Ahojte, prvykrat ideme s malym k moru ma rok a pol. Rozmyslam, ake plavky zobrat. Kamosky mi povedali, ze brali klasicke plavky a bavlnene biele tricka, aby deti mali na plazi zakryte ramienka. Vo vode boli poriadne natreti, pravidelne sa netierali. Z kazdej strany ale teraz vidim reklamy na UV dvojdielne plavky (tricko a spodok) alebo aspon UV tricka. Ake mate skusenosti vy? Brali ste UV plavky (ak ano kolko ks), alebo nie? Dakujem.
v decathlone som kupila obycajne UV modre (maju tam aj ruzove, zelene) tricka za par eur, v tom sa aj kupali, natierala som len volnu pokozku, ak mali tricka. (v kombinacii s obycajnymi chlapcenskymi plavkami)
My zijeme v Spanielsku, nikdy sme UV tricka nepouzivali. Chodime na plaz rano do tej 11. a potom poobede od cca 17. Mimo toho bazen na 15 min, hrat sa do tiena, 15 bazen, zas tien. Dieta (4 a pol) nikdy nebolo spalene. Teraz mame skoro rocneho a robime to rovnako.
@denuska999 maly ma 11 mesiacov a prave sme na dovolenke - ma UV tricko a UV overal, na hlavu UV siltovku s ochranou krku a napriek tomu, ze ho stale patlem 50 tkou kremom a sme v kuse v chladku alebo pod slnecnikom a cez najvacie slnko dnu, uz ma opalene ruky a chodidla 😃 za mna biele tricko nestaci resp. mozno by stacilo na seneckych jazerach ale nie v Turecku (kde sme) - kupovali sme v Decathlone sa celkom fajn peniaze
Ma yv tricka je vdacny typ na spalenie pokozka biela ako papier svrtle vlasky aj ocka natieram a dam aj uv plavky - komplet.
@petamich bavlnene tricka mali na plazi, v chladku boli prevazne, na Cypre, Tunis, Bulharsko... Atd. No uvidim, ano, v Decathlone som videla za fajn ceny,ked tak, skocim tam. A natierate ho aj po opalovani? Ak hej, nejakym kremom po opalovani, alebo Panthenolom, alebo cim?
Objednala som uv plavky aj s klobucikom. Jedny s dlhým rukávom a jedny krátke. Teraz majú v celkom dobrej cene na Next direct. Popravde, decatlon ma vôbec nenapadol, tam je možno ešte lepšia cena.
@amelie2017 dakujem za nazor.
@mb2021 dakujem. Ano, aj my tak planujeme.
Uv tricko a ciapka s uv ochranou, plavky za mna akekolvek. Moja mala dokaze byt v bazene ozaj dlho, natieram ju 50tkou, ale bez tricka s uv ochranou by som jundo vody nepustila. V decathlone kupis dobre a lacne, odporucam.
Dnes som sa rozpravala s koznym lekarom o tychto "UV obleceniach". Uvedomujete si, ze akykolvek odev ma UV ochranu? Akurat to ze sa to na nom neuvadza, sposobuje to, ze je omnoho lacnejsi ako ten s akoze UV ochranou? 🤦
@denuska999 My sme teraz boli v Chorvatsku (na severe) a tam stacil krem 30ka. Maly bol na plazi holy, podobne aj vacsina ostatnych deti, alebo len v obycajnych plavkach. Ale boli sme tam len doobeda ped 12 a poobede az po 16.
moja mala klasicke plavky + klobuk/ciapka..., a von z vody ich vyzliekala, boal pod slnecnikom. Ked tak hodila cez seba tu velku plienkvou osusku a bolo :D Zase v tej vode a na slnku tolko nestravila taka mala. Pouzivala som 50tku detsku, vodeodolnu.
@olimuc
@zuz987123 chodíme každý rok na niekoľko dovoleniek k moru a jediné na čo dávam pozor, je dobrý opaľovací krém s vysokým UV faktorom, žiadne akože UV oblečenie pri synovi nepoužívame a to s ním chodíme od bábätka. Samozrejme, nech si každý urobí tak, ako chce. Najviac sa zarába na deťoch, preto marketingové oddelenia vytvárajú rôzne nezmyselné predražené produkty, lebo veď rodičia to v dobrej viere kúpia. Treba si občas zachovať sedliacky rozum, viac k tomu nemám čo povedať 🙂
@janinque baby maju pravdu, tie UV tricka maju iny material a tym padom vacsiu UV ochranu ako obycajne biele bavlnene tricko. Ale co je podstatne, tak velmi rychlo schnu, rychlejsie ako bezne tricko, tak preto su vhodne. A urcite lepsie, ako stale natierat chemickym kremom, pokozku to chrani pred priamym slnecnym ziarenim. Vacsinu aktualne popularnych veci neriesim, ale toto ma fakt vyznam.
Moja m'a 9 rokov a áno pri mori používa väčšinu casu tričko s uv, pretože dostať ju z vody nemožné a pred tým ako ideme k moru sa aj krému je,
@denuska999 bavlnené tričko efekt nula. Určite kvalitné uv plavky
Ja som nezachytil rozdiel medzi bavlneným tričkom a tričkom s tzv. UV ochranou. Podľa mňa aj obyčajné tričko do vody dokáže zachytiť slnko pred spálením
@denuska999 malá má 17 mesiacov. Kúpili sme UV tričko a šiltovku s UV... Len jeden kus. Keď sa okúpe tak ju vyzlečiem nech to vyschne. Zatiaľ dám obyč plavky a bude v tieni 🙂