sa-zbavit-panickeho-strachu-z-lietania-2/
Kľudne sa pýtaj v skupine Cestujeme lietadlom
@raszuz Ja len k tomu ze nechapes niektorych cestovatelov, ved vodu a keksik si mozes kupit na letisku.
Recenzie na hoteli, letecke spolocnosti a pod. pisu rozni ludia. Su taki, co su maximlane spokojni s nizkonakladovkami, lebo prioritou im je cena a maju radi "dobrodruzstvo" a su nenarocni. Ini su zvyknuti na isty standard, maju naroky na pohodlie a svoj komfor, ocakavaju nejake sluzby, zalezi im na detailoch. Ine veci si zas bude vsimat rodina s malinkymi detmi, ine naroky ma business cestujuci, atd atd atd.
Kazdy ma ine priority, ine ocakavania a teda aj recenzie su roznorode ;)
#tailwind
Čerstvé skúsenosti, zo včera a verím, že tak fajn to prebehne aj o týždeň pri návrate domov.
Let úplne v pohode, moje obavy sa veľmi rýchlo rozplynuli, v Antalyi medzipristátie cca. 50 minút, potom sme leteli ešte zhruba 35 minút na Ercan
Lietadlo staršie, kožené sedačky, ale dalo sa a celkom poriadok, ale to je aj o ľuďoch, či sa správajú normálne alebo ako prasiatka.
Letušky v pohode, milé usmievavé. Či na trase BA - Antalya, alebo po výmene v Antalyi.
"Poučená" z recenzií som po kontrole nakúpila vodu a nejaké jedlo pre deti. Ale nevadí, lebo rozdávali syrovú bagetku, ktorú deti nechceli jesť, nechutila im. Počas letu rozdávali kávu, kolu, vodu, džús, kto, čo chcel. Rozlievali do plastových pohárikov. Na trase Antalya - Ercan počas tých 35 minút ponúkali ešte vodu.
Verím, že let naspäť prebehne tiež bez komplikácií, aj tú bagetku oželiem 😉.
Pozdravujem z Cypru.
@raszuz to je super, že ste to takto v pohode zvládli. ☺😉 Ano, je to taký chartrový štandard. Užite si príjemný dovolenkový pobyt, nech Vám výjde pobyt i relax podľa Vašich predstáv. Želám príjemný spiatočný let - nech Vám počasie i ATC praje. 😂 (pre ozrejmenie: letné búrky, turbulentné počasie, a k tomu sezónny "chaos" na oblohe aj na letiskách zvykne spôsobiť nejaký ten delay - tak snáď sa Vás to minie a všetko bude ok. 😉☺)
Aj my sa chystáme 29.8.2019...prvýkrat, 2 deti... Podobne pocity.. Ale po prečítaní príspevkov troska strach odpadol. 😊
@raszuz Ahoj. Tailwind prevádzkuje chartrové lety, možno preto je menej známa. Určite ale nemusíš mať obavy. Povedala by som, že z chartrov je to ten vyšší štandard. Vo flotile majú pokiaľ viem len B737, nie síce najnovšie, ale technicky určite v poriadku. Neviem, čo presne Ťa zaujíma - skús byť konkrétnejšia a možno budem vedieť byť nápomocná. ☺