Letná dovolenka s deťmi

lucioska
19. mar 2024

Ahojte, chcela by som poradiť, išli ste niekto letecky na dovolenku s deťmi mimo CK? Minulé leto sme boli v Lignane autom, ale teraz by sme chceli ísť prvýkrát niekam letecky. Rozmýšľame nad Mallorcou, Gréckom, alebo ešte Juh Talianska ( Sardínia, Sicília, Kalábria). Máte s tým niekto skúsenosti? A ktorú destináciu by ste odporúčili? Vopred ďakujem.

martinmmartin
19. mar 2024

Ako sa tam budete s celym vasim cirkusom pohybovat? Vlastne auto je luxus ktory tam mat nebudete. zacni sa rozhodovat podla toho

gumkac19
19. mar 2024

@lucioska boli sme na sicilii aj puglia
Na letisku sme vzali auto

soldi
19. mar 2024

bola som s deckami (v tej dobre 3 kusy plus stvrte na ceste) letecky na malorke, letenky sme si kupili sami, ubytko cez airbnb. jedna z najlepsich dovoleniek 🙂 z letiska sme do destinacie sli taxikom, spat nas odviezol domaci. boli sme dva tyzdne, ubytovani sme boli hned pri mori v obrovskej vile. na vylety nas to netahalo, bolo nam super, ale napr na ibize sme si prenajali na dva dni sedemiestne auto a pobehali, co treba.

ist vlastnym autom ma vyhodu, ze si viac mobilna, ale pokial Ti ide len o polenosenie pri mori, tak aj lietadlom je ok. len treba hladiet na kapacitu batoziny a nestratit nikoho na letisku 😀

zafir01
19. mar 2024

@lucioska ideme juh Talianska, puglia ,salento , Ale práve z dôvodu presunov s troma deťmi berieme naše auto s našimi autosedackami ,o ktorých viem ,že sú bezpečné . A teda nakoniec to bude taký dlhší trip .pár dní Toskánsko, potom samotný juh a pár dní zas Marche a domov

tilly
19. mar 2024

Chodíme stále. Bez CK, letenky cez Ryanair, ubytko cez booking, auto priamo od požičovne, poistku máme celoročnú a ide sa... kde je problém???

lucioska
autor
20. mar 2024

@tilly Chcela som len poradiť, keďže prvýkrát by sme šli letecky a samozrejme nechceme dať cez 3000 eur za dovolenku, minulého roku keď sme šli autom do Lignana som to neriešila takéto veci, to sme šli mimo CK, ale chceli sme skúsiť už inú destináciu a letecky neviem čo je lepšie, či riešiť to s cestovkou, alebo má niekto dobré skúsenosti aj mimo CK.

lucioska
autor
20. mar 2024

@gumkac19 Bolo tam niečo aj pre deti, napr. nejaká zoo, alebo ste strávili teda čas len pri mori?

tilly
20. mar 2024

@lucioska vieš, v tomto sa ťažko radí. Ideálne, ak si nájdeš destináciu, kam chceš ísť a či chceš hotel, penzión, súkromie, strava, bez stravy, auto, alebo niečo kam sa z letiska dostaneš dopravou... potom sa bude lepšie radiť.
V zásade kroky asi také,
Prvé je budget.
Druhé destinácia,
Tretie doprava (či pôjdeš svojim autom, alebo letecky, cez akú spoločnosť, či na letisku zoberieš auto alebo pôjdeš miestnou dopravou alebo taxi)
Štvrté strava...
Atď.
Štvrté

gumkac19
20. mar 2024

@lucioska na sicilii sme boli 10dni, prezreli sme si cataniu, taorminu, noto, syrakuzy čiže to skôr poznavacka a potom sme sa presunuli dole na pláž - marina di ragusa a tam sme boli ešte 5dni čisto pri mori

Puglia - to sme prileteli do Bari dali sme si poznavacku - polignano a mare, monopoli, alberobello (blízko je aj zoo ale neboli sme)
Presunuli sme sa torre dell'orso a pozreli ešte ďalšie miesta ako lecce tam je nádherné, otranto a okolie

Ale my radi spoznávame , aby sme nelezali len pri mori 😀