Lietadlom s 19 mesačným dieťaťom

katkapalo1
25. júl 2017

Dobrý večer mamičky. Prosím poradiť 🙂. Ideme na dovolenku s 19 mes dieťaťom letecky asi tak 2.5 h let. Toho sa nebojím,ale... Veľa krát som letela ale nikdy ešte s dieťaťom preto neviem co mu môžem vziať Papať. Co môžem cez check in? Mliečko nepapa len v noci tak to nie. S mužom malé len príručku batožinu Infant nárok na batožinu nemá preto neviem ani co všetko môžem. Letíme cez Ryanair a tam sa človek nepočíta nič. Tak prosím len mamičky ktoré majú skúsenosti s touto leteckou sp. Myslím že výživu v skle mi nedovolia však? ☹☹ Co bude to moje dieťa jest...🙂ďakujem za rady.

katkapalo1
autor
25. júl 2017

Joj prepáčte pri čítaní tie chyby ale cez mobil samý preklep 😒

katkapalo1
autor
26. júl 2017

@petulka124 ďakujem vám krásne, takto jednoducho som to potrebovala vysvetliť 🙂

ertlovik18
26. júl 2017

mozete si normalne prenho zobrat co potrebujete prenho, nemal by s tym byt ziadny problem. my sme tak leteli so starsim za mojou sestrou tiez s ryanair a nerobili nam nejake problemy ale samozrejme sme sa dopredu informovali, ze co mozeme a nemozeme zobrat, respektive v akych nadobach to musi byt 🙂

gab1sol
26. júl 2017

my sme leteli v júni do Londýna s Ryanair a aj pre malú sme mali malý ruksačik, kde som mala pre malú na cestu pripravenú vodu, sušienky, ovocnú kapsičku od Hipp a aj jedlo v skle... Ostatné sme mali pre ňu v mojom príručnom kufri. A bez problémov sme prešli.

nicol_ka55
26. júl 2017

@ertlovik18 Veci pre dieta mozes mat v akomkolvek obale nie? Ved aj gab1sol pise, ze ona mala aj sklo. Normalne sa to nemoze brat ale v tychto pripadoch robia vynimky, respektive je to tak nadstavene.

yanni
26. júl 2017

trosku pogugluj. Takychto tem je tu na MK neurekom a v poslednych tyzdnoch sa mnozia ako huby po dazdi. Tak si to najdi.
Letecka spolocnost s kontrolou nic nema. Dolezite je co je dovolenie/nie je dovolene, ekd ides cez scanner. A Babyfood v akomkolvek mnozstve a obale je dovolene. Takze naber tolko kolko myslis, ze ti dieta zje a vypije. A akoze, dve hodiny nie je nic. A na letisku za kontrolou sa vzdy da nieco kupit.
19 mesacne je uz predsa vsetko, ake pohariky chces brat. Vyzivu mozes zobrat Quetschie, nakrajaj nejake to jablko, natri chlieb na kusky, flasu vody a je vybavene.
A podla toko v aku dennu/nocnu hodinu idete, ani nebudes vediet ako tie dve hodiny v lietadle presli a nie to sa este nejak extra ladovat jedlom. Mozno ti aj prespi.
A to ti hovori mamicka, co lieta s dietatom od ca. 3 mesiacov takmer kazdy mesiac a dlhsie lety.

katkakovac
26. júl 2017

Ja ti len poradim, daj si kocik obalit cely do tej folie. Ked sme leteli z Tenerife, tak nam na golfaci odrazili koliesko. Smozrejme nikto nam ho nevratil spat, tak sme maleho viezli na 3-kolesovom.Nastastie sa tostalo cestou domov a kocik nam nasledne opravili. Inak ti poradim prist skor, predbehnut sa k check-inu (ak mate male dieta aj tak mate prednost) a vypytat si sedenie hned vpredu v prvej rade. Je tam najviac priestoru ak si bude chciet krpcek pobehat. Inak ostatne je zhrnute v clanku vyssie.

tenerifka
26. júl 2017

A co ma spolocne letecka spolocnost s povolenim zobrat na palubu tekutiny ci jedlo, alebo ci to je plast alebo sklo? To je zalezitost letiska a zakony platia rovnako pre cestujucich Ryanair ako aj Emirates.
V zasade sa pre babetka do 2 rokov moze zobrat aj tekute jedlo aj pitie.Pre starsie deti a dospelych sa daju napoje kupit za bezpecnostnou kontrolou. Jedlo v tuhom stave ci uz pre deti alebo dospelych sa moze zobrat neobmedzene.
Ked prejdete cez bezpecnostnu kontrolu, nikto nebude preboha pred vstupom do lietadla kontrolovat obsah prirucnej batoziny....to kde sme?
Rocne absolvujem min.10-15 letov, tak viem o com pisem

tenerifka
26. júl 2017

@yanni si ma predbehla s tym opisom
🙂

yanni
26. júl 2017

@tenerifka haha, sikovnica som😂 Este pred vecerou treba trosku "zaplavit" kona "mudrostami" 😀

tenerifka
26. júl 2017

@yanni u vas pred vecerou
My sme prave doobedovali🙂

gab1sol
26. júl 2017

@yanni
@tenerifka je pravda, že spoločnosť nemá s obsahom batožiny nič, ale napr. ako autorka píše, že infant na batožinu nárok nemá (toto pravidlo si väčšinou určuje spoločnosť), tak my sme volali a povedali nám, že na dieťa (malá mala rok) môžeme mať batožinu do 5kg (my sme jej zobrali malý ruksačik). Ale áno, obsah batožiny sa kontroluje letiskom na bezpečnostnej kontrole. 🙂

yanni
26. júl 2017

@gab1sol ano, to je pravda, ale to je vseobecne pravidlo pri vsetkych spolocnostiach. Do dvoch rokov je dieta oficialne infant a kedze neplati za letenku (popr. plati len letiskove atd. poplatky), tak nema ani zaidne vyhody, co z tej letenky vyplyvaju. T.j. nemozes zobrat na dieta trebars 20 kg batoziny. To co dieta potrebuje musite vpratat do tej vasej.
Aaaaale na druhej strane, aj takemuto dietatu mozes zobrat prirucnu batozinu.
Nasa najmladsia lieta fakt ze od ca 3. mesiacov a to takmer kazdy mesiac, niekedy aj viac krat do mesiaca (ma cerstve dva roky a uz druhy pas, co ten prvy je plny), roznymi spolocnostami od fest drahych ako Emirates, Etihat, Lufthansa atd. az po low cost a VZDY beriem pre seba kabelu, Rimowa Boardkufor, malej prebalovaciu tasku aj ked je uz od 18. mesiacov odplienkovana a este ma aj svoj ruksak alebo jej oblubeny Ironkids-Bag. A NIKDY ale NIKDY sme za tie dva roky a milion letov nemuseli nic vyhadzovat, vylievat, prehadzovat NIKDY nik nic nepovedal ta to, co vsetko trepeme.
My mame vzdy na palube toho viac ako si niekto mysli, ze je "povolene": Dokonca nedavno sme trepali este aj obraz😂

katkapalo1
autor
26. júl 2017

@yanni no ja mám od lietane tiež dosť ale nie s dieťaťom. V BA na letisku si nespomínam ze by bola možnosť kúpiť nejakú detskú stravu. Ani nejde o tie dve hodiny v lietadle ale 3 hod do ba autom a ešte potom v Španielsku vyše hod autom. Takže len som chcela vedieť či je v pohode to sklo pretože nechcem brat nejaké natreté rožky ktoré budú na obed udusené v taške. Inak neberieme nič také lebo tak sa už človek zariadi. Skôr mi šlo o ten Ryanair ktorý väčšinou robí problémy ci majú dovolené výživu v skle. Ďakujem pekne už viem všetko 🙂

xstelinka
26. júl 2017

@katkapalo1 Ono to nezalezi od leteckej spolocnosti,ale od "ochranky" na letisku,ze s cim ta nechaju prejst. Co sa tyka deti su benevolentni 😉

katkapalo1
autor
26. júl 2017

Ďakujem všetkým.

yanni
26. júl 2017

@katkapalo1 no ale tak 3 hod v aute do BA, tak to hadam nebude problem niekde zastavit a najest sa. Ci aj tam cakas zavrete obchody, restiky, popripade kontroly?
A ked uz budes mat ten poharik, tak kde si ho chces ohriat? To sa tiez da len niekd ev restike na pozaidanie a nemusia byt ochotni.
Ovocna vyziva sa da kupit aj v "sacku".
19mesacne dieta uz neje "pohariky".
My me nemali nikd yproblem aj pre tak male dieta vybrat niekde v restike nieco, co by nebolo slane, sladke, stiplave....
Len vydrzis a v Sanielsku mas zase letisko, obchody, restiky.
Ver tomu, ze dve hodky dieta vydrzi aj bez jedla. Zober mu kukuricne chrumky. Tie sa ti neudusia.
Apropo udusenei. "Uvari" sa ti aj ta vyziva.
S dietatom (dokonca so styrmi)mam nalietane, neverila by si, ze sa da s takym mrnatom tolko vzdusnych mil nazbierat.A neviem, nejak som nikdy toto neriesila.

janka95
26. júl 2017

Ahoj náš malý mal tiež 19 mesiacov a leteli sme do Bulharska. A mali sme kúpené výživky tie kapsičky chrumky, čajík mal v sklenenej flaške a v pohode .. 🙂

katkapalo1
autor
26. júl 2017

@yanni no možno ste to neriešili lebo ste lietali od malička tak ste si nasli systém. Tie poháriky ani doma neje nikdy to nechcel. z domu ideme cca ráno o štvrtej to by mohol spinkať a potom ho prestravujem. To len také prvotné obavy ma chytili ze chúďa je naučené mat presne obed 😀. Kúpim mu sendvič v lietadle 😀(zartujem). Viem možnosti je kopec len asi zbytočne zvelicujem tam kde netreba 🙂. Dobru noc a vďaka

betulinka1
26. júl 2017

Ja som brala aj polievku a v pohode mi prešla, aj keď som sa pripravila, že keď aj vyhodia, tak to prezijeme. Nevyhodili mi nakoniec žiadne jedlo. Na spodku kocika som mala tiež nejaké veci, vankúš a deku nevykladala som ich, len som zložila kocik. Do prirucnej sa mi to nezmestilo. To bolo minulý rok cez Ryanar. Tento rok detto, mala som aj pitie aj jedlo pre malého, bola to zase ina letecká spoločnosť.