Mám zobrať na dovolenku jedno alebo obidve deti?

2. aug 2024

Mám dve deti 4 a 6. Rodičia plánujú ist na dovolenku a rozmyslam sa k ním pripojiť (ich hotel je už ale vybookovany, takze by sme bývali asi 0,5km od nich). Netrúfam si ist sama s oboma (sú to narocne deti, čo neobsedia 2 minuty, takze by to s oboma pre mna nebola vôbec dovolenka), rodičia budú mat aj vlastný program, za nimi budem musieť taktiez letieť sama s detmi. Na druhej strane je mi luto jedno nezobrat, aj keď doteraz som uvažovala nad tým, zobrať to staršie, lebo s ním sa už ako tak dá dohodnúť a nemusela by som riesit neustale konflikty medzi nimi. Pozerala som si ceny letenky/ubytovanie, nebolo by to oveľa drahsie, keby zoberiem oboch, len mám predtým rešpekt. Ako by ste tuto situaciu riešili vy? Ešte plánujeme mimo toho aj jednu dovolenku s mužom, takze by nezostali bez mora.

kleopatra114
2. aug 2024

Buď obe alebo nikto . Mám dve deti , nedokazem si ani predstavit , žeby som jedno nechala doma . Tebe by nebolo luto , že ty si uzivas a jedno dieťa si nechala doma , lebo si si vopred povedala , že s dvomi je to narocne , tak zoberieš len jedno ?

abbey1
2. aug 2024

Osobne by som vzala obe deti, alebo by sme nešli vôbec.
Čo hovoria tvoji rodiča? Preberala so to s nimi? Nechcú si sami užiť dovolenku?

danyelia
2. aug 2024

Ja si neviem predstaviť zobrať na dovolenku len jedno dieťa...ako to vysvetlíš tomu druhému, že ho neberieš? Veď bude smutné a sklamané. Neviem, veď sú to Tvoje deti, mala by si s nimi vedieť fungovať. No že sú náročné - skôr neposlušné. Ja mám deti 4 a bez rozmýšľania by som ich zobrala všetkých...

petamich
2. aug 2024

Ak by boli deti starsie a rozneho pohlavia, ze ja by som sla s dcerou, muz so synom sam na nejaky vylet/dovolenku, to by som si predstavit vedela. Ale takto ich rozdelit a jedno zobrat a druhe nezobrat na dovolenku so starymi rodicmi, to si nejako neviem predstavit a ja osobne by som to nespravila bud obe alebo by som nesla vobec

fido69
2. aug 2024

Obe si dokazala porodiť a tiež to bolo náročné. Takže aj na dovolenku zober obe deti. Bude to náročné, ale inak to nebude fér. 😉

autor
2. aug 2024

@kleopatra114 ja som bola tiež mladsie dieťa a tiež som zostala doma, keď mamina išla s babkou a starším súrodencom do Juhoslávie. Možno preto nemam z toho traumu. Užila som si to doma aj s tatinom a moje deti majú tiež super tatina, čiže mladsie, aj keď by bolo cez deň v škôlke, tak po nej pôjdu na zmrzlinu, na bicykel, budu aktívne tráviť čas.

mamutka
2. aug 2024

Toto si neviem predstaviť. Chápem, keby šlo o 15 ročnú dceru, idem s ňou a 4 ročného syna nechám otcovi, nech blbnu. Ale tieto deti sú vekom podobne, sú to parťáci. Podľa mňa by ten mladší nikdy nezabudol na to, že bol pre teba ten druhý a ostal doma. Radšej nikam. A rodičia možno tiež chcú mať svoj kľud, neviem či ta zrovna volali, aby si sa pripojila.

autor
2. aug 2024

@abbey1 oni idu na dlhší pobyt, aj tatino tam ide riesit pracovne zalezitosti, takze to beriem ako aj sluzbu mamine, že jej vyplnim čas, aj keď ona to možno tak neberie😅

kleopatra114
2. aug 2024

Veď keď si myslis , že je to správne , tak to urob . Mne keby to urobili rodicia , tak by som to v tej malej hlavke asi nepochopila - prečo mama zobrala len braska a mna nie . Ale to som ja, od mala som bola citlivá na akúkoľvek krivdu , preto by som to svojim deťom nikdy neurobila .

abbey1
2. aug 2024

Tak v prvom rade si s rodičmi pohovor. Môžno vôbec nebudú nadšení myšlienkou, že tam nebudú len oddychovať.
A ešte raz Nie, neušla by som len s jedným dieťaťom.

kristina2412
2. aug 2024

Nechcem sa ťa dotknúť, ale porovnávať škôlku a zmrzlinu s morom? Keď manžel nemohol odísť z práce, išla som na dovolenku s 2 ročnou , 7 ročnou a mamou . A to ešte aj mame trebalo pomôcť. Zobrať len jedno dieťa je najlepšou cestou ,ako pokaziť súrodenecké vzťahy. Naozaj by mi nedalo , aby staršie rozprávalo mladšiemu, čo zažilo....podľa mňa zvládneš , len sa treba nastaviť ,že pre teba to bude len zmena prostredia, možno zbavenie sa varenia a nie dovolenka v pravom zmysle slova 😉šťastie praje pripraveným, ja som bola vyzbrojená snáď všetkým ,od nálepiek , vymaľovávaniek, mozaikou, tiež do mora a bazéna rôznymi novými hračkami a naozaj sme si to užili... Za mňa je lepšie, keď sa deti bavia spolu ako robiť animátora...

autor
2. aug 2024

Ja ani nemam zlý pocit z toho, že to mladšie by zostalo doma a možno aj preto, že viem, že strádať pri tatinovi nebude (ako píšem vyššie, ako mala som si to zažila a ostala som s tatinom a práve to bolo super, že sa mi vedel individualne venovať a myslim, že to na utuzenie nášho puta len bolo dobré, ani nemam traumu z toho, že som zostala doma), ale skôr mám zlý pocit, že ho pripravím o to ísť k moru (predsalen pobyt pri mori má ozdravné účinky na organizmus). A asi pozerám aj na seba, že keď sa tam budú doťahovať, robiť scény, môže sa pokazit dovolenka všetkým zúčastneným (aj mojim rodičom)

autor
2. aug 2024

@abbey1 rodičia sú s tým ok, ako vravím, idu na dlhsie a my by sme prileteli len na par dni (budú mat aj vlastný hotel). Aj keď sme teda rozoberali zatiaľ len tu variantu, že by som prišla len so starším dietatom.

ckocka
2. aug 2024

Ako by to riešil niekto iný ti može byť srdečne jedno, on tam s tebou nebude. Dohovor sa s rodičmi a podla toho sa rozhodni.

kleopatra114
2. aug 2024

Ale pochop , že ty nevies , ako to mladšie dieťa zareaguje . Ty si zareagovala dobre , ale čo ked si on vysvetlí , že ho proste mama nelubi a preto ho nezobrala so sebou ? Alebo že na staršieho súrodenca a bude na neho žiarliť ? Veď choďte o rok , ked budú deti starsie .

vkatush
2. aug 2024

Taká blbosť mi napadla 😂
(Pozerám recepty a darčeky pre deti, tak preto asi)

Daj jednému dieťaťu zmrzlinu/čokoládu, novú hračku (nové zážitky, more) a druhému dieťaťu daj zeleninu a jeho hračku, s ktorou sa stále hrá (doma, prostredie čo pozná, miesta, kam môže ísť hocikedy).
Som zvedavá ako ti zareagujú.

abbey1
2. aug 2024

Mne by to proste nedalo. Chcela by som obom deťom dopriať ten zážitok. Bolo by mi ľúto, že to jedno dieťa s nami nie je a nemôže si to užívať.
Si predsa ich mama, tak mi nehovor, že ich nezvládneš. Plus budú na novom mieste, more, ihriská, kopa zážitkov. Môžete si práve vzťahy utužiť.

mimi3008
2. aug 2024

Toto nemyslis vazne...ozaj nad neicim takym uvazujes???

smutok20
2. aug 2024

Môjho manžela svokra v devedesiatych rokoch zobrala do Talianska na zájazd. Jeho o 2 roky mladšiu sestru nechala doma. Doteraz si to vyčítajú. Ja by som to nespravila 👌

vanilkovazmrzka
3. aug 2024

Ja si neviem predstavit, ze by som jedno dieta pobalila na dovolenku a druhemu dala pusu na celo ze ty sa maj doma pekne 🥴

dadka1997
3. aug 2024

Bud vezmeš obe, alebo nepôjdete nikam

lubkovaandrejka
3. aug 2024

Keby ti to bolo ozaj luto,tak ti tato blbost ani nenapadne. Ved uz teraz robis medzi nimi rozdiely -" zoberiem starsie, s nim sa da dohodnut". Ja byt v kozi mladsieho dietata, "skacem" od radosti,ze som v skolke a doma s otcom a starsi surodenec s mamou a starymi rodicmi pri mori. Bud by som brala obe alebo by sa nikam neslo.

miadi
3. aug 2024

Zober obe deti alebo chod len ty sama ked si to chces “uzit” . A nevies si to uzit s vlastnymi detmi . Ja som bola bez muza sama s 2 detmi na Svk vtedy 7r a 2.5r aj v Bulharsku. A bolo to super Teraz mà mensie dieta 4r a to je uz uplne fajn vek . Tak si Neviem predstavit ako to nevies snimi zvladnut a to mam akcne deti Neviem si predstavit jedno nechat doma a s druhym ist na dovcu .No zda sa ti to ako super napad Lebo aj ty si to zazila a bola si happy tak aj tvoje 4r bude mat krasne spomienky ako si sla na dovcu bez neho .. len potom sa necuduj ze sa ti deti hadaju a nemaju pekny vztah ked robis take rozdieli .

traktor
3. aug 2024

Celé zlé od začiatku až do konca. Máš deti v podobnom veku a ideš ich rozdeliť, lebo ich nezvládneš a ešte ideš pokaziť dovolenku svojim rodičom, lebo veď "" to beriem ako aj sluzbu mamine, že jej vyplnim čas, aj keď ona to možno tak neberie😅"". To vážne? 🙈Vyplniť mamine čas? Veď asi preto je na dovolenke, že si oddýchne a argumentovať vyplnením času a podobne je len sebeckosť. Čo ti mala povedať? Je to tvoja mama, tak samozrejme, že to pomôže. Už len to, že ich hotel je plný znamená, že od začiatku neplánovali spoločnú dovolenku. A k deťom.. Nie je to voči ním fér, lebo to je tvoj problém, že ich nezvládaš, oni za to nemôžu. Máš muža, tak si naplánujte dovolenku tak, že tam budete obaja na 2 deti. Alebo choď sama na pár dní si oddýchnuť, keď to potrebuješ a muž s tým je ok.

drobcek26l
3. aug 2024

Podľa mňa si už rozhodnutá tak neviem o čom je táto diskusia. Všetci ti tu píšu že zober obe alebo nechoď nikam a ty si ideš svoje že ty si tak bola a nič ti nieje.......

Ja by som to v živote neurobila radšej by som sedela doma ale buď by som zobrala obe deti alebo ani jedno. Že ťa vôbec také niečo napadlo - nepochopím 🤦 Nehnevaj sa ale toto je strašne sebecké od teba a dokonca aj od babky a dedka že sú vpohode s tým že príde iba staršie dieťa. Ja keby to navrhnem našim tak ma pošú niekam....Sami by mi povedali že určite nemôžem ísť iba s jedným dieťaťom

miadi
3. aug 2024

Najvacsia Sranda je ze ty to beries ako “sluzbu” mame ze jej vyplnis čas 😂ked sa jej s vnucatom naragas do dovolenky ktoru ste nenaplanovali ako spolocnu 🤣🤣🤣ale jedno dieta nechas doma Lebo tebe by ten cas vyplnilo az moc .. 😒to mà mama karmu za to ze ta nezobrala do tej Juhoslavie ked si bola mala .

milanemila
3. aug 2024

Toto je dalsia absurdna tema od adminov, nech to tu zije? 🤦🏼‍♀️ ziadna matka toto nemoze mysliet realne.

misinka0611
3. aug 2024

Buď obe alebo ani jedno.

dominikamacakova
3. aug 2024

Toto si neviem predstaviť...

lucylaw
3. aug 2024

Veľmi chcem veriť,že toto je vymyslená téma a že by žiadnu matku takáto sprostosť nenapadla 🤦🏻‍♀️ To,že môj exmanžel vzal na dovolenku len svoje mladšie decko,ktoré má s aktuálnou partnerkou,tak to sa ešte určitým spôsobom dá pochopiť,aj keď si o ňom nič dobré za to nemyslím..Ale aby jedna mater chcela vziať na dovolenku len jedno dieťa a druhé nechala doma,to snáď nie 🤦🏻‍♀️ Btw.prečo vlastne nemôžete ísť aj s mužom? Keďže ten tak či tak bude musieť byť doma s tým mladším dieťaťom,tak prečo nejdete rovno všetci na tú dovolenku? Či mladšie dieťa bude chodiť do škôlky zatiaľ čo ty si budeš so starším užívať more? Fakt som si myslela,že už ma tu nič nemôže prekvapiť a predsa 🙈