Mám ísť do Tatier so svokrou a mamou?

dasenka352014
20. júl 2015

Ahojte, máme 2 a pol mesačné bábätko a v auguste chceme ísť na dovolenku do Tatier. Len neviem či to zvládneme aj s malým, hlavne ako budeme využívať wellness a ako s ním budeme chodiť na raňajky a večere. Zvládneme to sami? Alebo máme vziať svokru aj moju mamu? Vziať iba jednu mi príde sebecké a jednu to tak určite zarmúti...tak buď obe alebo žiadna...lenže problém je v tom, že som zo svokry vždy nervózna...je o dosť staršia- skoro vo veku mojej babky a vždy mi hovorí že malý už bude chcieť jesť, teraz bude chcieť spať pričom ešte nemá žiadne príznaky hladu i únavy...myslí si že ho pozná lepšie ako ja. Keď mi dáva rady moja mama a sú zbytočné tak jej oponujem, poviem si svoje a ideme ďalej. Lenže svokre si nedovolím nič povedať a tak som len ticho a hnev držím v sebe, Potom si po nociach premietam scenáre toho čo všetko by som jej najradšej povedala. Tiež ako starším osobám im bude treba všetko vysvetľovať, že ako funguje wellness, lanovky, hotelová karta atď. Všade ich bude treba brať so sebou....Je to ako mať ďalšie dve deti so sebou. Akurát by nám mohli malého strážiť počas wellnessu a jedenia, to je asi jediná pomoc. Myslím, že by som si psychicky neoddýchla. S manželom sme na vážkach či ich brať alebo nie.... Dajte rady..

peneloppe
20. júl 2015

@dasenka352014

Nebrat nikoho. Vsak take male babatko este dost spi cez den, tak budete mat cas aj na wellness, len asi osobitne, nie vzdy spolu. Podla mna si viac oddychnete ked sami, ako s mamou a svokrou. Ako pises, treba vysvetlovat, tiez sa budete musiet dohodnut na programe.

Chodte sami, aspon si to skusite a nabuduce budete vediet. Presne viem co myslis rozdiel medzi svokrou a mamou. Ja to mam to iste. Mame normalne poviem, porozpravame sa o vsetkom, aj jej oponujem. So svokrou je to tazsie, tiez mam taku starsiu.

silaviat
20. júl 2015

a preco by si to sama nezvladla- budes tam s manzelom nie? ako slobodna matka viem ze sa da zvladnut vela veci ... dovolenku si mas uzit a nie sa stresovat zo svokry ..

asocial
20. júl 2015

@dasenka352014 nebrat ani jednu...jedlo s takym malym zvladnete, do wellnesu zrejme pojdete tak po jednom...ja by som nebrala..

janinah
20. júl 2015

Keďže málokde budete môcť byť všetci traja a byť sama vo wellness /na striedačku s manželom/ je asi nuda,tak bysom zobrala nejakú mladú osobu z okolia-krstnú mamu,sestru.....zaplať jej pobyt s tým,že semtam bude ona s dieťaťom,aby ste vy s manželom moli byť niekde spolu ,ale bude mať ona čas aj pre svoj program...svokru ani mamu určite neber.....Ale zas dobre im padne neskôr v budúcnosti ich na výlet zobrať,ale nie ako operky.

fivecat
20. júl 2015

My chodime aj so svokrovcami/rodicmi na dovolenky a mame dobre skusenosti. Vecer si mozeme napr. zahrat pingpong, lebo vieme ze maly spi a niekto ho strazi. Je to urcite vacsi oddych. Nepochybne to zvladnete aj sami, ale ak mate dobre vztahy a babkam by sa chcelo ist, tak preco nie.

eeffka
20. júl 2015

@dasenka352014 ja cestujem so svojimi detmi od 2mesiacov, das dieta do kocika a priparkujes ku stolu... vybavene, ak bude revat jkeden z vas pojde kocikovat vonku, inak mala by si sa pripravit na to ze vase dovolenky ked ste si lebedili 2hodiny ranajkovali a chillovali s kavickou su uz ta tam 😀 😀 😀
Ste proste rodicia, tak si zvykajte.
Nebrala by som ani jednu babku.

natalym
20. júl 2015

@dasenka352014 Ja by som nebrala ani jednu. Užite si to v trojici, veď ste rodina.

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@janinah taku osobu tazko zohnat...a chceme nejaky lepsi hotel s wellnessom a tie nie su najlacnejsie, takze platit este niekomu dalsiemu pobyt asi tazko :/

kaktusik
20. júl 2015

Ja by som tiez nikoho nebrala, my sme boli s dcerkou prvy krat na takom vacsom vylete, ked mala 3 mesiace a uplne v pohode sme to zvladli. Na ranajky a vecere sme si ju dali do vajicka a bola s nami. Ak bol nejaky problem a plakala, tak sme sa pri jedle vystriedali. Zvladli sme to uplne v pohode.

loginexistuje
20. júl 2015

@dasenka352014 a babkam by si to neplatila? podla mna chodte len samy vo wellnese sa prestriedate a vsade inde sa da ist aj s dietatom .. a s takym malinkym je to jednoduchsie ako s rocakom .. kde sa nezastavis...

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@loginexistuje babkam by sme prispeli...

janka258
20. júl 2015

@dasenka352014 ja by som v prvom rade nikam nešla s takým malým dieťaťom a v druhom isto nie s rodičmi z ani jednej strany. Už keď musíte,tak radšej s kamoškou resp. s niekymi neutrálnym,kto s vami riadne ani nebude a bude len za účelom opatrovania dieťaťa.Ale zas nič v zlom,ale myslíš, že si užiješ wellness bez toho aby si nonstop nerozmýšlala, či je bábo v poriadku a ešte keď mu takto zmeníš prostredie? No ja by som si teda neužila ani sekundu a to nie som typ matky, čo musí mať dieťa nonstop pri sebe. Od roka som bežne nechala dcéru pri rodičoch aj na prespatie,ale to len preto,že som vedela,že to zvládne a ešte ďalšia otázka, idete do nejakého hotela určeného viac menej pre rodiny s deťmi?

ichbinich
20. júl 2015

Nebrat nikoho. Ako pise @loginexistuje, s takym malym babom je to ovela jednoduchsie ako so starsim 😉 To spi tam, kde je mama a vtedy, kedy chce 😉 😀
Kociar alebo vajicko alebo nosic pomoze pri ranajkach a veceri a na procedurach sa vystriedate. Partnersku masaz musite odlozit, ked budete mpct babo nechat u niekoho 😉 😝

fra
20. júl 2015

Nebrala by som nikoho, načo si sposobovať zbytočný stres tym, že ťa bude svokra vytáčať ked vieš, že ti to s nou nesedí? My sme chodievali odjakživa všade s mužom iba sami dvaja, dokonca aj keď sme mali nakoniec 4 deti vo veku 0-6 rokov ... a páčilo sa nám, vždy sa dá všetko zorganizovať 🙂
.
V tom welness sa asi aj tak vystriedate, my chodievame síce spolu s mužom ale nikdy nie sme úplne spolu- ja idem častejšie do parnej sauny, on chodí do fínskej, ja byvam dlhšie a on kratšie, pri masáži aj tak nebudete spolu podľa mňa je to zbytočné kvoli tomu brať do tatier babky ... ak chcete spoločné welness, tak si to vybavte doma, keď nechate dieťaťko mame či svokre na tri hodinky a nemusia chodiť do Tatier 🙂

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@janka258 pediatricka nam dovolenku v Tatrach schvalila, nevidi v tom problem... urcite si oddychnem tam viac ako doma, nebudem varit, upratovat, zmenim prostredie, troska wellness, prechadzky...viem ze budem aj vo wellnesse premyslat nad babom,ale to je normalne....a hotel este nemame vybraty, pozerame tie pre rodiny s detmi ale zväcsa to znamena ze tam su atrakcie a spol. pre uz väcsie deti....nieco speci pre babätka som zatial nevidela.... tak max. ze detska postielka na izbe. mas nejaky tip?

gabrielaslivkova
20. júl 2015

@dasenka352014 síce ešte nemám vlastné dieťa, ale určite to zvládnete. môj brat to vyriešil tak, že sa prispôsobili dcére, ale neobmedzovali sa - pred raňajkami/večerou sa napapala najskôr malá, dali ju do kočiara a išli sa najesť oni. A tak isto aj wellness - pokiaľ pôjde len o bazén a vírivku, tak malé môžete mať pri sebe v kočiariku, ak by ste chceli ísť do sauny, tak na striedačku (takto sme stretli v Tatrách viac rodín, ktoré využívali wellness s deťmi). A či to zvládnete bez mamy a svokry? Určite, však ani doma ich nemáte stále... Začnite si užívať rodinné dovolenky v trojici. 😉
A keď by ste ich už chceli zobrať, tak nie za účelom stráženia, ale ako spoločnú dovolenku, takže aj otec a svokor. 😉

janka258
20. júl 2015

@dasenka352014 tip nemám,len sa obzeraj skôr po hoteloch pre rodiny s deťmi, možno budú mať nejako zabezpečené aj stráženie detičiek a aj viem,ako dopadla dovolenka jedného páru čo išli s takto malým dieťatkom na dovolenku do hotela kde boli skôr dospelý. Dieťa kým si zvyklo na prostredie tak plakalo celé noci a ľudia z okolitých izieb dosť dali pocítiť, že oni si pod pojmom wellness predstavovali niečo iné ako počúvať plačúce bábo a v konečnom dôsledku si neoddýchli ani rodičia,ani celé poschodie. Keď je hotel pre rodiny s deťmi,tak sa s tým viac menej "počíta". A úprimne povedané, ja ísť na pobyt aby som si oddýchla a v noci ma má 10x zobudiť plačúce bábo tak ma asi vystre 😀

loginexistuje
20. júl 2015

@dasenka352014 ja len jedno odporucanie ze pri hoteloch pre deti treba ratat ze tie deti tam budu behat, kricať skakat .... aby ti ho nebudili .. neviem mozno by som sla skor do niecoho tichsieho ty musis posudit ako tvoje babo zvlada take presuny a vela ludi...

strazenie deticiek v tak malom veku je utopia .. tam su detske kutiky ale az pre starsie deti .. ako ja odporucam ako hotel pre rodiny Permon je tam uzasne ... ale teda s babom uplnym ak mas len jeho a nevies este filtrovat nahanajuce a behajúce kriciace spievajuce deti tak asi nie ...

martina833
20. júl 2015

my sme boli s dvoma detmi na takomto pobyte a pohoda, starsia dcerka bola s nami v bazene a par mesacny syncek vacsinu casu prespal vo vanicke z kocika alebo sa na nas dival z autosedacky, ked sme boli v bazene..... aj do Tatralandie sme takto chodievali, vacsinu casu prespal v kociku a ked bol hore, tak sme sa prestriedali (do vody sme ho nebrali, bol na rukach, alebo v detskom kutiku) uplna pohodicka
uzila by som si sukromie a cas jeden pre druheho, nikoho by som nebrala... taketo male babatko je uplne nenarocne
a bezproblemove (pokial samozrejme nema napr. koliky...)

slniecko192
20. júl 2015

Ja osobne by som nebrala ani svokru, tá moja je tiež o dosť staršia, a ako bolo vyššie spomenuté má aj svoje úplne iné názory, a okrem toho vždy by som musela byť v strehu, aj keď ja sa jej nebojím slušným slovom oponovať, takže to pochopí, snáď možno moju mamu áno, lebo pri nej je malý zvyknutý a vie ako na neho. My sme boli na takýto wellnes pobyt s inou rodinkou, tiež s malým bábatkom pred troma rokmi, a bolo super, naprv sa wellnesovali mamičky a oteckovia strážili a potom naopak, a nakoniec, sme vystihli aj ked malinký spinkal v postielke tak sme si dali aj s mužíkom v reštaurácii hotela pohár vínka, len my dvaja, zatiaľ čo malý sladko spinkal. Takže maximálna spokojnosť. Spokojný rodič = spokojné dieťa.

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@slniecko192 tou poslednou vetou si to uplne vystihla!!!!!! 🙂

dasenka352014
autor
20. júl 2015

a baby myslite ze ked budeme vo virivke ci vo vnutornom bazene, budeme tam moct mat maleho vo vanicke pri sebe????

katarina_04
20. júl 2015

ja som presne taká istá ako ty....všetko dusím v sebe...a potom neviem kam to všetko mám vypluť...a presne ako ty, v duchu si robím scenáre ako by som povedala toto a tamto...a nie len pri svokre ale pri oboch svokrovcoch. a neber nikoho... zvládnete to len vy - ste rodinka musíte si zvykať na takéto situácie....bábo bude len rásť. A presne ako napísala @slniecko192 SPOKOJNÝ RODIČ - SPOKOJNÉ DIEŤA.

horana
20. júl 2015

@dasenka352014 V lepsich zariadeniach sa da vybavit strazenie dietata kym su rodicia vo wellnese. Alebo dieta unavite, pockate kym zaspi a budete riesit vysielackou na izbe.
Inak s tymi babkami, ja by som ich nebrala, ale mnohi beru a oddychnu si tak viac. Mne by vadili kvoli pocitu osobnej slobody, ale su mladi co si to uzivaju a neberu to tak. Ked si z tej sorty, vezmite kludne jednu z nich - nie je to sebecke, najprv jedna, inokedy druha (nielen pri 2 babkach, ale napr. ani pri dvoch detoch sa neda riadit pravidlom bud obe alebo ziadne lebo by sa nic neurobilo, niekedy sa skratka vyberie tak, na buduce onak). Kedze mas dietatko malicke, vezmi svoju mamu, je logicke ze ju uprdnostnis a si s nou viac zabehana, ak to muzovi nevadi, kludne to v tomto duchu svokre vysvetlite.

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@katarina_04 dusim, dusim....problem je v tom, ze ked uz chcem nieco povedat, tak mam v sebe vsetkych certov a neviem sa kontrolovat.....tak som radsej ticho :/ neviem byt pri svokrovcoch tak zdravo asertivna alebo to povedat nejako s humorom alebo nejak aby sa neurazili.....

martina833
20. júl 2015

@dasenka352014 my sme synceka tak mali, len musis ratat s tym, ze tam bude hluk, nasmu to vobec nevadilo, v klude si spal, dokonca mu nevadil ani krik deti... ak vyberies nejaky rodinny hotel, tak treba s tym ratat, ze tam bude vacsi ramus 🙂

katarina_04
20. júl 2015

@dasenka352014 presne tak ako hovoríš, a ja som sa až raz odvážila povedať niečo svokrovi a zdul sa jak koza na 2 mesiace...aj to keby som ja neprišla k nim lebo mal narodky tak by bol zdutý ešte nejaký čas. Tak som ticho, lebo potom kvôli nim sme sa hádali s mužom, je dosť háklivý na nich.

dasenka352014
autor
20. júl 2015

@horana jasne ze by som radsej vzala svoju mamu, ale zakazdym! 🙂 ako sorry svokra.... proste mame verim uplne co sa maleho tyka, viac okolo neho beha to nie len ze cumel vopchat do ust a nech je ticho..... ale uz sme tu temu raz nacrtli a svokra sa uz tesila ze pojde, tak zas teraz jej povedat ze sorry, beriem mamku- na to nemam srdce. A skoda, vysielacky nemame... v nasom byte ich proste netreba....a myslis ze by mali dosah z poschodia az niekam dole ci hore do wellnesu?

martina833
20. júl 2015

@horana babyfonom by som sa to bala riesit, jedine ak by bol wellness blizko pri izbe a chodila by som dieta stale kontrolovat... od izby ma predsalen kluce viac ludi....

baska1
20. júl 2015

@dasenka352014 treba zvazit aj to, ci je fakt az tak super tahat tak male babo do vlhkeho, horuceho prostredia, netusim, ci kojis, ale vtedy to ani tebe neprospieva..takze zase si myslim, ze vam nic neutecie, ked radsej budete v trojici radsej chodit po prechadzkach a na to nepotrebujete dozor:o) a presne ako baby pisali, pre male babo je zmena skor vzdy stres, takze sa moze narusit aj spanok, moze byt podrazdenejsie, takze nejake velke iluzie o welnes by som si nerobila:D