Ahojte, planujete uz dovolenku na buduce leto? Kde ho stravite? My by sme po 3 rokoch radi isli k moru, no netusim kam ist. Niekam letecky a kde sa mi zabavia obidve deti - 2-rocny aj 10-rocny. Budem rada, ak sa s nami podelite o informacie. Vopred dakjem..
rozhodujeme sa medzi Chorvátskom (autom) alebo Albánskom (letecky) ... deti chcú ísť jednoznačne do Albánska, ale všetko závisí od cien a ponuky
keby som mala peniaze navyše, možno by som zvážila Španielsko, alebo španielske ostrovy ... ale to je bohužial mimo našich mžností
Španielsko je top destinácia
Dobre je aj v Taliansku, sever ma plno smykaciek a tak, treba sa opytat na konkretne letovisko, voda nie najcistejsia, nam sa velmi paci na Sardinii, tam je zasa na vacsine miest plytka voda, tak sa da vyhrat.
deti dať babke a UŽIŤ si dovolenku
@sovickamilucka tak to by som sa nudilááááá ... s deťmi je to super, sa nasmejeme, pobláznime, s dcérou pokecáme, porozoberáme plavčíkov, so synom zahráme loptové hry ... čo by som bez nich robila???
po Spanielsku som aj ja pokukovala, ale vraj tam je studena voda v mori..
@katarinadei tak ta mi dnes padla do oka.. krasna biela plaz.. a s akou cestovkou ste boli na Sardinii?
@sovickamilucka moji rodicia uz bohuzial neziju.. ale aj keby, tak si neviem predstavit dovolenku bez deti.. 😉
Ahojte. Som tiez mamicka, zijem v Nemecku. Robim tu pre jednu cestovku. Keby chcete, mozete na nasej stranke www.ullmann-reisen.cz vyplnit individualnu poziadavku s vasimi predstavami o dovolenke a ja s mojimi kolegynami vam najdeme co by sa najviac pre vas hodilo. Skuste to, nemate co stratit, porovnate si ceny, ponuku 🙂 cez nemecku cestovku je to mnohokrat lacnejsie 🙂
A este mimochodom na FB mame
momentalne sutaz o dovolenku vo Viedni pre dvoch, na dve noci, 4*🙂 ullmann-reisen.cz
Pozrite si aj to ked mate cas 🙂
@sylvie Španielko mam prejdené celé južné pobrežie v rámci poznávačky a ak by som tam niekedy mala ísť na dovolenku, tak by som si vybrala južnú časť pobrežia niekde pri Malage, Seville a spojila to určite aj s poznávačkou, lebo tie mestá sú tiež krásne a je tam čo vidieť.
Osobne nie som prívržencom rezortov s AI, ale ani apartmánov, kde musí mamina variť. Chodievame do menších hotelov s polpenziou, obedy sa nám neoplatia, alebo väčšinou sme mimo hotela a stravujeme sa v miestnych reštauráciách.
Moji rodičia boli minulý rok so synom na Malorke, tiež si pochvaľovali, že bolo super, ale tam asi treba AI, lebo jedlo v reštauráciách je veľmi drahé (okolo 20€ obed pre jedného).
@hettinka dakujem.. a aka je voda pri Malage? lebo vsetci ma strasia, ze v Spanielsku je studene more.. nasla som jeden hotel v Almerii co je sice cez 200 km od Malagy, ale je to to iste pobrezie, tak by to mohlo byt podobne.. tam si nahodou nebola? 😉
My hladame skor AI, s tym 2-rocnym na vylety nebudeme urcite chodit..
@sylvie no áno, poznávať s deťmi sa dá až od určitého veku a dieťa musí byť nazvime to "vhodne naladené" na to. Minulý rok s nami deti odmietli chodiť po výletoch, čo som bola prekvapená, lebo každý rok oho veľa v rámci dovolenky pochodíme
v Španielsku som bola dávno, ale normálne sme sa všade aj kúpali, výrazne studenú vodu si nepamätám. vtedy bolo veľmi horúce leto, teploty aj vyše 40°C ... vyslovene studené more bolo v Portugalsku (Algarve), ale to už je oceán.
Okrem toho, myslím, že ak by ste šli do rezortu, je možnosť kúpať sa aj v bazénoch ... z mojich skúseností to deti uprednostnia.
@mamicka1313 odkial je potom odlet, ked ste nemecka cestovka?
@sylvie v rámci Európy asi nič podobné Turecku nenájdeš, jednoducho každá krajina má svoje špecifiká. Možno Cyprus?
Alebo ak si vyberieš nejaký viac-hviezdičkový rezort v Španielsku, alebo Grécku, môže sa to tomu priblížiť ...
Moji rodičia chodili do Turecka, mama to veľmi vychvaľuje, ale ona strávi dovolenku medzi lehátkom, bazénom a jedálňou ... mama plávať nevie, vodné športy nevyhľadávajú, na výlety tiež nechodia, takže im rezort maximálne vyhovuje. Ak berú aj vnúčatá, o to viac.
My zasa sme zvyknutí chodiť, pohybovať sa po krajine samostatne, objavovať zákutia, reštaurácie, miestne zvyklosti, zájsť si na grilované ryby do malinkej rybej reštiky, kúpiť miestne čerstvé ovocie od miestnych pestovateľov na trhu a tak...
Zo Španielska si pamätám práve fantastické ovocie, vlastne som 3 týždne vtedy existovala na ovocí, rybách a olivách 😀
ešte ma napadlo, že by možno bolo vhodné pre vás, hoci je to Chorvátsko, ale tam sa chodí aj letecky, alebo sa dá aj autom/busom - hotelový komplex SOLARIS pri Šibeniku
my sme tam boli s 3-ročným s 9-ročnou pred pár rokmi a odvtedy to tam už stihli aj poprerábať, urobili pieskové pláže a viem, že tam bolo veľa možností pre deti, bazény, animácie, rôzne preliezky, minigolf ...
@sylvie my sme boli teraz v lete v Bulharsku Sun set rezort(alebo tak nejak, uz si to nepamätám ako sa to volalo), všetko super, dcéra sa vybláznila, more teplé, hotel čistý, jedlo super. Predtým sme chodili do Chorvátska, ale tam bolo posledné roky studené more a strašne fučalo a malá 2 roky po sebe ochorela, tak sme skúsili to Bulharsko 1x a boli sme fakt spokojní
@sylvie ahoj, ak nechces to turecko, tak nieco porovnatelne najdes na kapvertoch prip. ten cyprus - tam sa to aj cenovo podoba, trochu drahsie s nestalejsich pocasim je Grecko ( kreta, kyklady, thasos... ), Spanielsko neviem - mna nejak neoslovilo na dovolenku, poznavacka ok - ale tie nato su aj zaujimavejsie krajiny... more teple nebude, takisto ako v chorvatsku ci grecku - jednoducho tam nie je take pocasie aby bolo more ako v karibiku ci v turecku kde ti cele leto nezaprsi a teplota pod 30 stupnov neklesne...
ak by ste isli skor - okolo marca , tak aj ten karibik sa da ( kuba, dominika maju rezorty AI ), detto Emiraty ( tam je problem s AI ale polpenziu najdes v pohode - akurat tam toho nie je vela co robit, ale rezorty nadherne )
@sylvie hm... keby pozries vecerne lety... neviem, my sme do emiratov leteli ked mala malinka necely rok a nieco - celu cestu bola nacapena na okne - to bol cca. 6 hod. let ( leteli sme z prahy )... moj syn lieta od malicka tiez a z lietania je totalne nadseny - akonahle ideme nocne lety tak obaja lety prespia🙂
Na Slovensku, dúfam 👍 a keď by chcete letecky tak by som išla do Španielska