ahojte mamicky...tie ktore ste boli na Mallorce rada by som sa svami podelila o vase zazitky,vylety,a hlavne ktore stredisko by sme mi odporucili,kedze sa chystam na mallorcu bez deti,kde este v oktobri bude rusnejsie,ale aj kde je pekne prostredie,dakujem.
La Reserva Puig de Galatzó - výborné s deťmi. Je to "prírodná" rezervácia, sú tam rôzne zvieratá, jazierka a ukážka sokoliarov. Ak tam pôjdete v lete, sú tam bazéniky. Dobre to padne po túre hodiť sa tam.
mesto Soller - Orange Express
kláštor Santuari de Lluc
Cabo Formentor - severozápadné pobrežie, krásny výhľad
La Rapita - pekná piesková pláž
kláštor Sant Salvador
mesto Inca - bývajú tam veľké trhy, ale my sme ich nestihli
maják Far De Capdepera - najvýchodnejšie pobrežie, krásny výhľad
mesto Capdepera - hrad
kláštor - Ermita de Betlém
jaskyňa Cuevas del Drach v Porto Cristo (zahrá v nej živá hudba)
mesto Manacor - možnosť navštíviť fabriku Majorica s perlami a kúpiť si ich za dobré ceny
La Granja - statok, múzeum, reštika - dejiny ostrova v kocke. Ideálne aj pre školopovinné deti. Je tam aj mučiareň. Aj koníky. Aj rôzne ukážky dobových remesiel.
Mallorca je ideálna na turistiku a bikovanie. Komplex turistických trás sa nazýva "Caminar per Mallorca". My sme išli na kopec Puig de Teix.
@carmenka123 prosim ta popises presnejsie co je to palea za jedlo?Inak Formentera ze vraj je sko Karibik,biele plaze ,ale draho tam ze vraj.
@tanka33 Mne sa nepaci Al Arenal .Strasne moc tam hulakaju.Magaluf privrem oko 😒.Radsej ist na sever Mallorky myslim.Calabra tam som bola len v obdobi kedy bola voda studena .Tuzim sa vratit na Mallorcu lebo sa mi zda hadam naj spanielsky ostrov ,teda este som nebola na Menorce a Formentere ale ostatne som uz vacsinou navstivila.
@kacenka9583 hej ,nemci ozraty a radio na plne pecky na plazi.
Este by som rada ja vedela ake pocasko byva v oktobri na Mallorce ,ci sa da este kupat .Dik
Ja som raz bola v Maji a raz v Septembri a taku burku v Septemvri dom este nezazila .Tusim 2 dni v kuse hrmelo a more bolo spinave z toho.
@tanka33 Sa Calobra
@happyfrog80 Na Formentere som bola tento rok zaciatkom juna, plaze pekne biele, ale preplnene turistami, neviem si to predstavit v strede sezony,na Ibize bola doslova hlava na hlave, len ja byvam na Kanarskych na Fuerteventure a som v tomto dost rozmaznana-tu su plaze niekedy uplne prazdne....
No a co sa tyka cien-drahe ako drahe, v kvalitnej restike v prvej linii pri mori s flasou dobreho vina ta vyjde vydatny obed alebo vecera od 60 eur vyssie, dalej od plaze niekde v ulickach to bude urcite menej, zalezi od standardu, ktory hladas, a to sa tyka aj ubytovania, to doporucujem objednat cez nemecke ci rakuske CK.
Pozicanie auta na Formentere od 30 do 40 eur/den
@happyfrog80 Paella je spanielske narodne jedlo, zaklad tvori ryza, maso, zelenina a morske potvory, ja ju teda vobec nemusim, ale Spanieli aj turisti toto jedlo miluju, ved vygoogli, je toho na internete kopec 🙂 🙂
@tenerifka tak na tu Formerteru je naj ist z Ibizi lodou na denny vylet ked to je tak drahe ,nie?Ten obed no hroza,v Lanzarote v januari sa najeme aj s vinkom za 20€ .Na fuerteventura dme boli z Lsnzarote,tam sa mi paci plaz v Coralejo .
@happyfrog80 Mas pravdu, ze Kanarske su co sa stravy aj ubytovania tyka, ovela lacnejsie, ale aj na Balearoch sa da najst cenovo vyhodne uytovanie aj moznosti stravovania, len ta uroven je samozrejme nizsia.....Zoer si to tak, ze na Balearoch je sezona len 4 mesiace, a za to obdobie si tam musia "zarobit" na mesiace nicnerobenia, na Kanarskych je sezona po cely rok.....
@happyfrog80
Na porovnanie steak u nas vyjde na cca 15-16 eur, na Ibize 25-30 eur, flasa bieleho sucheho vina z Lanzarote cca 15 -18 eur, na Ibize take dobre a kvalitne nedostanes, jedine Katalanske od 20 eur vyssie, ale zasa je to otazka priorit, su ludia, ktori vyziju na spagetach a pizze s colou a potom povedia, ako je tam super lacno 😀 😀
ahoj ja som niaku dobu zila s manzelom na Mallorce. je to na tebe co si vyberies lebo vsade je pekne odporucam sa ty pozriet na ostrov Formentor, Sa Calobra je tam krasny utes s krasnou modrou vodou , pokial sa chces niako dobre zabavit tak samozrejme na ostrove Ibiza , su preslaveny nocnym zivotom, dalej Menorca, my co sme tam zili sme vsetko na okolo presli lebo manzel je taky ze ma posoleny zadok nevydrzi dlho na jednom mieste co sa tyka restauracii a cien su primerane v cene a hlavne dobre sa najes v kazdej restauracii samozrejme ak tam budes odporucam ty ochutnat ich narodne jedlo palea , skutocna delikatesa snad som ty trosku pomohla a hlavne si to uzi bez deticiek aj ja by som hned na tvojom mieste isla uz aj hned teraz kazdy ma pravo si oddychnut najme mi mamy