Letná dovolenka -- svadobná cesta

janusa139
4. jan 2014

Ahojte, viem, ze leto je este daleko, ale chcela by som vediet vase rady ohladom letnej dovolenky - nazvali by sme si to svadobna cesta 🙂 aku destinaciu odporucate ? dopravu ? stravovanie ? ideme prerabat domcek, tak asi nam velmi vela peniazkov neostane, ale povedali sme si, ze tento rok pojdeme 🙂 ja by som sla aj letecky, ale moj manzel to odmieta, ako ho presvedcit 🙂? dakujem za vsetky rady, ako, co vyberat 🙂

evelynm
4. jan 2014

@janusa139 , nuz nech vam svadobna cesta vyjde 🙂
mrkni sem
https://www.modrykonik.sk/group/2170/
su tu vselijake tipy a skusenosti dievcat.
My radi cestujeme vselikam, letecky nemame problem, ak manzel este neletel, mozno staci trochu posmelit a prekonat tie obavy. Ak ma uz nejaku skusenost a preto nechce, tak hadam to radsej nesil
Autom sa da ist do Talianska, Chorvatska,k Balatonu, da sa precestovat Europa 🙂
V Taliansku sa nam pacilo na Rimini, to je velkaaa oblast s mnohými mesteckami a moznostami, skus si mrknut booking.com, tam mas hotelov a hotelov, vyber si podla vasich predstav a financnych moznosti.
Urcite si kriteria, ktore su pre vas dolezite - ci blizkost hotela k moru, ci chcete v hoteli bazen, aku chcete stravu, ci chcete oblast, kde sa da turistikovat, aku chcete plaz atd, to su vsetko faktory, ktore vam mozu dovolenku velmi sprijemnit, ale aj pokazit. Odporucam pozerat hotely s minimalne 3 hviezdickami, my chodíme do viachviezdickovych, lebo aj pri 3 hviezdach sa mozete kopnut.
Stravu preferujeme jednoznacne all inclusive a napojmi pocas dna, potom uz emusis vlastne minut nic naviac, ak nechces.
My uz mame letnu dovolenku kupenu vo first momente cez cestovku letecky, radi chodíme cez hydrotour, aj Medina bola skvela, len holt vlani padla...
Podstatne je mat na dovolenke dobru naladu a ak aj nieco nevyjde podla vasich predstav, nepokazit si to, ale poucit sa a nabudúce vybrat lepsie. My mame skusenosti dobre aj zle, tak preto som sa ti takto rozpisala xixi 🙂

janusa139
autor
4. jan 2014

@evelynm @evelynm jeeej, dakujem velmi pekne 🙂)) urcite pozriem aj tu stranku, dakujem za rady, podla coho vyberat 🙂 este sme spolu pri mori neboli, tak dufam, ze tato nasa prva dovolenka bude super 🙂 zatial sme chodili len po SK, ale tento rok si t ziada more :D dakujem este raz

janinah
4. jan 2014

naša prvá skutočná dovolenka bola síce predsvadobná,ale nezabudnuteľná,sadli sme do auta s mapami,bedekrami a nejakým jedlom a šli smer Barcelona,každý deň sme si prezreli cca 2 mestá,spali kde prišlo,potom pár dní na pláži a domov inou trasou,takých plánovaných naliňajkovaných dovoleniek sme už potom zažili kopu,ale to už s deťmi,našimi vyššími nárokmi i pohodlnosťou boli trochu iné

tenerifka
4. jan 2014

@janusa139 Ak to je svadobna cesta, len preboha nechodte do velkych hotelov typu all inclusive, su plne kriciacich deti a nervoznych rodicov, daju sa najst aj lacnejsie, ale pritom malicke a krasne hoteliky, kde budete mat klud. Lietadlom je to najpohodlnejsie, cenovo vyhodne moze vyjst nejaky maly ostrov v Grecku. Stravu mozete riesit ubytovanim s ranajkami, obedy a vecere si kupite v hocijakej miestnej restauracii za ceny podobne na Slovensku.
Este raz ti v dobrom radim, vyhnite sa rusnym velkym hotelom, je to otras....

tenerifka
4. jan 2014

@janusa139 Pozri sa na nemecke a rakuske cestovky- Dertour, Meiers weltreisen(ti sa viacej specializuju skor na exotiku), TUI, Gulet, Neckermann....a odlet jednoznacne z Viedne, lietaju vacsinou s NIKI, spolocnost teda nic moc, ale tie 2 hodiny letu sa daju prezit, prip.Austrian-ten je ovela lepsi....

evelynm
4. jan 2014

@tenerifka , niekomu ten ruch tak nevadi, zalezi od naturelu 🙂 , a su aj hotely nad 18 rokov, tam deticky nie su, boli sme v takom na Kube, ale bolo to na jar a boli tam vacsinou dochodcovia xixi.
Ostatne, co pises, suhlasim 🙂 , akurát ta strava nam all incl. vyhovuje, lebo radi papkame aj pivko ci drink si dame pocas celého dna 🙂 v akomkolvek mnozstve (no a teraz to pekne blbo znie, ze tam cely den len jeme a pijeme 😀 😀) )

tenerifka
4. jan 2014

@evelynm su destinacie, kde je AI nutnost, my tak chodievame na Maledivy, je to pohodlnejsie, ale tam nie su kriciace deti ani rodiny ako take, len naozaj velmi malo, takze to nie je typicky AI rezort. Teraz ideme do Dom.r., tam iny hotel ako AI nie je, ale my cestujeme s detmi(dospievajucimi), takze velmi si vyberat nemozeme. Ale kedze zakladatelka chce ist niekam v ramci Europy, ist do AI len vo dvojici je velka skoda, lebo vsetky primorske krajiny su bezpecne co sa jedenia vonku tyka, ceny prijatelne a ta atmosfera je uplne ina ako jest v jedalni v hoteli
Inak aj my radi pivko uz pred 12 rano 😀

tenerifka
4. jan 2014

@evelynm My sme boli naposledy vo velkom hoteli v auguste-Lanzarote, 5* krasny hotel, len s ranajkami, ale aj pri tych ranajkach som mala pocit, ze mi z tych ludi vybuchne hlava....hluk, krik, plac, strnganie tanierov, priborov.....proste je to velky rozdiel oproti nejakje utulnej restauracii na brehu mora.....

evelynm
4. jan 2014

@tenerifka , mozno sa niekedy v nejakom hoteli aj stretneme 🙂
my radi aj tie male, utulne, aj tie velke hlucne, fakt zalezi od destinacie, momentalnej naladenosti a iných faktorov
inac, tento rok ideme do Kumkoy v Turecku, bola si?

tenerifka
4. jan 2014

@evelynm no mozno sa stretneme 🙂

V Turecku som nebola a ani sa nechystam, mam to dost od ruky,ja byvam na Kanarskych a chodime v poslednej dobe trochu dalej do sveta, alebo ideme na nejaky iny kanarsky ostrov ci na spanielsku pevninu. Ked boli deti mensie, bolo to trochu ine cestovanie, teraz sa uz s nimi da ist hocikde, aj co sa stravy tyka je to lespsie

evelynm
4. jan 2014

@tenerifka , jeeejj, tak to si permanentne na dovolenke xixiii, preto aj ten nick, vsak?
aj nase decka su uz relativne velke, takze cestovanie s nimi je pohoda, hoci ich vlacime po svete v podstate od malicka 🙂
Inac, Kanarske ostrovy sa nam tiez velmi pacia, boli sme opakovane, len tam trosku viac fuka a Atlantik je pre môjho manzela dost studeny 🙂
Tak nech sa nam dobre cestuje 🙂

tenerifka
4. jan 2014

@evelynm S tym Atlantikom je to svata pravda, aj pre mna je velmi studeny, aj vietor od maja do augusta otrasny, no ale co uz narobime, nemozeme mat vsetko, to by bolo az moc dokonale 🙂

peggy589
4. jan 2014

@janusa139 ahoj tak my mame tento isty "problem",tiež chceme ist v lete na svadobku a ešte presne nevieme kam,mame aj maleho syna a zvažujeme Turecko,alebo si splnim sen a pojdeme na Sardiniu.Ja by som určite zvolila all inclusive,kedže mame radi pohodlie a dopravu letecku...my si počkame na last minute,vtedy byvaju dobre zlavy...prajem štastny vyber a krasnu svadobnu cestu...:_)

janusa139
autor
4. jan 2014

@peggy589 ja by som sla tiez najradsej letecky, ale ako som uz pisala, moj muzik nechce letiet.. druha vec je zas, ze nemoze vela chybat v praci, cize keby sme sli autom, tak stravime par dni len na ceste..musim este vytiahnut nejake tajne tromfy a presvedcit ho 🙂 a ano, presne, aj ja pockam na last minute, ja som student, cize mam volno este aj v septembri, ale som zas veeeeeeeelmi teplomilna, takze musime vybrat nieco, kde bude stale teplo..ja len sporim, tak snad tiez vyberieme peknu destinaciu 🙂 aj Vam prajem krasnu svadobnu cestu 🙂

peggy589
4. jan 2014

@janusa139 my tiež prerabame dom a tiež nemame peniažkov na rozdavanie,ale tiež sme si povedali,že svadobka musi byt:_)nam sa velmi pačilo v Egypte a keby sme nemali maleho synčeka tak sa tam vratime,ja Egypt odporučam,je tam stale teplo a aj cenovo to je dobre,ved uvidite čo vyberiete a snad sa ti ho podari prehovorit na to lietadlo🙂

janusa139
autor
4. jan 2014

@peggy589 Egypt bol vzdy moj sen, uz ako mala som snivala, ze vzdy tam pojdem na svadobnu cestu 🙂 ale uvidime,co vymyslime, mne bude kdekolvek pri mori super 🙂 jaj, uz sa tesim na leto, este zostatnicovat a mozem hladat dovolenky 🙂)

peggy589
4. jan 2014

aj ja sa na to už velmi tešim som zvedava čo vyberieme...

peggy589
4. jan 2014

aj ja sa na to už velmi tešim som zvedava čo vyberieme...
@janusa139

malabiba
4. jan 2014

@janusa139 Egypt, letíte len 4 hodiny ( Karibik je super, ale trafilo by ma letieť 12 h tam a späť), odporúčam záliv Makadi, kúsok od Hurghady, krásne pokojné stredisko s perfektnými hotelmi a nádhernou plážou a šnorchlovaním, fakt nádhera....sú tam aj menšie hotelíky a kvalitné, nie továrne na turistov, napr.: Sol Y Mar club Makadi s AI, v krásnej záhrade, bol tam nádherný pokoj a promenáda po stredisku...kupujte teraz , FM má najväčšie zľavy.....Európa -Taliansko, určite Kampániu, alebo Kalábriu , sú tam krásne romantické pláže a dobré hotely, Rimini, Bibione je plné turistov a veľmi plytké more

nikuliak
1. apr 2014

Skús pozrieť trebárs Hotel Bristol na chorvátskej Istrii, je to kompromis - aj more, aj sa dá ísť autom (je to len 6 hodín z BA) 🙂
http://www.carovnehotely.sk/chorvatsko-lovran-h...
a myslím, že na svadobnú cestu je ako stvorený ;)