Madarsko - kúpalisko

14. júl 2021

Ahojte da sa ist za hranice od Tv do sarospataku alebo niekde blizko hraniciam sa kupat ma niekto odobnu skusenost? Nie sme ockovany a nemame ani test co potrebujeme? Dakujem

simonah73
14. júl 2021

neviem ci nesledujes spravy ale bez potvrdenia, ze si ockovana sa na madarske kupalisko nedostanes.

nafka0483
14. júl 2021

Samozrejme, ze sa da ist, ved hranice nemame uzavrete, cestovat sa moze. Zisti si, co vyzaduju Madarsko a konkretne kupalisko - pravdepodobne ockovanie alebo test.
Po navrate na Slovensko potrebujes registraciu na ehranici a 14 dnovu karantenu, tu mozes ukoncit najskor na 5ty den negativnym PCR testom.

anja27
14. júl 2021

@nafka0483 karantena uz neplati ustavny sud to nariadenie zrusil 😉

nafka0483
14. júl 2021

@anja27 Na stranke korona.gov stale pise o domacej izolacii, to uz zmenili? Len od 9.7. to zacalo platit, tak mi usli najnovsie zmeny? To fakt clovek nestiha sledovat

nafka0483
14. júl 2021

@anja27 Das mi link kde su teda aktualne pravidla, alebo kde je to zrusenie?

simonah73
14. júl 2021

@nafka0483 tiez si myslim, ze si jej vela neporadila. jedna vec je dostat sa cez hranice, co nemusi byt problem, ale to co chcela na kupalisko sa s najvacsou pravdepodobnostou nedostane. nie ze by ma to zaujimalo, nechodim ani na slovenske kupaliska, kedze mame doma bazen ale par dni dozadu som zachytila reportaz priamo z nejakeho madarskeho kupaliska ze sa tam ludia vedia dostat len na zaklade Covid pasu s potvrdenim, ze su plne zaockovani. a ta 14 dnova karantena je uz od vcera tiez passe, kedze vcera zakrocil sud a vyhlasku zrusil. dnes budu rozhodovat a s najvacsou pravdepodobnostou sa pojde podla farebneho semaforu, takze ak je madarsko zelena krajina, nepojde do karanteny po navrate nikto bez ohladu na to ci je alebo nie je ockovany. to sa tusim delilo az od oranzovej farby. a link Ti teraz neda nikto lebo len dnes sa to bude riesit ale to stare skratka neplati.

martinuska
14. júl 2021

Do Madarska uz nepotrebujes nikde test, a Ustavny sud tu vyhlasku pozastavil a dnes sa rozhodne co s nou dalej. Takze zatial by som sa netešila.

nafka0483
14. júl 2021

@simonah73 Co som jej neporadila? Ved som jej napisala ze do Madarska sa ist da, ale nech si overi ake ma Madarsko pdomienky a ake su podmienky kupaliska. Kedze toto nesledujem tak ako slovenske podmienky a este aj tie mi usli, a to som si myslela ze mam najaktualnejsie info.

simonah73
14. júl 2021

http://vegardofurdo.hu/ nizsie dodatok k rokovaniu od 15.5 do odvolania, tam je word dokument, kde sa pise ak to google dobre prelozil, ze "A R. 2 / A. V § 1 sa uvádza, že osobou chránenou proti koronavírusom na účely R. je osoba, ktorá tak robí vyhláškou 60/2021 o certifikácii ochrany pred koronavírusmi. (II. 12.) o predložení úradného osvedčenia (ďalej len: ochranné osvedčenie)."

simonah73
14. júl 2021

@nafka0483 no co si jej poradila? ze sa dostane cez hranice...

anja27
14. júl 2021

@nafka0483 ved to bolo vcera vsade aj v tv novinach 😂

anja27
14. júl 2021

@nafka0483 ved toto ze to menia zo dna na den a teraz kolko ludi si kvoli tomu zrusilo dovolenky. Mozno o tyzden to zas bude inak

simonah73
14. júl 2021

@anja27 ani nestras, ja len dufam, ze to este aspon dva tyzdne vydrzi, kedze ideme do HR 26.7 cez HU aj ked obaja s muzom sme uz plne ockovani.

anja27
14. júl 2021

@simonah73 ale ockovani pokial viem nemusia do karanteny ci to uz tiez neplati? Clovek ma z toho poriadny gulas. Preto nejde za hranice tento rok radsej 😊

nafka0483
14. júl 2021

@anja27 A co ze to bolo v televiznych novinach? Ja som prisla domov o desiatej vecer a akurat som sa najedla a osprchovala a isla spat. Alebo to je povinne kazdy den pozerat televizne noviny?

nafka0483
14. júl 2021

@simonah73 Poradila som jej ze cez hranice prejst moze, poradila som, nech pozera si zisti oficialne info z Madarska a konkretneho kupaliska a poradila som ake su podmienky pre navrat na SR - akurta ze medzitym sa uz aj toto aktualizovalo. Tak do mna neryp.

5katarina7
14. júl 2021

Na kúpaliská v Maďarsku sa dá už ísť aj bez očkovania aj bez testu. Dcéra býva v Budapešti, takže to viem.

anja27
14. júl 2021

@nafka0483 ja ti nic nevycitam len sa smejem na tom ako to zo dna na den menia a ludi strasia chapes. ved piatok ine pravidlo a o par dni uz to neplati ved to je na hlavu

simonah73
14. júl 2021

@anja27 no malo od 9.8 platit to, ze ak pojdes niekde s dietatom od 12r, ktore nie je zaockovane, tak musi ist to dieta do karanteny po navrate a so vsetkymi clenmi rodiny aj so zaockovanymi, takto chceli donutit podla mna rodicov aby dali zaockovat dieta. v mojom pripade maju zatial smolu. tak predpokladam, ze zrusenim tej idiotskej vyhlasky to platit nebude aj ked po 9.8 sa chystame uz len tu na slovensko.

anja27
14. júl 2021

@simonah73 no tiez si myslim ze chcu donutit vselijako lebo teda nedava to zmysel tie ich nariadenia