Letná dovolenka Balaton

cistko
7. feb 2022

Ahojte😇uvažujeme, že cez tohtoročné letné prázdniny by sme sa šli pozrieť na Balaton. Máte prosím nejaké osobné skúsenosti? Časť, ktorú by ste odporúčali resp. konkrétne ubytovanie s ktorým ste boli spokojní? Deti máme väčšie 12 a 14 tak aby sme mohli aj skúmať a spoznávať okolitý kraj😇

mimi3008
7. feb 2022

@cistko my sme tam boli, ale uz skor,v r.2017, uz by som tam nesla...boli sme v mestecku Balatonfuhred a tam na kazdu jednu plaz sa platilo vstupne, dokonca takym stylom, ze ked sme tam vosli, uz sme tam museli byt cely den, lebo pri odideni a znova navrate zas vstupne...a pri tom voda taka bahnista brecka. Ubytovanie v tej dobe cenovo rovnake, nkektore drahsie, nez apartmany v Chorvatsku. Ale mestecko krasne, ceny v restauraciach velmi dobre. Jediny dovod, preco sme sli tam a nie k moru do Chorvatska bol, ze sme boli len na predlzeny vikend a to by sa do Chorvatska trepat teda neoplatilo

bolarazjedna
7. feb 2022

Keszthely, penzión Erika
https://erikapension.hu/en/frontpage/
velmi milá obsluha, parádne raňajky s čerstvým ovocím a zeleninou priamo z ich záhrady, mňam tie ich ostružiny 🙂 a pekný penzion, útulné izby, majú aj bazén aj stolný tenis.
Mestečko je tiež krásne, je tam aj kaštiel, múzeá, dlhá pešia zóna, veľa reštík, pláž tiež super 🙂 my sme tam boli pred 2 rokmi

desa12
7. feb 2022

Ahoj, ja zas odporucam Balatonfured.ja som tam chodila od narodenia az do svojich 18 rokov, kazdy rok popri dovolenke pri mori sme sli aj na Balaton, taka tradicia, pamatam, ze som sa tam vzdy tesila viac ako k moru 🙂 Ak ste s manzelom milovnikmi vina, kazde leto sa tam kona tyzden vina (Borhetek), po celej promenade popri vode su stanky s vinom a dobrym jedlom. My sme byvali vacsinou v takej smiesnej ubytovni, vravim, bola to tradicia :D volalo sa to Kosztolanyi Apartmanhaz, videla som na nete, ze tam aj prerabali niektore apartmany..... v okoli bolo mnoho apartmanov, domcekom a vil na prenajom, dalo sa vybrat. Za plaz sa platilo, a bola bahnista ano, ale Balaton je jazero nie more takze je to asi normalne, boli sme aj na inych miestach na Balatone no toto miesto vzdy vyhralo 🙂 Je tam toho vela pekneho, krasna priroda aj pamiatky, obchodiky, kolotoce. Teraz je to moja vysnena dovolenka, kazdy rok sa snazim presvedcit muza nech tam ideme :D

michellia
7. feb 2022

Dobre, ze som natrafila na takuto temu. Mna tam ten moj taha uz asi tri roky, ale neviem, mna to tam nejak nelaka. Tak aspon sa mi zidu vase postrehy a skusenosti, aby som sa dozvedela viacej.

mpg
7. feb 2022

@michellia Ja som tak bola už viackrát a na všetkých miestach sa mi páčilo, aj keď to bolo priamo pri vode, aj v tom centre Siófok, aj v Keszthely, len ja viem málo po maďarsky. Muž vie dosť dobre tak všetko väčšinou vybavoval on, ale aj tí ľudia boli vždy veľmi ústretoví, niektorí rozumeli aj po slovensky. Raz sme tam boli na týždeň a celý týždeň bolo upršané počasie, tak sme chodili viac po okolí.

michellia
7. feb 2022

@mpg co sa tyka tej madarciny, tak to je potrebne ovladat? Lebo mi ani jeden madarsky nevieme, tak ci by sme sa aj nejak inak vedeli v pohode dorozumiet.

elzus
7. feb 2022

@cistko pred dvoma rokmi sme boli v Siofoku ale tak od centra 15 minút chôdze a bolo tam super. Pláž zadarmo, pre deti tam bola taká s postupným vstupom pieskovym. Len sme mali 3 dní pekne a potom dosť fúkalo a to sme šli v auguste. Ale tak pobehali sme okolie. Siofok je pekné mesto a hlavne veľa barov. Tam to žilo. Keď bolo škaredo šli sme do wellness bol do nás tiež dáko 5 minút autom a tam bolo parádne. Celkovo sa mi páčilo.

cistko
autor
7. feb 2022

@mimi3008 no to si ma veľmi nepotešila 🙈my sme posledné roky dovolenkovali na Slovensku, bolo to krásne, len už nám chýba voda, uvažovali sme aj nad chorvátskom ale v tomto kovidovom čase si nie som celkom istá...Maďarsko je vraj benevolentnejšie ako Chorvátsko...a je hlavne bližšie preto zvažujeme....

cistko
autor
7. feb 2022

@elzus máme nejaké info od pár známych ktorí si dovolenku v Maďarsku chvália ale majú maličké deti tak výber ubytovania prispôsobovali tomu.

cistko
autor
7. feb 2022

@elzus a ubytovanie?

elzus
7. feb 2022

@cistko my sme šli s 1.5r a Surmanaparmanok cez booking

majkat1
5. jún 2022

@elzus môžem poprosiť kde ste boli ubytovaní.ďakujem

elzus
5. jún 2022