Ahojte. Idem si k Vám po radu. Ak to situácia umožní, chceli by sme ísť v lete do Grécka, Kréta. Chceme sa však vyhnúť hlavnej sezóne júl/august. Chceli by sme ísť buď v strede / koncom júna alebo začiatkom septembra. Bol z Vás niekto v týchto termínoch na Kréte? Aké ste mali počasie a aká bola teplota mora? Ja preferujem skôr ten jún, ale manžel ma straší, že budeme mať studené more. Tak neviem 🤷
@sisa_s No my sme už raz boli na Kréte. Boli sme začiatkom augusta a bol strašný hic. Viac menej sa dalo kúpať iba do obeda a na večer a inak sme aj s deťmi boli zavretí v hoteli v herni. Preto som si myslela, ze ten jún bude ok, prípadne september a bola som prekvapená, keď som našla info o tom, že to tak nemusí byť.
@5peta1 Ahoj, my sme boli 2x - raz prvy junovy tyzden a bol krasne teplo, aj more teple a hlavne aj menej ludi, za mna vyborny termin. a Druhy krat sme boli zaciatkom augusta a pradoxne tiez bolo krasne ale menej teplo ako v tom juni :D
v tejto situacii by som isla skor k zaciatku sezony, nie ku koncu, jednak sa zase zacne zhorsovat situacia si myslim. a teda teplotu mora neovplyvnis, ak sa mas tento rok kupat v studenom mori, mozes ist aj v auguste alebo v july, moze byt cely cas horsie pocasie, ze sa voda jednoducho neprehreje. my chodievame kazdy rok na to iste miesto do HR, az dolu na makarsku rivieru, chodievame kazdy rok v takmer tom istom termine (aj ked tento rok som kvoli pripadnej karantene dala skor) a jeden rok je more ako caj a na dalsi rok je more take ze som rada ak sa dvakrat do tyzdna namocim po kolena.... a to chodievame po 20. auguste. tento rok mame rezervaciu od konca jula.
my sme boli na Krete v roku 2010 uplne posledny septembrovy turnus po 20.9. a bolo tam super, more malo este vtedy 27stupnov .....a turistov uz nebolo vela, skor seniori a rodiny s detmi, co nechodia este do skoly, boli sme v oblasti Heraklion
@simonah73 presne takto uvažujem aj ja. Začína sa situácia zlepšovať a v tom septembri to už tak byť nemusí. Príde zas nejaká 250-ta vlna a všetko zavrú.
Takže je to s tým morom čistá lotéria? Tak to necháme na ten jún. Aj ja si inak myslím, že v júni bude menej ľudí ako začiatkom toho septembra.
Boli sme v prvý septembrový týždeň.More teplé,turistov pomenej.Denna teplota 30-32 Max.
@5peta1 presne tak, aj minuly rok sme boli v hr. povodne sme mali ist z domu 23.8 tusim ale mali nastastie volny apartman skor tak sme isli o tyzden skor a teda domov odtial sme isli v den ked sme tam este len mali ist. uz tam ideme asi 6 ci 7 rok a ake bude more viem az vtedy ked do neho vstupim a pri tom chodievame takmer v tom istom case.
My chceme ísť na Mallorcu do Španielska od 19 júna ale mam dosť strach ze sa to zruší už máte kúpenú dovolenku?
My sme boli začiatkom júna (2.-16.6), bolo super. Voda bola teplá, cez deň bolo občas až neznesiteľné teplo.
My chodíme každý rok. Posledný júnový tyzden je vždy perfektne a už teplo. Posledný septembrový týždeň už dosť fúka... Ale zato malinko turistov, plaze už prázdne. Začiatok septembra bude fajn, ale ešte stále dosť ľudí.. Ale Kréta je nádherná, odporúčam všetkými 10timi
To je strašné ako niekto môže uvažovať nad dovolenkami v takejto sytuacii keď ľudia si potom naspäť dovlecu zmutovany vyrus to je tak dôležité ísť na dovolenku
@mon1806 aj my chceme ist v tom obdobi, ale do bulharska. Mame vourcher este z minuleho roka, ale bojim sa, ci dovtedy vobec otvoria vsetko, ako to bude s kovid pasmi a pod. V cestovke stale dokola to iste, ze oni este nevedia. Tak vaham ci objednat alebo vyckavat... :( potom sa vsetci splasia a nebude nic dobre volne.
@dada0902 ano je to dôležité. Niekto minuly rok stihol otocit 2x Chorvátsko, teraz na jar 3x Maledivy a niekto poctivo trcal doma a vdaka nudzovemu stavu musel makat v nemocnici takmer bez nároku na nejake volno. Takze netreba sa starat do nikoho, ak uvoľnia opatrenia nevidím najmensi dôvod preco nevypadnut.
Uz ma láskavo neoznacujte vyjadrila som sa a hotovo co vás do toho
My sme boli v septembri aj s 11 mesac.synom.nebol hic ale prijemne teplo,dost fukalo a voda bola pre mna studena...mozno sme boli iba v takej oblasti. Ale celkovo super,uzili sme si to. Na plazi sa dalo vydrzat,kedze nebolo tak strasne horuco...
Dievčence, viete ako to teraz vyzerá na Kréte? Čo sa týka covidu, ale aj migrantov. Ďakujem
V septembri bola kamoska a hovorila, ze dost fukalo 😕