ahojte....neviete mi poradiť čo si radšej vybrať malorrca vz. kreta ???chceme isť v júni....so 6r dcérou a ročným synom....nemáte skúsenosti....aké je more a pod????ďakujem
@tweetinka.co no ide mi hlavne o to, že ideme v juni a bojím sa či nebude more studené.....chceme vypadnúť s detmi a nech naberú trochu imunitu od mora....nech nám ich pomôže dať trochu do kopy....
V júni ma more na Malorke maximálne 22,Grécke ostrovy majú more o niečo teplejsie ku koncu júna,my sme s manzelom dovolenkovávali v júni a v septembri,co bolo oveľa lepšie co sa týka podnemia-znesitelnejšie,ale s rocnym dieťatom by som určite brala do týchto dvoch destinacii lebo teplota vody pre dieťatko nieje bohvie aká.My sme boli v júli s malou len v chorvatsku a bolo super.Malá tam oslavila rok.No je to na zváženie kebyže jul-august tak nepoviem ale ten jún sa mi zdá skoro pre také malé dieťa.Ešte tak Egypt tam je more teplučke uz v máji,ale zasa tie srajdovačky😖😞.
@8291 no egypt, turecko, tunis určite nie......no neviem....či to zobrať lebo nie.....ale na kréte vraj viac fúka.....tak nevime....
Bola som aj na Mallorke aj na Kréte. Na Mallorke som bola len v júli a auguste a ako slobodná a bezdetná ale na Kréte som bola pred rokom druhý júnový ťýždeň s takmer ročnou dcérou. Mali sme šťastie lebo týždeň pred tým tam vraj pršalo ale my sme mali ukážkové počasie a more bolo akurát. Nemyslím, že na Malrke je zle s dieťaťom, ale ja mám pozitívnu skúsenosť s dieťaťom zatiaľ len na Kréte. Vyberali sme predsezónu práve pret aby nebol veľký výpek a skutočne bolo veľmi dobre. Malej sme aj kúpili malý bazénik, kde sa dlho čľapkala leb ovoda bola ako čaj ale aj more bolo príjemné a malá sa fakt vybláznila. Boli sme v mestečku Bali.
@maja923 my máme vybraté cala millor...a tiež chcem isť pred sezonou aby deti z toho aj niečo mali, nie len hlava na hlave a tiež aj finančne je to lepšie...aspoň o niečo🙂)))tak asi ostaneme pri tej malorke🙂)))
@123zuzka123 ano na krete viac fúka ale oproti Mallorce je zasa more kludnejšie a o čosi teplejšie,len ak sa rozhodnete v júni tak určite aspon po 20tom,lebo fakt teplota mora nebude bohvie aká.A pokial by bol zaciatok júna studený,veterný a upršany tak vychytíte studené more aj na Krete aj na Mallorke.Ale pokial pôjdete last minúte tak si to viete dopredu okukučkovať
@123zuzka123 aku ubytovaniemat evybratena Calla Millor, tiez chcem to stredisko, ale tak v juli...... len je tamtoho malo pre deti..smykalky, tobogany.....
Ja som skor za Mallorku, pokial ide o rocneho, su tam mensie vlny, boli sme na konic juna a more uz prehriate, na rozdiel od Krety je na Mallorke x plazi kde je veeeelmi pozvolny vstup na dlhych usekoch a voda sa tym padom vyhreje.
Neviem porovnať, ale za mňa jednoznačne Kréta. Zamilovala som sa do toho ostrova. Boli sme tam už dva krát a zase pôjdeme. Druhý krát sme boli v Petra Mare aj s dvojročným synovcom. Veľmi dobrý hotel, posadený priamo na pláži. Strašne sa mi páčilo, že na rozdiel od iných regiónov sa tu turistický bum ešte nespustil. Od hotela po mestečko bola vystavaná promenáda, ale bola na nej škola, kostol atď. More bolo krásne, čisté a do posledného dňa aj bez veľkých vĺn. V hoteli výborne varili aj denný bufet bol super. Dokonca niekedy tak dobrý, že sme ani na obed nešli. Celodenný program pre deti, ale aj dospelých. Preliezačky, oddelené herne pre najmenšie deti a väčšie deti. Všade čisto a keďže bol malý malý, tak sa nám aj detský bazénik osvedčil. Určite pôjdeme zas, ale až o dva roky. Lebo tento rok si ideme s mm vyplniť prianie a ideme do Vegas.
@123zuzka123 my sme boli na malorke 10-22.6. Prvy den bolo chladnejsie a fukalo. Zvysok dovolenky super oocasie, okolo 30-32. Boli sme na severe v casti Alcudia. Tam je taky zaliv, kde je voda snad 30m po kolena. Voda teplucka, idealna pre deti. Krásna piesocna pláž.
Za mladi som bola aj na krete 15-22.9. v casti Malia. More sa mi vtedy zdalo chladnejsie, ale co bolo zle, nebolo piesocnate, ale take platne tam boli a boli tam jezkovia.
Za mna malorka, ma krajsie plaze, aj more
@tanija133 máme hotel morito......ako mne netreba nejaké tobogány a pod....mám 6r. kočku a ročného syna...takže mne také netrena, ale tiež zvažujeme calas de mallorca hotel samoa....ale ten je o dosť drahší....tak neviem🙂))))
@123zuzka123 Ja som bola minulý rok na juhu Malorky od 1. júna len na predĺžený víkend, ale bolo už vtedy strašne horúco. Voda super teplota, taká ako máš v Chorvátsku v top sezóne. Predtým rok som bola na Malorke prelom júl august a to sa vôbec nedalo vydržať! 37 - 38 stupňov v tieni... Podľa mňa to pre dieťa nie je vhodné, mala som čo robiť to sama ustáť a tak väčšinu času len v mori sa dalo byť a klobúk na hlave. Tento rok ak pôjdem na Malorku, tak rozmýšľam dokonca v polke mája 🙂
Inak Kréta je krásna tiež a má úžasné pláže - mne sa páčilo na Préveli, Balos beach. Celkovo Španielsko aj Grécko majú aj po kultúrnej stránke určite čo ponúknuť 🙂 Aj miestna kuchyňa oboch krajín je super.
@8291 praveže už teraz chceme kupiť....vyhodnejšie.....tak neviem...ale malorca nás viac láka
@sandra551 no mallorcu a kretu riešiem hlavne preto lebo to su asi najbezpečnejšie destinácie.....ale asi malorca vyhrá...a vraj už v polovici mája sa začína sezóna, tak potom verím tomu, že vymakneme dobré počasie a bude super....
@123zuzka123 aj ja som uvazovala medzi tymito 2 hotelmi, no na tu Samou (je to ten hotel, co ponuka koala?) som citala horsie recenzie. My sme sa nakoniec rozhodli pre Kretu, lebo Morito ma len 8 dnove pobyty a my sme chceli viac.
Daj potom prosim Ta echo, aky bol ten hotel naozaj. Vdaka.
@123zuzka123 nebojiš sa ročným dieťatkom?tesne pred odletom ti môže ochorieť a potom čo?ja by som sa asi bála,sesternicin malý tak dostal črevnu virózu dva dni pred odletom a museli stornovat dovolenku,mali opletačky,papierovačky aby im aspon niečo vrátili,chceli to prebukovat na niekoho iného zeby sa im vratila cela suma no nenašli nikoho kto by v tom okamihu mohol.my sme volakedy chodievali na first moment uz v decembri sme si zvykli zajednať dovolenku,ale časom sme zistili ze my sme zanu dali napr.1300€ a tí co išli last minúte zaplatili900€,tak posledných 5 rokov kým sa mala nenarodila sme vždy išli uz len last minúte a vvzdy spokojní,nam napr.mala vlani c chorvátsku dostala herpeticku anginu-co je vírus,tak miesto 27.7 sme zbalili kufre 25.7 o odcestovali domov,viem že načo myslieť na choroby,ale treba s tým počítať.
@123zuzka123 Malorka bola naozaj super, spôsobila moju lásku k španielskej kultúre 😀
@123zuzka123 v 2013 sme boli na Ibize, syn mal vtedy 4 roky, pre nas raj na zemi. Maly hotel hned na plazi, pekna zatoka. Ja za seba mozem povedat ze Spanielsko znova. Ked pojdeme tento rok /ak vyda 😀/ tak zasa ibiza alebo Mallorca, este som zvazovala Korziku ale ta je zatial draha ☹
Pred 8 rokmi sme boli na Fuerteventure /kanarske ostrovy/ odvtedy ked dovolenka pri mori tak len ostrov 😎
@8291 tie last minute zasa nie su take ruzove ako pises, suseda ma cestovnu agenturu a praveze vravi, ze posledne 2 roky sa viac oplatili first momenty.
A nie kazdy si moze dovolit riskovat last minute. V praci dovolenku planujes dlhodobo, a ked chces fakt fasa destinaciu, tak sa vypreda...
Z mna jednoznacne Mallorca 🙂
@karkulka1 no vidiš a ja som zase počula na samou sme dobré recenzie, ale ten Morito je vraj uplne rodinný hotel...tak asi tiež dáme radšej to a kedy idete na dovolenku...lebo mi riešime jun a to vraj na krete ešte nemusi by ť tak uplne super...tak neviem
@123zuzka123 my sme boli v polke júna na Kréte minulý rok. Bolo horúco, more v pohode. Ani veterno nebolo a menej ľudí
@8291 máme to poistené
@macka23 presne pre manželovu prácu riešime dovolenku teraz...on si nemôže povedať z dňa na deň, že ide dovolenkovať.....a verím, tomu že detičky budu ako a všetko dopadne tak ako má
@cicimon celý život.....lebo stále môže niekto niečo dostať......🙂)))
@123zuzka123 my sme boli na severnej mallorce - akurat sme vychytili tyzden ked prsalo a fucalo... ale tak dalo sa - co sa mi oproti krete pacilo viac, tak ze pri hoteli boli dlhe ulice kde sa dalo prechadzat,,, obchodiky a pod... zas Kreta bola super, pocasie aj more, len zas pri hoteli cca 500m "promenada" a konec... pre mna by bolo idealne spojenie ulic z mallorky a mora z krety niekde 🙂
My sme boli na juznej krete. Velmi sa nam pacilo. Bolo to mrnej komercne, co nam vyhovuje. Priroda mali piskvrnena turizmom, z coho su pre niejoho nevyhody.. zalezi co konkretne hladas..