Ahojte, zaujimalo by ma ci niektora z vas letela na maledivy[ lokalny ostrov] v 6 mesiaci tehotenstva a pripadne skusenosti. Nemam rizikove tehotenstvo skor by som povedala ze bezproblemove. Obavam sa trochu zdravotnej starostlivosti nakolko je na nizkej urovni v pripade potreby.
Komentare zeby ste neleteli atd nemusite pisat, zaujimaju ma realne zeny ktore tam v tomto obdobi boli.
Ďakujem
Podla mna sa porad s gynekologom ake on vidi rizika v tvojom konkretnom pripade a skus pozriet, kde najblizsie od vasho ostrova/na nom je nejaka klinika/gynekolog v pripade nudze. Myslim si, ze aj na maledivach musi byt nejala sukromna klinika, kt bude na lepsej urovni ako ich statne zdravotnictvo.
Ja som pocas tehotenstva lietala iba v europe a teda emiraty, ale tam som sa o kvalitu zdravotnictva nebala 🙈
no ja som sice neletela tehotna ale daj na svoj pocit ja by som isla..ak povie dr ze v klude by som ja isla..neviem ci pojdete priamy let alebo prestup aj to aj to bude ok..zase nemaju to zdravotnictvo uplne ze zle..neriesila som tam sice tehotenstvo ale nieco ine a bolo to uplne bez problemov..chod a uzite si to
@milanemila gynekolog mi povedal ze tie tlaky nerobia dobre babatku a ze ci si to nebudem vycitat ak by sa nieco stalo pripadne co ak by som zacala krvacat no je s tym relativne v pohode 🙂 nad takymi negativnymi scenarmi nechcem aby rozmyslat ale jasne treba mat back up preto zvazujem vsetko , ked som letela do dubaja nemala som vobec strach ohladom zdravotnictva viem ze tam to ma vysoku urovenu 😊 na ostrove Male maju 2 nemocncie..jednu sukromnu druhu statnu ..nevedia spravit komplikovanejsie chir. zakroky cize v pripade nudze by som volila najskor nemocnicu dubaj ak by mi nevedeli pomoct v male
inak si pamatam na nasu prvu dovolenku na Maledivach nemali sme este deti..zato tam bola mlada rodinka.mali dievcatko asi 2 rocne ona tehotna tak cca 6-7 mesiac myslim podla prizvuku z Australie a ona este aj pila gin tonic a fajcila..viem ze blhe prirovnanie ale zahranicne zeny to podla mna vobec neriesia...oddychni si
@konik333 aj gynekolog ta trosku od toho odrádza pozri si to takiba raz si tehotna s tym konkrétnym babatkom. Na dovolenky sa este nachodite.
@lapersefona gynekolog ma 60r a mam pocit ze najdalej bol v madarsku 🙂🙂 ktory gynekolog ti povie ze CHOD , nikto si to nevezme na zodpovednost
Na domáci ostrov kde nieje co jest a hygiena je všade biedna by som nešla... Plus komáre s dengue... Ale na nejaký lepší rezort, why not
@laurita285 v rezorte komare nie su?
@konik333 skôr nie ako hej, lebo tam to vydymujú každý deň a aj precízne zabíjajú ale na domácich ostrovoch najmä tie "zelenšie" tam sa to komármi vie len tak hemžiť 😀
@konik333 nie, alebo len minimalne, maju zavedeny system a pravidelne to nicia dymom. Ono na Maldivoch nie je ziadna tropicka choroba, ale ak niekto nieco prinesie zvonka (vacsinou z Indie), tak je pruser, taka zltacka A medzi miestnymi musi prekvitat. V rezortoch je vsetko viac kontrolovane, vacsinou mavaju nejakeho nadriadeneho "zvonka", a musia sa splñat hygienike normy
Ja by som tehotna nesla, ani keby mi daju peniaze za dovolenku, pre mna je zdravie na prvom mieste a 6 mesiac je uz teda dost riziko, ale kazdy si musi zvazit a ked sa daco stane potom je neskoro si hlavu trieskat
@konik333 ahoj, síce som nebola a neviem či moj koment tiež spadá do tých, kt. nechceš počuť, ale podľa mňa to je skôr o tebe, aká si povaha. My sme totižto napr. mali letieť na maldivy na svadobnú cestu v polovici 5.mesiaca, nakoniec som to zrušila 🙈 tiež som teraz 6m., bezproblémové tehu, ale neviem si predstaviť ten stres a strach keby nedajbože niečo a ja som na opačnej strane zemegule…Ja som taký typ, že dosť stresujem…mam kamošku, ktorá bola na Bali v 5. mesiaci a pohodička, nič neriešila, absolutne sa nebála. To neni o tom, kto tam reálne tehotný bol, ale o tom či to ty v pohode dáš. Či budeš kľudná alebo máš byť v strese celú dovolenku.