Malorka

leto232
28. dec 2022

Ahojte, chceli by sme ísť v lete prvý krát na Malorku. Čítala som, že je tam pekne ale hlavne pre mladých čo sa chcú baviť. Nie príliš vhodné pre rodiny s deťmi. Tie, čo ste tam boli, napísali by ste mi plusy s mínusy? Ako druhú možnosť zvažujeme južný Cyprus.

dominiciatko
28. dec 2022

určite malorka nádherra 🙂))) porovnatelne lacneješie teda aspon mne pokial nejdeš cez cestovku 🙂

gabsisi
28. dec 2022

@leto232 boli sme v lete v auguste s deťmi. Bolo super. More teplucke. Boli sme v Palma de Mallorca a úplne super promenáda. Krásne aqarko.

leto232
autor
28. dec 2022

@gabsisi ďakujem pekne za odpoveď. Radi by sme tam pozreli s deťmi.

anetka34
28. dec 2022

@leto232 my sme boli, záleží od typu pláže. Sú aj krásne s pozvoľným vstupom do mora, aj také kde bolo menej ľudí, ale skôr viac skál. A ubytovanie sme mali vhodné pre deti. Nebol hluk. Určite treba topánky do vody, je tam veľa ježkov. Ale inak nádherné more, veľa rybičiek keď už deti vedie šnorchlovať, úžasný zážitok. Mne vyhovovalo, že tam boli aj skaly a bolo sa kde schovať do tieňa.

leto232
autor
28. dec 2022

@anetka34 no s tými jezkami si ma nepotešila ale aspoň vieme, že treba topánky do vody

kulumulu123
28. dec 2022

@leto232 ja som bola s dcerou mesiac ked som bola tehotna so synom 5-6mesiac. Bolo super. Nadherne pieskove plaze, pstrosia farma bola super, prenajala som auto a chodili sme kade tade urcite odpirucam. Ja som bola druha polovica sept a prva polovica oktobra pocasie super stale teplo okolo 25-30'C, more teple a to ja som zmrzlina na vlazbu vodu, minimum turistov ziadne tlacenice na plazi ale do 1/2 oktobra atrakcie vsetky otvorene 👍👍

guiseppinka
28. dec 2022

@gabsisi
@anetka34 mozte dat prosim, linky na ubytko?

julish
28. dec 2022

@leto232 ja som na Malorke nevidela ani jedného ježka, a to som ju peso prešla od juhu na sever. Veľmi krásny ostrov! Ak Vám nevadí peso chodiť, dostanete sa na veľa nádherných prázdnych plazi

leto232
autor
28. dec 2022

@julish
@kulumulu123 my máme večne smolu, že jedno z detí na dovolenke ochorie alebo minule dcéru rozbolel zub. Je tam dobrá úroveň čo sa týka zdravotníctva? Dá sa tam dohovoriť po anglicky? Čítala som, že hlavne po nemecky.

kulumulu123
28. dec 2022

@leto232 ani ja som tam nenasla jedineho jezka a to som oresla x plazi...

gabsisi
28. dec 2022

@leto232 angličtine moc nerozumeli. Na hotelu áno, ale v restikach bol problém. Inak v Palme sme mali pieskové pláže krásne voľné a ani jeden ježko. Ani žiaden bordel v mori.

guiseppinka
28. dec 2022

@leto232 na to ti odpoviem ja, osobna skusenost z 2014. Boli sme v nemeckom hoteli a schytala som riasu do ucha hned prvy den, po 3 dnoch masaker bolest, nevedela som prehltnut jedlo. Na recepcii mi povedali, ze dr pride na izbu, naozaj do pol hodiny tam bola, ale nemecky ani ceknut... Platila som to cash, potom som si to cez cestovne poistenie dala preplatit...

leto232
autor
28. dec 2022

@guiseppinka ďakujem za skúsenost. My hovoríme práveže po anglicky, po nemecky nevieme

gabsisi
28. dec 2022

@gabsisi... Hotel bol tento: Houm Plaza Son Rigo. Boli nám divné že je dosť lacný oproti ostatným, ale nič nám tam nechýbalo. Čisto, blíži ko od mora...síce zabudli pripraviť spanie pre deti ale promptne to vyriešila upratovačka za 10 minút o 11 večer.

leto232
autor
28. dec 2022

@kulumulu123 snáď tam nebudú jezkovia, neter v grécku stupila na ježka a museli to ísť do nemocnice vyberať.

miadi
28. dec 2022

Mladi co sa chcu bavit idu na ibizu. Mallorca je skor pre rodiny s detmi Alebo aj nemecke rodiny s dospelymi detmi. . Jezkov som nemala ani topanky do vody Nebolo treba .. na Cyprus som este nebola ale Keby som mala vyberat medzi Tymto., tak by som skusila Cyprus.

petamich
28. dec 2022

Mallorca je uzasna 🙂 bola som tam viackrat pochodili sme vsetky pekne plaze a teda ziadneho jezka som tam nikdy nestretla, ano je tam aj party cast, kazdopadne ak sa vyhnete Arenalu, kam sa chodia mladi bavit a ine veci (hlavne nemci teda), tak budete v pohode, mne sa velmi pacila oblast Cala Mayor kusok od Palmy alebo aj Alcudia, nemali sme najmensi problem dohovorit sa anglicky, po nemecky nevedel nik z nas

natalala
28. dec 2022

@leto232 ja som sa bola aj bavit s kamoskami a aj sme tam boli na rodinnej dovolenke s vtedy ani nie 1,5 rocnou. Party cast je Magaluf a jeho okolie, inac je malorla pekne miesto aj na rodinnu dovolenku. My sme boli v hotely Grupotel Picafort Beach, mali sme all inclusive, ale su tam rozne moznosti stravovania a na izbe je dokonca vramci obyvacky aj kuchynka, kde sa da varit. Za mna jedine, ze v spanielsku su verejne plaze, cize treba si pripocitat poplatok za lehatka, inac plaz bola pekna. Jezkovia na mallorke nie su 🤷🏼‍♀️ je to velmi pekny ostrov aj keby ste ho chceli trosku pobehat.

kulumulu123
28. dec 2022

@leto232 po anglicky sim ozaj nemala problem hovorit kdekolvek aj ked vsade kam prides tak ta oslovia najprv po nemecky. So zdravotnictvom ozaj neviem u dr som nebola takze netusim

elinag
28. dec 2022

Boli sme v lete 2022 .. Ponent Mar aparthotel .. hotel super, pod hotelom plaz pre vacsie deti, 5 minut od hotela velka piesocna s plytkou vodou ... mne sa ratalo, ze tam nic nelietalo, nelozilo, ziadny hmyz, akurat sem tam mini jasterička, topanky do vody sme nepouzili ... a stale pofukoval vetrik, dokonca sme v apartmane ani nepotrebovali klimu .. personal vedel anglicky v pohode, mimo hotela to bolo tak vselijako, ale ziadny problem ..

lenkasarka
29. dec 2022

@leto232 ani ja som tam ježka nestretla

amelie2017
29. dec 2022

Party mesta su len El Arenal, 15 minut od Palmy, tam chodia vacsinou Nemci a potom Magaluf, ten je zase plny Anglicanov. Inak zvysok ostrova je uplne kludny. Za 8 rokov zivota na Malorke som videla len jedneho jezka, ked sme sa bolu kupat na skalach. Ale vacsina plazi je piesocna, takze na jezka narazite len tazko. Mozete si vybrat ci chcete ist do letoviska s dlhymi plazami, pozvolnym pristupom do mora alebo preferujete male calas - malicke plaze, vacsinou obklopene skalami. Ja zboznujem sever, kde sme aj zili. Port de Pollensa je uplne ako stvorene na rodinnu dovolenku. Len jedna diskoteka, o ktorej ani neviete, inak vsade na plazi detske ihriska. Dovolenkari vacsinou dochodcovia alebo rodiny s malymu detmi. Hned nad mesteckom je cesta na Formentor. Jedno z najkrajsich a najnavstevovanejsich miest ostrova. 15 min autobusom, ktore chodia kazdych 15 minut je Alcudia- nadherne mesto so stredovekymi hradbami. Ak si chcete pozicat auto, je to aj kusok od pohoria Sierra Tramuntana, a tam napr. Sa Calobra alebo Valldemossa.
Krasne je aj Playa de Alcudia, aj ked ta je trosku rusnejsia, Playa de Muro.
Vychodne pobrezie je cele nadherne, tam su skor Calas. Na ktoru natrafite, ta bude skvela. Juhozapadne- okolie Andtratxu ma tiez svoje caro. Mestecka alo Santa Ponsa, Palmanova, ..

leto232
autor
29. dec 2022

@amelie2017 ďakujem za užitočné informácie 🙂

leto232
autor
29. dec 2022

@amelie2017 chceme si auto požičať a keďže si tam roky žila ako je to so zdravotníctvom? Predpokladám, že v každom meste je pohotovosť alebo zubár. Čítala som, že je tam aj delfinarium alebo niečo také a dračie jaskyne. Odporucas?

petamich
29. dec 2022

@amelie2017 veru si mi pripomenula ako velmi to tam mam rada, neviem, ci sa tento rok nevyberieme aspon na par dni 😍

amelie2017
29. dec 2022

@leto232 ano, v kazdom meste je zdravotne stredisko, kde funguje aj pohotovost. Urgent len nemocnica. Je tam siet sukromnych a statnych nemocnic. Zubari su vsade 😀
Delfinarium- Marineland je juhozapadne od Palmy, smerom na Andratx.
Dracir jaskyne, tie su zas na vychode - Porto Cristo- bola som, samotna jaskyna Slovaka zvyknuteho na mnoho jaskyn neohuri, ale ten koncert na zaver bol pekny.

amelie2017
29. dec 2022

@petamich ja to tam milujem, keby sa dalo, v momente balim kufre a vraciam sa "domov". Akurat vcera kamarat postol fotku, skoro som sa rozrevala.

mm87245
29. dec 2022

Boli sme bez detí v auguste na dva týždne v hoteli Condesa. V tom hoteli bolo mnoho detí čiže vhodný pre rodiny s deťmi..
Aj žraloky pozrieť 😀 pláž piesočná, pekná, voda bola teplá prvý týždeň, druhý uz bolo počasie horšie nekúpali sme sa skoro vôbec keďže obaja mame radi ,, horúcu " vodu.. Do Alcudie sme to mali 15min busom.. Do Palmy na letisko hodina cesty busom..

kulumulu123
29. dec 2022

@amelie2017 playa de muro nasa absolutna topka 👍👍👍👍👍

missdiva
29. dec 2022

@kulumulu123 presne,
uplne super na rodinnu dovolenku, bolo tam kopec deti, jemny piesok.