Mame 2-ročnu dceru a radi by sme s manzelom isli na dovolenku k moru, konkretne letecky do Bulharska (Pomorie). Mame radi GB, 9 rokov sme tam cetovali za dovolenku. Asi som dost citliva na svoju dcerku, ale trapia ma niektore otazky (zo zdravotneho hladiska) a rada by som vedela vas nazor a ake mate skusenosti s tak malymi detickami.... Lietadlo: nemali nejake problemy (klima)? zapal hrdielka, uška? Stravovanie: Vybrali by ste radsej hotel s plnou penziou, ci samostatne stravovanie v restauraciach. Moja mala zje vsetko co nezje ju.... ale mam obavy co sa tyka zaludocnych problemov, hnacky, zvracanie... Dakujem, za kazdu odpoved, radu a vase nazory....
Ahoj, more je veľmi zdravé pre detičky. Ja som na dcérku tiež veľmi úzkostlivá, boli sme s ňou pri mori, keď mala 4 roky v Turecku. Odporúčam ako aj lekárka, niekoľko dní, aby užívala probiotiká....v lietadle je strašná klíma, fakt strašná, chvalabohu, nič jej nebolo ani predtým ani minulý rok a to je alergička. Treba sa fakt do lietadla naobliekať aj keď je vonku 35 stupňov, dlhé gate a mikinu minimálne. Mala trošku zavalené ušká, ale to má každý. Boli sme all inclusive. Je to dobré, že nemusíš pri dieťati čakať, kým je hladné, kým niečo v reštike uvaria, máš v cene nápoje, veľký výber, všetko. Netreba sa báť, ale mať pri sebe fakt lieky na všetko možné od hrdla, nosa, uší, po fenistil, lieky od teploty a kontakt na delegátku, v prípade potreby lekára.
Ešte som si ja počkala, kým malá dostane kiahne, tie mala ako nastúpila do škôlky v 3 rokoch, aby som sa nemusela obávať, že to tam alebo tesne pred cestou chytí. Tak veľa šťastia
My sme sice letecky neboli,chodime do Chorvatska,ale zasadne autom a nizsie,nie na Istriu..boli sme s 2r.stuplom,ja vtedy v 1.trimestri,aj s dcerkou,ked uz mala rok a 5m. A syn mal vtedy cez 3r. Brala,som,im,kupovane pohariky vtedy plus jedli ak restauracne,ale vzdy som,posudila,ci to nie je prilis korenene a slane.
jasne,ze sme,mali lieky rozneho druhu,keby daco a i odsavacku. Prvykrat sme dokonca mali polpenziu, druhykrat plnu penziu,ale mala dostala vzdy na izbe poharik a s nami este zozuzlala par cestovin,alebo uvareny zemiacik (v jedalni totizto svoje nechcela,tak som,to vyriesila takto).
Ahoj my sme boli s 1,5rocnym letecky v grecku a mozem len odporucit, treba vybrat kvalitny hotel s detskymi atrakciami .bolosuper urcite odporucam
my chodime s deckami dovolenkovat k moru od 7m a nikdy nebol absolutne ziadny problem, ani s letom, ani s jedlom a ani so zdravim... takze ziadny stres ! uzite si to ! 🙂
Ahoj ja som bola ked mal maly 1 rok a 8 mes. a veru preplakal let . Asi by som uz nesla
Ale zase sama si poznas dietatko ,ked takby som isla autom ,prestavky atd. Ale to je len moj nazor 🙂
ano chodte! 😉 uzijete si aj vy, aj dcerka 🙂 Co sa letu tyka, nasa nemala ziaden problem (boli sme ked mala 1.5 roka a 2.5 roka), ale vzala som jej na palubu take tie kukuricne chrumky a pitie. ked sme vzlietali a pristavali, vzdy som jej dala, aby chrumala a pila... a nemala najmensi problem 🙂 behala po lietadle, uzivala si to... a cestu naspat zasa celu prespala, kedze sme leteli vecer. nebojte sa toho.
Aha a vezmite jej do lietadla nejaky teplejsi svetrik, deku, lebo mate pravdu, ze klima je dost silna...
Naša s nami lieta na dovolenky od 1,5 roka a to sa narodila predčasne, lety prespala, dôležité je dat pri stúpaní a pristávaní piť aby jej nezalahlo v uskach, pobyt pri mori super, užívala si to a stravu som jej vliekla z domu 🙂 teraz ma 6 a je z nej neskutočná cestovatelka, nema absolútne problém s presunmi 🙂 v lietadle je chladnejšie, brala som jej dlhé gate a deku 🙂
Nasa mala tiez nejake 2 r. ked sme boli pri mori. Letecky v Turecku. Lietadlo ok. Davala som jej pit, alebo nejaku "mlsku", ked sme vzlietali a pristavali. Ked sa bojis klimatizacie, tak jej daj nejaku letnu satku na hlavicku alebo co. Inak ja som si vzdy brala aj kvapky do usi so sebou. Co sa tyka stravy poradit Bulharsko neviem. My sme boli vzdy v hoteli s all. incl. a aj bufetom pre male deti....no aj tak jedavala to co my. Vzdy sa dalo nieco zdrave a chutne vybrat. Ja by som skor vybrala plnu penziu na hoteli, ako sa stravovat niekde po restauraciach a bufetoch pri plazi. Inak na dovolenku v pohode....
My sme boli s 2 rocnou dcerkou minuly rok v Bulharsku - Slnecne pobrezie a bolo uplne super, dcerka na to doteraz spomina, co som si myslela, ze taka "mala" to ani nebude tak vnimat... Let OK, akurat nam pred odletom zaspala v kociku na letisku, tak sme ju zobudili, ked sme nastupovali do lietadla - bola teda nedospata, nechcela sama sediet a priputat sa, potom to uz bolo OK. Oblecene dlhe nohavice, botasky, tricko, mikina. Pit velmi nechcela, u nas sa osvedcili slane tycinky🙂 Mali sme all inclusive, vzdy si nieco vybrala, nebol problem. Lehatka a slnecnik sme ani nevyuzili, kedze bola cely cas vo vode🙂 Proste parada - tento rok ideme zas, len este nevieme kam...
aj mi ideme do primorska teraz v júli a s toho lietadla mam tiež obavy a mala by som jej dať aj ručnik na hlavu čo ma taký či to netreba? myslím do lietadla?
Určite odporúčam cestovať aj s drobcami. Moja malá absolvovala ako 4-ročná Egypt a aj výlet na pyramídy. Najprv som mala obavy, ale cestu na pyramídy znášala úplne super, ešte lepšie ako niektorí dospeláci v autobuse. Niečo prespala a keď bola hore stále sa na niečo pýtala. Vozila sa na ťave ( samozrejme s manželom), a celý deň v mori. Dokonca, keď som ju sprchovala, glgla si vody. Ja som celú noc nespala, stále som ju chytala za čelo, či nemá horúčku, či jej nie je zle ( faraonová pomsta), ale spala ako dudok a na druhý deň už opäť lovila mušličky v mori. Takže super, ale samozrejme záleží na dieťati, druhé by to možno znášalo úplne inak. No videla som na pláži aj mamičky s deťmi, ktoré mali sotva jeden rok. Hlavne v tom lietadle dobre obliecť.
2rocne dieta je uz predsa velke... si asi na nu naozaj velmi citliva... Moja svojho casu pol rocna dcera absolvovala dovolenku v Emiratoch uplne bez problemov ( super sme si oddychli, malej teplucko strasne vyhovovalo, more a vzduch detto, krasne tam spavala ), moj syn bol v Turecku prvykrat ked mal presne rok - cestujeme kazdy rok k moru aj viackrat a deti su tam super, cela rodina si to uzivame.
- hotely a rezorty vyberame tak aby boli detom prisposobene, let zvladaju lepsie ako mnohi dospeli, staci pri vzlete a pristavani dat detom pit aby sa im vyrovnal tlak v uskach, strava je na hoteloch internacionalna ( my sme vzdy mali hipp vyzivy, eu znacky umelych mliek, na izbe flaskovane vody, v restauraciach dzusy z krabic - vsetko sa da ustrazit. Pre rezorty a turistov su obycajne aj spickove lekarske zariadenia ( treba samozrejme prihliadat na toto tiez pri vybere destinacie )
Presne tak ak su peniazky netreba rozmyšľať...more je more...my chodime kazdy rok,starsi byval alergik ako chodime k moru nebyva chory vobec...ani mensí...jednoznacne odporučam 🙂
priamo k otázke či ísť:určite hej,užijete si to všetci,len nesmiete čakať nemožné a treba byť pripravený aj na to,že občas niečo nevyjde
či lietadlom:tu neporadím,my vždy chodíme autom,aby sme boli na mieste mobilní
stravovanie: u nás vyhráva polpenzia,raňajky a večere máme zabezpečené a nie sme obmedzovaní tým,že na obed musíme byť v komplexe,ale môžeme spoznávať krajinu,na druhú stranu nemusím sa trápiť tým,čo budeme jesť.vždy sa dá vybrať niečo na zjedenie,či už len obyčajné zemiaky s prír. mäskom.a potom bulharsko nie je thajsko či čína,strava je podobná našej,najmä ak pôjdete cez cestovku do hotela,takmer vždy varia klasiky,ktoré poznáme z domu a k tomu niečo špeciálne z ich kultúry
a k tomu,že sa bojíš žalúdočných problémov,môžu prísť a nemusia,ak by sa mal človek stále báť,toho čo môže prísť,tak by ani z domu nevyšiel,lebo by ho mohlo prejsť auto,treba byť len takúto možnosť pripravený
tak už len zapriať krásnu dovolenku plnú pekných zážitkov 🙂 🙂 🙂