Ahojte chcem sa spýtať Vás ktoré ste boli tento rok v Chorvátsku. Chceme ísť ešte túto nedeľu na týždeň. Otázka máme si ubytovanie zabezpečiť popredu alebo je dosť možností pri príchode na miesto. Vždy sme si až tam hľadali len neviem ako je to tento rok. Ďakujem.
@evaplev IP
ja odchádzam v piatok ale ubytovanie mám veru zaistené už mesiac dopredu....
@evaplev zaistiť!
my sme mali pred 3ma týždňami zaistené ubytko vopred cez Slovenku, ktorá vlastnila dom - cez facebook, ale ked sme tam boli, tak som priamo na mieste pohladala dalsie ubytko pre nasich známych, ktorí prisli o dva dni po nás, dokonca lepšie a lacnejsie. Práve momenálne je tam dalsia moja známa s rodinou...ak by bol záujem, číslo rada pošlem, domáci je velmi ústretový.
Isť na "blind" je trošku riziko - môžete mať šťastie, ale nemusíte...
My chodime kazdy rok tak, ze si ubytko najdeme az tam, ked sa nam chce tak sami obehavame apartmany a z nich najkrajsi si vyberieme, ked sa nam nechce vojdeme do prvej ich cestovnej agentury a tam si vypytame, cenu dohodneme a oni nas poslu rovno na apartman. Nikdy sa nam nestalo, ze by sme nic nenasli. A zvlast takto na konci augusta sa vobec nebojim, tiez ideme v pondelok a ubytko som este neriesila.
a aka je vlastne vyhoda hladania si ubytka az na mieste? daju potom domaci nizsiu cenu? lebo ja nevidim zmysel v tom, behat po dlhej unavnej ceste este po apartmanoch a hladat vhodny a vyberat, ked si mozem dopredu v klude vybrat podla fotiek a presneho popisu, co mi najviac vyhovuje.. my sme teda boli na blind prvy raz a nikdy viac.. odvtedy si vzdy vyberam popredu..
My zas preto vyberame na mieste lebo mne ide hlavne o plaz. Vyberieme miesto kam chceme chodit ( skor “divokejsie” plaze nie preplnene mestske plaze ale skaly kde sa vieme schovat) take miesta byvaju vascinou na okrajoch miest a v tej lokalite potom najdeme apartman. Je mi zbytocne ubytovat sa niekde a potom budeme s nafukovackami peskovat cez cele mesto na plaz, ktora sa nam paci. A ano aj cena ide dolu a niekedy rapidne a nenastava ani sokujuce prekvapenie foto verzus realita apartmanu.
@rooberta tak ja vyberam na strankach, kde su nafotene aj plaze a vacsinou teda chceme co najblizsie k plazi, alebo najlepsie rovno na plazi 🙂, to sa potom da aj podla mapy skontrolovat, ze ci to sedi..
a ja mam teda dost vysoke naroky, nemyslim na luxus, ale presne aj co sa tyka okolia, druh plaze a vybavenia apartmanu, rozlozenia izieb (kvoli spaniu s deckami), ze vzdy tomu hladaniu a vyberaniu venujem dlhe hodiny, neviem si predstavit, ake by som musela mat stastie, ze najdem nieco, co mi bude po vsetkych strankach vyhovovat, medzi tymi par apartmanmi, co by som bola schopna obehnut, kym sa ubytujeme.. ani mi nikdy nebolo jasne, ze podla coho ludia zistuju, ci je dany apartman volny, alebo obsadeny, ja som si nevsimla, ze by to niekde mali vonku napisane, alebo co.. to chodite a zvonite vsade pri dverach? ved v niektorych apartmanoch ti majitelia priamo ani nebyvaju.. pre mna by to bol stres 😀
@stvura Nie HR, ale keď už spomínaš tu práčku, mám to rovnako. Zoberiem minimum vecí, veď operiem si, načo brat kufor plný handier. Našla som ubytovanie, fajn práčku majú, v popise, že za príplatok je len klimatizácia. Prídeme na miesto a hneď mi udrie do očí na práčke nalepený papier, že 1 pranie 2€ a týždňové pranie 10€ 😅 Ako človeka to nezabije, len ide o princíp, čo dokážu ľudia kvôli pár € robiť, klamať v inzeráte. Ale tak tam toho bolo viac.
@reanda vies co to staci ked sa priblizis k branicke a hned je pani domaca pri tebe alebo uz na teba krici niekde zo zadnej zahrady ze ci hladas sobe, zvonceka sme sa este nikdy nemuseli ani dotknut 😁
Toto je asi hlavny problem, ze mne sa to nechce po nete hladat cele hodiny a studovat a ja z fotiek fakt nevidim ci mi ta plaz bude vyhovovat. Ked si uz tam pridu sami k tebe a ked aj nemaju volne oni tak hned volaju susedom ci maju volny apartman, tahaju ta dnu obzries par apartmanov do pol hodiny si ubytovana, ani nevies ako urobia pracu za teba. A este aj so super cenou ( v tom sa zas vyziva moj chlap zjednava s babkami cenu). No ale je pravda, ze nase naroky su vacsie na plaz a okolie ako na samotny apartman. Nam staci ked je cisty, relativne novo zariadeny a ma nejaku terasku, viac nam netreba my sme cele dni a vecere vonku, chodime tam len prespat.
Tak nakoniec sme išli iba tak bez ubytovania. Ale pozrela som si na nete kde majú voľné. A v pohode sme si našli asi za 20 minút. Vybrali sme si tretí apartmán čo sme si boli pozrieť. Bolo dosť voľného ubytovania.
Chorvátsko plnka, aby ste ešte nespali v aute, alebo niekde na pláži. Hlavne z detmi by som tento risk nepodstúpila, ešte ak ste dvaja dospelí OK, sranda, ale s detmi nie.