Ahojte, ideme o par dni do Turecka a vsade citam, ze velakrat ludia maju zaludocne problemy… ak by nas to postihlo, ake lieky u nich v lekarni kupit, aby to mohli aj deti? Maju 4 a 11 rokov. Kedze odporucaju dat si ich lieky, nie nase 🙂
Dakujem
My sme tam žiaľ boli so synom počas pobytu u lekára, lebo prevracal naozaj celú noc a vyzeral už dehydrovaný… lekár nám napísal nejaké lieky a boli sme si ich vybrať normálne s receptom u nich v lekárni. Už nepamätám ako sa volali, ale ak by prišlo na najhoršie , určite ti tam poradia. Niektoré hotely majú aj svojich lekárov
@petulka2021 hylak maju aj v Turecku?
@lenuska9999 Dakujem 🙂
Lieky sú tam dokonca lacnejšie ako u nás
tak so žalúdkom asi veľa nenarobíš, to musí prejsť. od hnačiek odporúčam vziať smectu a dospelým (a možno aj 11-ročný by zniesol) Reasec (je to na predpis). Ja som dostala v turecku hnačky a po skúsenosti z bulharska pred 2 rokmi, kde som skončila v nemocnici, som už mala so sebou lekárom predpísaný Reasec, ihneď som dala tabletku. Stačí 1. Ak nezaberie, môže sa aj 3x denne, ale opatrne, spomaľuje činnosť čriev, čiže môže potom poriadne zapiecť. Ale teda ja nedám na tento liek už dopustiť 🙂
ešte som prebehla leták, tak môžu ho aj deti nad 5 rokov, ak máš záujem, pozri si a požiadaj svojho lekára o predpis:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/reasec...
plus ako píše aj
@lenuska9999 niektoré rezorty majú lekára priamo "u seba", a ak ideš cez cestovku, predpokladám, že máte uhradené aj takéto poistenie...
ešte dodám k Reasec-u, že u mňa začali nepríjemné hnačky hneď ráno, 3 v priebehu hodiny, ale brutálne... Hneď som si dala liek. Napoludnie som už bola pri bazéne, síce mierne slabšia, ale po hnačke ani stopy.... Liek u mňa zabral behom cca 2 hodín a bol kľud.
Zober z domu lieky, nasad probiotiká už dva týždne pred cestou a aj počas dovolenky. Ak by bol problém a nepomohlo čo máte z domu, konzultujte s lekárom priamo tam, neriešte to sami.
A nestresuj dopredu, užite si dovolenku🙂
@skusihu dakujem. Ukladam si
Chodíme každý rok, od cca 1 roka mojich detí a v živote v Turecku nemali žalúdočné problémy, to skôr Egypt. Samozrejme stať sa môže, v Turecku dávaš svoje lieky a ak sa niečo vážnejšie vyskytne kontaktujes delegáta a on ti pomôže
@luliu dakujem. Dufam, ze ani my nebudeme mat problemy. My sme mali vracacky a hnacky aj v Grecku. Ale viem, ze asi pol hotela malo vtedy tento problem. Tak bola chyba asi inde vtedy.
Odvtedy mam vsak z toho mensiu paniku
My sme mali v Turecku len prvy rok vracacku. Odvtedy nic. Najlepsie su miestne lieky, nase nezabrali. Hlavne klud. Ak bude treba, budete riesit s tamojsim lekarom, alebo aj v lekarni vam predaju volnopredajne lieky…
Hlavne v bazénoch nech nie sú deti celý deň a cez najväčšie obedné horúčavy. Fakt treba hlavne si užívať more,keď už sme pri ňom. A tiež nemixovať jedlá a piate cez deviate + koreniny,ak má človek aj doma na toto haklivý žalúdok.
Ich lieky.Ak bude zle, radsej rychlo kontaktovat hoteloveho lekara alebo delegata.Kamosi nakoniec skoncili aj tak v nemocnici na infuzkach.V poslednych rokoch pocuvam o velmi vela pripadoch.
Dakujem vsetkym 🙂
Snad to vsetko prebehne ok a bez problemov
Hylak