Lietadlo a lieky

lucia2358
25. máj 2015

Dobrý deň, mám pár otázočiek 🙂
Dcéra je alergička a má lieky, ktoré užíva každý deň. Ide so starkou letecky na dovolenku a neviem, ako jej zbaliť lieky do lietadla. Stačí ich dať do priesvitného sáčku, aby ich bolo vidno? Musia byť v pôvodnej krabičke? A potrebujem aj nejaké potvrdenie od doktora?
Vopred ďakujem za každú odpoveď 🙂

ancovicka21a
25. máj 2015

@lucia2358 ahoj,ja som tiez alergicka,uzivam lieky kazdy den a ked cestujem lietadlom,tak si ich dam do toho specialneho sacku bez krabicky,spolu s kozmetikou a inhalatorom..a nikdy som nemala problem 🙂 ale ak nie si si ista,tak zavolaj na letisko na informacie,tam ti urcite povedia 😉

lennkka17
25. máj 2015
prasiatko30
25. máj 2015

@lucia2358 pokial su to lieky - tabletky tak ich das do jedneho vrecuska do prirucnej - pripadne ak ich nepotrebuje akutne tak aj do kufra do lietadla - nemusis ich vytahovat pri kontrole iba ak by ta vyzvali. ak by to bol sirup tak daj celu flasku aj s krabicou do priesvitneho sacku a ten vytahujes pri prechode bezpecnostnou kontrolou - mna naposledy - prenasali sme tiez sirup proti kaslu - tak ma odviedli trochu nabok kde mali take pristroje do ktorych vlozili flasku, pristroj zanalyzoval objem flasky a vydal zaverecny verdikt - neskodne a dali mi ho znovu do ruky. nepotrebovala som ziadne papiere od dr.

simsalabim
25. máj 2015

@lucia2358 moja dcera je tiez silny alergik a nosi so sebou pohotovostny balicek - adrenalinove pero epipen, kortikoidove tabletky a inhalator, vlozene vo farebnom nepriesvitnom obale na zips (taky material ako maju peracniky). Koli tomu adrenalinovemu peru nosime so sebou potrvdenie od alegologicky, je na to take tlacivo na tvrdom farebnom papieri, kde je to vypisane po slovensky aj anglicky pre letiskovy personal, ze je to zivot zachranujuci liek, ktory musi so sebou stale nosit, s peciatkou lekarky. Na letiskach to pero pri presvecovani vzdy vidia a niekedy pozru, co to je - a niekedy ten papier chcu vidiet, niekedy ani okom nemihnu... Samotny inhalator ci tabletky ich nezaujimaju.

lucia2358
autor
25. máj 2015

@ancovicka21a
@lennkka17
@prasiatko30
@simsalabim
Ďakujem za rady 🙂 Má tabletky a kvapky Staloral, takže bude stačiť priesvitný obal. Som si vydýchla, že nemusím behať za doktorkou, kvôli papieru. Stačí, že sa nabehám kvôli potvrdeniu splnomocnenia.
Má aj sprey do nosa, ale keď bude pri mori, tak ho nepotrebuje.

simsalabim
25. máj 2015

@lucia2358 Staloral so sebou k moru tahat nemusis, nam alergo hovorila, ze kludne cca 2 tyzdne sa da bez toho byt...lebo musi byt v chladnicke, co sa pri presunoch na dovcu alebo priamo na mieste neda vzdy zabezpecit.

lucia2358
autor
25. máj 2015

@simsalabim Mne alergologička povedala, že dcéra môže byť bez maxi týždeň. Tak ja ho vždy na dovču beriem.