Maroko - Hotel Be Live Grand Saidia

zuzannecka
19. máj 2014

Ahojte mamičky, chcela by som sa spýtať, na tento rok sme si vybrali dovolenku v Maroku - Hotel Be Live Grand Saidia - máte niektorá skúsenosti s touto destináciou? Prípadne konkrétne s hotelom?? Myslíte že je to vhodná dovolenka s 5 ročnou dcerkou??? Ďakujem za odpovede a názor 😀 😀 😀

havana_frost
19. máj 2014

Hotel vyzerá dobre, 5*. Ak nohy nevystrčíte z areálu tak OK. Inak mne Maroko pripadalo ako hnusná špinavá smradľavá diera, ale my sme boli v Taghazout (blízko od Agadiru) v dedine medzi domácimi, tam sme bývali aj jedli a to teda nič moc. Ale pozerám že to je na úplne opačnej strane Maroka, hore na severe to môže byť viac (západne) civilizované 🙂

zuzannecka
autor
19. máj 2014

Hej viem že ta destinácia kde si bola je hrozná kamaratka s tým ma skúsenosti ale tato časť je vraj úplne iná tak som chcela vedieť či tam už niekto bol.... :-/

pampusik11
19. máj 2014

Boli sme v tejto časti ... a už by som nešla .. syn mal 4 roky a nikdy,nikdy viac ... Maroko krásne,more parááda ,pláž nádhera ..všetko ..ale tá hygiena a ostatné .... no ďakujem

tinamatka
19. máj 2014

@zuzannecka Ahoj, my sme tam boli minulé leto na dovolenke aj s 5 ročným synom. Pre neho to bola prvá dovolenka pri mori, takže bol ohúrený, stačil mu piesok a hotelové bazény, pretože more bolo rozbúrené, čiže pre deti nič moc na plávanie. Boli sme tam sami, i keď sme došli celé lietadlo Slovákov, v tom komplexe, (je to tam fakt obrovské) sme sa s nikým nestretávali, čiže sama trojčlenná rodina je to nanič. Animačné programy sľúbené aj CK boli len v jednej tej rušnejšej časti komplexu, ale len v angličtine a náš syn je dosť hamblivý, aby sa pripojil a asi by sme ho ani nepustili, bála by som sa, aby odišiel s davom na čele s černochom...Nemáš tam kam ísť na výlet, ani to neodporúčajú, za bránami bohatých hotelových komplexov je to "nijaké"... All inclusive, slnko a poznanie niečoho nového, to je to pozitívne, ale druhýkrát by som už nešla.

zuzannecka
autor
19. máj 2014

Pampusik11- to som prekvapena pretoze na tentokonkretny hotel pocuvam zatial samu chvalu 😢 tak si ma moc nepotesila 😢 a cez aku cestovku ste boli???

ivana6685
16. jún 2014

@zuzannecka a kedy cestujete? my sme si vybrali teraz jún, budeme skôr? 🙂

ivana6685
16. jún 2014

@pampusik11
@tinamatka ahojte baby, my tam cestujeme teraz v júni, vedeli by ste mi prosím poradiť ohľadom pitnej vody v tejto oblasti? je to tam riskantné ako v Egypte? cestujeme s 16 mesačnou a obávam sa toho - bazény, kúpanie na izbe, jedlo a tak, my dospelí sa vieme kontrolovať ale naša bambula všetko skúma jazýčkom tak sa trošku bojím...čo vy na to? a aká tam bola teplota mora? bolo v pohode, lebo tento sever Maroka má klímu viac europsku, tak sa trošku obávam, že to bude mať od egyptského veľmi daleko. Dakujem za infošky

viera1107
17. jún 2014

Ahojte, boli sme tam 2012. More je nádherné, jemný piesok. Prvé dni bolo pod mrakom, ale treba sa aj tak poriadne natierať, slnko je tam ozaj silné. Hotel je asi taký ako hotely v Egypte, nebol zlý ale super luxus to nebol. Vodu piť len balenú, nemali sme tráviace problémy ale na drobcov to môže pôsobiť inak. Trošku mi vadil slabý výber jedla a všetko sa mi zdalo také upatlané 😖 . Zarazilo ma, že rozkrájané ovocie z večere som videla ráno na raňajkách a myslím, že ho vôbec nedali na noc do chladničky. Na výlet sme boli iba kŕmiť opice čo nás stálo asi 100 € pre dvoch.
Je to pekná dovolenka ak nečakáte všetko luxusné a vyleštené.

ivana6685
7. júl 2014

tak baby, ktoré ste našli toto forum, my sme sa vrátili teraz odtial a bolo fantasticky, nemusíte sa ničoho obávať kvôli deťom, úplne top dovolenka, ak by ste mali otázky, kludne píšte IP, rada odpoviem 🙂

kometa
9. júl 2014

my sme tam boli minulý rok, no vo vedľajšom hoteli......boli sme max. spokojní až sa bojím, že "laťku" sme zdvihli privysoko pri výbere tohtoročnej dovolenky 😉

hlaura
10. júl 2014

@ivana6685 ahoj, prosím ťa a aké je tam počasie? a čo bezpečnosť? sú tam aj nejaké obchodíky? naozaj je tam vera domorodých turistov čo všetko "vyžierajú"??? a je tam niečo aj pre páry? myslím programy a tak...

ivana6685
10. júl 2014

@hlaura ahoj
1) vieš čo, toho počasia sme sa trochu obávali aj my, nakoľko sa tie predpovede rôznili na internete, tam hlásili tak, tam zase inak, ale bolo úplne akurát, okolo tých 30C, more nebolo úplne teplé ako býva v iných destináciách, ale kúpať sa v pohode dalo, tých 24C tipujem že malo, a všetci sa kúpali v pohode, aj naša 16mesačná cica 🙂 jeden jediný deň hrozne fúkalo, boli veľké vlny, tak sa na pláži nedalo byť, tak sme ho strávili pri bazénoch
2) neviem čo myslíš bezpečnosťou? ale asi ako o turistov, to je úplne v poriadku, na každom kúsku okolo hotela boli strážnici, strážili turistov aby sa nikto nežiadúci nepohyboval po hoteli, ale to tam nebolo treba, tam domáci nie sú vôbec otravní, ako napr. Turci či Egypťania, dokonca chudáci keď chceli niečo predať na pláži, tak išli zďaleka a kričali, mali zakázané približovať sa, inak ti neviem povedať čo sa týka okolité mestečká, lebo sme ich kvôli malej pozrieť neboli, iba prístav neďaleko, ten bol krásny, ale Slováci v hoteli sa na nič nesťažovali, tam ten cestovný ruch nie je taký veľký, sú tam veľmi priateľský ľudia, čo som si v personáli všimla
3) v areáli hotela je iba malý obchod so suvenírmi, odporúčam nakúpiť tam, lebo my sme to chceli nechať na duty free shopy na letisko, ale tam to bolo oveľa drahšie a tu v hoteli mala toho dosť
4) o domorodých turistoch čo tam všetko vyžierajú? to vôbec neviem o čom je reč :/ to práveže my Slováci sme bohužiaľ takí že rýchlo rýchlo všetko nabrať na tanier, ani spolovice to nezjesť a znovu utekať nakladať si, lebo doniesli nové, nech sa mi ujde - toto som si tam všímala na Slovákoch, to posledného glgu využiť alkohol vrámci all-inclusive, a práveže ostatné národnosti boli ukážkoví turisti - milí, spoločenskí, zábavní, vedeli sa odviazať, zapájali sa do súťaží, a teda klientela bola tvorená zväčša - Španieli, Portugalci, Taliani, pár Nemcov a dosť Čechov a Slovákov, lebo tento hotel má chytené Kartago a Exim
5) a čo sa týka zábavy pre páry, tak toho by som sa neobávala, viac tam bolo párov ako rodín s deťmi, sú tam rôzne animačné programy, ktoré sa mi v prvom hoteli páčili, programy boli aj večer, do tretej do rána tam sedávali v baroch pri muzike, a takisto pekné fakultatívne výlety sa dajú, ktoré sme napr. my kvôli malej nemohli absolvovať
takže tento hotel určite odporúčam (y)

bzucinka2
20. júl 2014

@ivana6685 ivanka a to si bola priamo v tomto hotely? a s vodou je ako? pit len balenu? a okolie mimo hotela spina?

bzucinka2
20. júl 2014

@kometa v ktorom hotely ste boli?

ivana6685
20. júl 2014

@bzucinka2 Áno, boli sme priamo v tomto hoteli. Čo sa týka vody, delegatka nás upozornila že nie je pitná, ale naša malá si stále olizovala ruky a telo keď sme ju sprchovali a nič jej nebolo. A myslím že ani v kuchyni neumývali všetko v kupovanej vode, alebo ľad a ovocie. A nikomu nič nebolo. A pitnú vodu dávajú všade vrámci all incl. A čo sa týka okolia - nič extra, asi 3 km pekný prístav, kde sú kolotoče, supermarket, kaviarničky, ďalej sú golfove ihriská a inak nič ale nám to vôbec neprekážalo. My sme práve takéto kľudné miesto hľadali kvôli malej, naopak animátori sa celý deň starali v areáli o vašu zábavu 🙂

kometa
20. júl 2014

@bzucinka2 my sme boli v Iberostar 😉 to je hotel vedla...a suhlasim s tym co pise ivana6685, vodu sme pili balenu, ta bola stale k dispozicii, ale urcite ovocie v hoteli bolo umyvane klas.vodou a aj lad v napojoch, zuby sme taktiez umyvali kl.vodou, nic nam nebolo... My sme sa okrem prechadzok do pristavu, vybrali aj "miestou autobusovou dopravou" do mesta Saidia. Bol to uzasny zazitok cestovat s "domacimi"-dokonca sme mali stastie aj na revizora 🙂))) V meste su trhy, kde sa da nakupit, obchodnici byvaju otravni, aby predali....my sme boli v Maroku v case ramadanu, tak aj ti predavaci boli kludni a skor zalezeni v stankoch, cakali na zapad slnka, aby ozili 😉

merry1001
27. máj 2015

Bol tam este niekto?

merry1001
30. máj 2015

???

zazulkaa
9. júl 2015

Bol pripadne chysta sa niekto na dovolenku do Maroka v tomto obdobi? Pripadne myslite,ze je dobre sa tejto krajine radsej vyvarovat?

merry1001
13. júl 2015

@zazulkaa Bola som na konci júna. . .teraz by som už nešla. . .po útoku v Tunise. . .

oliverceky
13. júl 2015

@merry1001v akom hoteli a ako ste bola spokojná?

blackcrystal
13. júl 2015

@zazulkaa my sme boli v hoteli Oriental Bay Beach dve leta dozadu a vsetko bolo super. Cista plaz, dobre jedlo, deti si to uzili, ludia neboli agresivni ani dotierni. Osobne by som nesla Tunisko a Egypt.

merry1001
14. júl 2015

@oliverceky Hotel be live collection, boli sme spokojní, ale 5* by som izbám nedala. . .

danulkaja1
23. jún 2017

@kometa prosím ťa ako ste boli spokojný v Maroku,v hotely Iberostar?

1kriosa1
23. jún 2017

ja som v tom hoteli bola hned po tom, čo ho otvorili....je pravda, že sme ho kúpili za super cenu, platili sme 890 € dve dospelé osoby, na 8dní, all in z BA. Hotel bol super, po anglicky sa dohováralo ťažko (určite sa za tie roky už polepšili). Areál hotela bol rozdelený budovou na dve časti, pri jednom bazéne bolo celý deň ticho, dalo sa tam super relaxovať. Druhý časť bola hlučná kde boli animácie a akcie počas celého dňa. Izby boli krásne, vtedy všetko ešte nové, na izbe sme mali vaňu, sprchový a na terase malú vírivku. Služba all in bola taká klasická, nalievali do pohárov (nie do plastu). Balená voda na izbu bola samozrejmosť. Maroko je krásna krajina, netreba ju zaškatuľkovať hneď spolu e Egyptom či Tunisom. Maroko je úplne niekde inde...pred pár mesiacmi som bola na okruhu marokom

danulkaja1
23. jún 2017

@1kriosa1 ďakujem..ponúkli mi ju v cestovke ako alternatívu k Tunisu..prosím ťa aká bola strava..a dá sa tam ísť aj na nejaké výlety?ďakujem

gumidzus
27. jún 2017

Dobry den. Prosim Vas, vedeli by ste mi odporucit jeden z tychto dvoch hotelov?
Iberostar Saidia (5*) alebo Hotel Be Live Collection Saidia (5*)? Su hned vedla seba a tak verim, ze ak ste boli v jednom z nich tak ste sa presli aj k tomu druhemu. Budem vdacny za kazdu odpoved! 🙂

z1984
19. aug 2017

@merry1001 ahoj chcem sa spytat ake tam boli podmienky ked ste isli na veceru alebo obed museli ste mat zahalene rramena a sukne po kolena ?

merry1001
20. aug 2017

@z1984 Ahoj, vôbec nie ...🙂 Nechodila som v plavkách...aké kľudne letné šaty na ramienka, sukňa, tieklo, kraťasy,....to nie je ako v Turecku, Španielsku...je to Afrika 😉