Lignano riviéra a okolie

stafilan
21. júl 2015

ahojte, kto mate skusenosti s dovolenkou na lignano riviera, prosim nejake napady co sa tam oplati pozriet kam ist, comu sa vyhnut, nejake ray a napad,y isto chceme pozriet guliverlandiu, mozno zoo, aquapark odporucaju skor starsim detom. a mozno vylet do benatok. ale chcela by som nieco konkrettne kto tam chodíte alebo ste boli co nam viete odporucit co urcite vyskusat, zazit, comu sa vyhnut 🙂) co obchody s potravinami ci si treba nabalit vela z domu ci sa da tam dobre kupit a pod 🙂) co vecere, denny a vecerny zivot s detmi 🙂 dakujem za kazdy nazor

miselka007
21. júl 2015

Ahoj a nerozmyslali ste nas Lignano Sabbiadoro?je to vlastne kusok od seba a s nim mam len dobre skusenosti... momentalne su tam moji rodicia na dovolenke.. mne ta riviera pripadala uz ako keby koniec plaze a dalej uz nic... no neviem, nikdy som tam nebola len co som isla okolo raz autom.. ale mozno krivdim,neviem,a ine maminky tam mozno boli a budu vediet napisat vlastnu skusenost 🙂 ale co sa tyka toho Lignana tak u mna top 🙂 na plazi su cez den animatori ktory zabavaju deticky roznymi sutazami,tancovanim pripadne rozdavaju obcerstvenia 🙂 na vecer samozrejme vsetci vyliezaju do ulic na pesiu zonu.. je tam park re deticky kde sa vysantia ale zas nase nie su zvyknute byt tak dlho hore cize by ked tak spinkali v kociku 🙂 je tam plnooo ochodov,restik, barov takze je z coho vyberat... v aquaparku sme tam boli ale to je taky lajtovy.. ale podla mna by sa deticky vysantili 🙂 guliverland nepoznam lebo som v nom nebola tak neviem... a nakupovat sa tam podla mna oplati lebo je to skoro to co tu.. moji rodicia beru minimum jedla lebo vsetko si kupia tam 🙂 neviem ci som ti tymto komentom pomohla ale tak aspon som ti napisala ako taku skusenost s vedlajsim mesteckom´🙂

stafilan
autor
21. júl 2015

@miselka007 tams me povodne mali ist, tu uz mame zarezervnovane, tak preto sa pytam co je tu take 🙂)) na rok isto sabbiadore 🙂)) dakujem za vsetky info 🙂)

miselka007
21. júl 2015

@stafilan aha jasnee.. tak dufam sa najde niekto kto ti pomoze 🙂 peknu dovolenku 🙂

jakubkoadamko
21. júl 2015

No tak mi zas zásadne chodíme len do Riviery...Už Pineta je na mňa moc, o Sabiadorre ani nehovorím. Každému vyhovuje niečo iné...
chodíme tiež do Gulliverlandie, do Lunaparku, do Junior Parku...v Riviere máš kopec kaviarní, pri obchode D piu odporúčam pekárničku (výborné čerstvé croissanty, kávička...paráda). Hneď vedľa otvorili novú zmrzlináreň, predajňa ovocia-zeleniny... všetko po ruke. Na väčšie nákupy chodíme do Lidla.
V Riviere máš napr. lanový park pre deti, skôr pre staršie...
A večer sme sa pešo chodili prejsť do Pinety, príp. autom do Sabiadorra.
A odporúčam si platiť parkovné, ak sa niekam vyberiete...my sme si našli odkaz od policajtov 🙂

stafilan
autor
21. júl 2015

@jakubkoadamko dakujem 🙂 ten lunapar a junior park to je v riviere? najden to nejak na nete, ci je to pri plazi alebo v mestecku? na nete som nasla len tu guliverlandiu v sabbiadore. a deti mame skor mensie 2 a 4 rocne

jakubkoadamko
21. júl 2015

@stafilan Nie, chodíme tam autom. Ten lunapark je bližšie, Junior park ďalej.
S tak malými deťmi...asi skôr Junior Park alebo Gommosi park.
http://www.parcojunior.com/en/home.htm

makromolekula
21. júl 2015

@jakubkoadamko Prosim Ta nasa bude mat 15 mesiacov, ked pojdeme, co tam take odporucas? vyzeras ako profik🙂 dakujeem

jakubkoadamko
21. júl 2015

@makromolekula Profík nie som ani zďaleka...ale boli sme tam tento rok tretí krát. A je to nesmierne individuálne. Závisí aj od dieťaťa, min rok sme boli, keď mal malý 7 mesiacov, teraz mal 19 mesiacov. Viac-menej kvôli staršiemu sme boli v Guliverlandii...tam sa mu páčili rybičky, korytnačky a iné príšerky. A ešte také plastové domčeky so šmýkačkami, ale na maličký vláčik nechcel ísť. Keďže sme na zvieratká, tak ZOO... V pohode zvládol Benátky autom, len tam je ťažší pohyb s kočiarom. Je to naozaj veľmi individuálne.

franchise27
3. aug 2015

Ahojte baby, chystame sa len na predlzeny vikend do Lignana Pineta a zaujimala ma jedna vec, je tam mozne niekde aj parkovat zadara, ci su nejake casti v pinete alebo sabbiadorre?mame parkovisko aj pri hoteli ale pre pripad ze pojdeme inam autom ci je mozne zaparkovat....ak sa plati vsade su tam automaty? dik

stafilan
autor
4. aug 2015

@franchise27 ahoj sme tu a je tu pri plážach veľa parkovného zdarma kde sú biele čiary na zemi je zdarma modré sa platia

franchise27
4. aug 2015

@stafilan super, dakujem za spravu priamo z miesta cinu 😉....takze biele znacenia na parkovania su zdarma...a vlastne ked pri nich nie je nejaka tabula,alebo automat tak su asi zdarma...dakujem a peknu dovolenku prajem

kim_rossi_stuard
5. aug 2015

@jakubkoadamko ahoj prosim ta aky je rozdiel medzi tymi castami Lignana? 😕 😕 😕 😕 dakujeeem

miselka007
5. aug 2015

@kim_rossi_stuard ak mozem tak ti aj ja odpoviem 🙂 aspon co si ja myslim... Sabbiadoro je podla mna asi najhlucnejsie kde je najviac ludi, dlhaaaaaaaaaaa pesia zona a milion dovolenkarov 😀 pineta je uz tichsia, je tam viac zelene a lesa a riviera je podla mna asi najtichsia.. v tej jedinej som nikdy nebola, iba co sme sli autom okolo 🙂

kim_rossi_stuard
5. aug 2015

@miselka007 jasne ze mozes 😵 ja som len nasla ubytko v Riviere a chcem vediet ci to nema neaky zadrhel 😵 😵 mame 3 deti -5.3 a 5 mes a ci im bude dobre aj tam...pozeram to na google earth, zvazujem, premyslam ci ist na blind ach tazke rozhodovanie, dakujem za odpoved 😅

miselka007
5. aug 2015

@kim_rossi_stuard nemas za co... no riviera je jedine miesto kde som nebola... ale v lignane a pinete som bola 🙂 nema to urcite ziadny zadrhel a takto sme uz aj mi raz sli na blind do pinety a v pohode sme zohnali ubytko a dokonca v auguste kedy taliani maju dovolenky a vsetci su tam a je to aj trosku predrazene vtedy 🙂

kim_rossi_stuard
5. aug 2015

@miselka007 planujeme v termine 22.8.-29.8. lebo dalsiu sobotu ideme na svadbu a potom by sme mohli az vikend 12.9.-19.9. a to neviem ake bude pocasie...takze hladam, surfujem, nieco s klimou, nech sa nepecieme, nech sa nesprchujeme na zachode 😀 😀 😀 a zase nechceme platit ako za letecku dovolenku 😉 tak ak nenajdem pojdeme na blind, co uz? 😅

miselka007
5. aug 2015

@kim_rossi_stuard noo tak drzim palce aby si dobre nasla. tak mi chodime len do apartmanov a zatial sme boli spokojny.. ale mozno ak ti tu napisu baby svoje skusenosti ze kde je dobre ubytko a ake tak mozno najdes 🙂

stafilan
autor
5. aug 2015

@kim_rossi_stuard my sme v riviére ale nabudúce by som volila už pinetu alebo sabbiafore tam je život a centrum ale volila by som vilku ďalej od centra a pláže, Riviéra je dosť kludna ako dedinka a všetko je tak naďaleko od všetkého s takými deťmi, my sme si tu prenajali na týžden bicykle tak chodíme všade ale ak sa chcete ist prejsť z riviéry je všetko ďaleko tak odporúčam skôr pinetu a asi na každom druhom rohu sú agentúry tak stačí zájsť do nejakej je Tu kopec viliek a apartmánov

kim_rossi_stuard
5. aug 2015

@stafilan vdaka tak budem pozerat nieco rusnejsie, vsak byvame v malom meste/ velkej dedine, tak nech maju rusno na dovolenke deti 😀 😀 😀

miselka007
5. aug 2015

@kim_rossi_stuard tak potom jednoznacne sabbiadoro 😀

jakubkoadamko
5. aug 2015

@kim_rossi_stuard uz mas odpoved 😉 je to vec vkusu, my chodime do Riviery a ta nam vyhovuje prave kvoli tomu kludu...kopec zelene, parada 😉 ak nieco rusnejsie, pineta a ak riadne coromoro, tak Sabiadoro. My sa v tomto s manzelom a s partiou, s ktorou chodime vzdy zhodneme - Pineta a Sabiadoro raz za cas v ramci vecernej prechadzky. Jedine, co mi v Riviere chyba, je zmrzlina Mu...🙂

baryana
10. jan 2016

ahojte, nema nahodou niekto, kto uz bol v lingane kontakt priamo na majitelov pekneho domceka-cca 4 apartmany. overene, oplotene, mozno pieskovisko, alebo smyklavka...pineta, alebo sbiadoro...

baryana
11. jan 2016

Alebo aspon meno vily,penzionu,kde by bolo oplotenie,smyklavka,alebo nieco pre deti,moznost stravovania,plaz tak do 600 m,bazen je vyhoda...nieco,kde ste s detmi boli spokojni.

stafilan
autor
11. jan 2016

@baryana skús stránku www.topholiday.sk su zameraný čistí na tuto oblasť s obrovskou ponukou a dobrými cenami

baryana
11. jan 2016

@stafilan dakujem,skusim.

lucinenka77
11. jan 2016

@stafilan stranka je super - som happy... Velmi pekne dakujem za tip 😉

baryana
12. jan 2016

@stafilan je perfektna,urcite vyberieme.velka vdaka😊

deni71
11. júl 2018

Ahojte.my sme prave v lignano pineta.je tu super kludne nkci aj dni na plaz cca do 10min.mame dve deti 7 a 2rocne a cesta v pohide ubytko super ohradeny dvor gril sedenie.vola sa to villa nelson.mozem len odporucit.🙂