Maledivy v 6 mesiaci tehotenstva

konik333
17. jan 2024

Ahojte, zaujimalo by ma ci niektora z vas letela na maledivy[ lokalny ostrov] v 6 mesiaci tehotenstva a pripadne skusenosti. Nemam rizikove tehotenstvo skor by som povedala ze bezproblemove. Obavam sa trochu zdravotnej starostlivosti nakolko je na nizkej urovni v pripade potreby.
Komentare zeby ste neleteli atd nemusite pisat, zaujimaju ma realne zeny ktore tam v tomto obdobi boli.

Ďakujem

ivkav5
17. jan 2024

@konik333 ahoj, síce som nebola a neviem či moj koment tiež spadá do tých, kt. nechceš počuť, ale podľa mňa to je skôr o tebe, aká si povaha. My sme totižto napr. mali letieť na maldivy na svadobnú cestu v polovici 5.mesiaca, nakoniec som to zrušila 🙈 tiež som teraz 6m., bezproblémové tehu, ale neviem si predstaviť ten stres a strach keby nedajbože niečo a ja som na opačnej strane zemegule…Ja som taký typ, že dosť stresujem…mam kamošku, ktorá bola na Bali v 5. mesiaci a pohodička, nič neriešila, absolutne sa nebála. To neni o tom, kto tam reálne tehotný bol, ale o tom či to ty v pohode dáš. Či budeš kľudná alebo máš byť v strese celú dovolenku.

konik333
autor
17. jan 2024

@ivkav5 niesom typ ktory by stresoval 😊 pred 2 tyzdnami som sa vratila z dubaja, no tu dovolenku sme mali booknutu ked som este tehotna nebola

ivkav5
17. jan 2024

@konik333 tak potom podľa mňa nemáš o čom 🙂 Choď a uži si to.
Mimochodom, neviem či poznáš Laura Kulhánek Chrebetová- výherný pár minuloročného Love Island-u. Ona ma podobný termín ako ja, v máji a boli pred 1-2 týždňami presne v nejakej exotike tiež 🙂

milanemila
17. jan 2024

Podla mna sa porad s gynekologom ake on vidi rizika v tvojom konkretnom pripade a skus pozriet, kde najblizsie od vasho ostrova/na nom je nejaka klinika/gynekolog v pripade nudze. Myslim si, ze aj na maledivach musi byt nejala sukromna klinika, kt bude na lepsej urovni ako ich statne zdravotnictvo.
Ja som pocas tehotenstva lietala iba v europe a teda emiraty, ale tam som sa o kvalitu zdravotnictva nebala 🙈

konik333
autor
17. jan 2024

@ivkav5 ano viem ktora , akurat pozeram ze boli na zanzibare kde asi tiez nie je boh vie aka starostlivost 🙂

ivkav5
17. jan 2024

@konik333 noo presne tam🙏😅 dávala všetko na insta a niekto sa jej pýtal v Q/A presne, či sa nebála, tak že ona je typ, ktorý nerieši vobec a nebojí sa vopred, takže šli 🙂
Ak fakt nemáš žiaden problém a odsuhlasi ti to lekár, tak nemáš o čom. Užite si to aj za nás 🙏😃😃😃

ajajaj00
17. jan 2024

no ja som sice neletela tehotna ale daj na svoj pocit ja by som isla..ak povie dr ze v klude by som ja isla..neviem ci pojdete priamy let alebo prestup aj to aj to bude ok..zase nemaju to zdravotnictvo uplne ze zle..neriesila som tam sice tehotenstvo ale nieco ine a bolo to uplne bez problemov..chod a uzite si to

konik333
autor
17. jan 2024

@milanemila gynekolog mi povedal ze tie tlaky nerobia dobre babatku a ze ci si to nebudem vycitat ak by sa nieco stalo pripadne co ak by som zacala krvacat no je s tym relativne v pohode 🙂 nad takymi negativnymi scenarmi nechcem aby rozmyslat ale jasne treba mat back up preto zvazujem vsetko , ked som letela do dubaja nemala som vobec strach ohladom zdravotnictva viem ze tam to ma vysoku urovenu 😊 na ostrove Male maju 2 nemocncie..jednu sukromnu druhu statnu ..nevedia spravit komplikovanejsie chir. zakroky cize v pripade nudze by som volila najskor nemocnicu dubaj ak by mi nevedeli pomoct v male

konik333
autor
17. jan 2024

@ivkav5 dakujem 😊😊😊

konik333
autor
17. jan 2024

@ajajaj00 mame let 5h do abu dhabi, noc v abu dhabi a na dalsi den dalsich 5h na male , cize super ze to nebude dlhy let vkuse

ajajaj00
17. jan 2024

inak si pamatam na nasu prvu dovolenku na Maledivach nemali sme este deti..zato tam bola mlada rodinka.mali dievcatko asi 2 rocne ona tehotna tak cca 6-7 mesiac myslim podla prizvuku z Australie a ona este aj pila gin tonic a fajcila..viem ze blhe prirovnanie ale zahranicne zeny to podla mna vobec neriesia...oddychni si

ivkav5
17. jan 2024

@konik333 no ešte vieš čoo mi napadlo, že ako reaguje tvoje bábätko v brušku na podnety? Moje napr. tak extrémne, že som aj z koncertu po 10min musela odísť🤣 takže možno by som sa riadila ešte aj tým..ale keď píšeš, že máte aj tie prestupy, tak to je fajn🙂

ajajaj00
17. jan 2024

@konik333 jaaj no tak to vobec neries a sup na dofcuu to mate fajn v abu dhabi sa prejdes troska pospis a bude to ok..

konik333
autor
17. jan 2024

@ivkav5 keby som necitila pohyby babatka ani neviem ze som tehotna 😁 som asi z tych ,,stastnejsich" . vacsinou som doma ale aj ked som niekde ani neviem ze nosim so sebou babo 😄 vacsinou sa ozyva ked som v kludovom rezime

amelia89
17. jan 2024

@konik333 ja by som sa mozno trochu bala len toho letu hydroplanom,lebo to je take mini lietadlo a vela to hadze…alebo mate presun z male lodou?) ale pocuj ved pomaly kazda druha celebrita tam bola tehotna, ja by som sa asi nebala.

ajajaj00
17. jan 2024

@amelia89 hydroplan vobec nehadza jedine ked moc fuka alebo prsi letela som 6x hydroplanom a nehadzalo nas ani raz skorej lod by som povedala ked su velke vlny

konik333
autor
17. jan 2024

@amelia89 planujeme ist speedboatom , trvanie cca 45 min

amelia89
17. jan 2024

@ajajaj00 tak ja som mala horsiu skusenost

guudy
17. jan 2024

Ani nas nehadzalo v hydroplane a leteli sme aj pocas burky (ledva sme z clna nastupili do hydroplanu, ake boli vlny).
@konik333 pokojne chod a uzi si dovolenku. Ked si letela do Dubaja, tak vies o com to je 🙂

tenerifka
17. jan 2024

@konik333 Ja by som ti radila zmenit lokalny ostrov za 4* rezort ( kvoli jedlu a celkovo hygiene) a uzi si to

ajajaj00
17. jan 2024

@tenerifka to suhlasim

lapersefona
17. jan 2024

@konik333 aj gynekolog ta trosku od toho odrádza pozri si to takiba raz si tehotna s tym konkrétnym babatkom. Na dovolenky sa este nachodite.

konik333
autor
17. jan 2024

@lapersefona gynekolog ma 60r a mam pocit ze najdalej bol v madarsku 🙂🙂 ktory gynekolog ti povie ze CHOD , nikto si to nevezme na zodpovednost

laurita285
18. jan 2024

Na domáci ostrov kde nieje co jest a hygiena je všade biedna by som nešla... Plus komáre s dengue... Ale na nejaký lepší rezort, why not

konik333
autor
18. jan 2024

@laurita285 v rezorte komare nie su?

laurita285
18. jan 2024

@konik333 skôr nie ako hej, lebo tam to vydymujú každý deň a aj precízne zabíjajú ale na domácich ostrovoch najmä tie "zelenšie" tam sa to komármi vie len tak hemžiť 😀

tenerifka
19. jan 2024

@konik333 nie, alebo len minimalne, maju zavedeny system a pravidelne to nicia dymom. Ono na Maldivoch nie je ziadna tropicka choroba, ale ak niekto nieco prinesie zvonka (vacsinou z Indie), tak je pruser, taka zltacka A medzi miestnymi musi prekvitat. V rezortoch je vsetko viac kontrolovane, vacsinou mavaju nejakeho nadriadeneho "zvonka", a musia sa splñat hygienike normy

zuzubb007
19. jan 2024

Ja by som tehotna nesla, ani keby mi daju peniaze za dovolenku, pre mna je zdravie na prvom mieste a 6 mesiac je uz teda dost riziko, ale kazdy si musi zvazit a ked sa daco stane potom je neskoro si hlavu trieskat

konik333
autor
19. jan 2024

@zuzubb007 asi ste si neprecitali predposlednu vetu v prispevku