Ahojte, zacinam uvazovat nad tym, zeby som manzelovi a detom dala pod stromcek letnu dovolenku. Len doteraz sme vzdy letnu dovolenku vyberali spolu… davali ste to niekto takto ako prekvapko?
Pripadne, pokojne mozte poradit, kde ste boli spokojni (konkretny hotel)… cenu tak do 5000€ za 4 (2+2) a let do cca 3 hodin.
Dakujem ☺️
Už niekoľko rokov si dávame dovolenku, ale jarnú. Chodíme cez jarné prázdniny na poznávacku po Európe, letenky kupujeme tesne po vianociach, vtedy sú najlacnejšie. Väčšinou tak na tri, štyri noci. S mužom sa dohodneme a decká to dostanú ako prekvapko
@belllinka samozrejme, ze deti by mali aj ine darceky. My nemame spolocny ucet, kazdy ma svoj (teda mame 3 ucty, kazdy svoj a jeden spolocny kde odkladame)… cize by som to platila zo svojho uctu.. to by nebol problem…
No my chodime na take vylety po cely rok. Len letnu dovolenku mame vzdy dlhsiu
Mne by sa nepáčilo ako prekvapko keď to doteraz robíme spolu. Možno predĺžený víkend ako prekvapko
Oki, tak kaslem na to 😃
Pre mojho muza by to bolo super prekvapko (už dostal rôzne dovolenky, letenky k Vianociam) a detom by bolo jedno. Boli by radi, že niekam idu.
Tiež si kupujeme dovolenku ako darček. Ako prekvapko to nekupujeme, vždy sa dohodneme, či môže byť.
ja som dala vlani, ale odlietali sme po Vianociach👍
Účty máte oddelené, ale to neznamená, že na tvojom účte sú tvoje a na mužovom jeho. Všetky sú spoločné ak ste manželia. Bez ohľadu na to, ak chodíte na dovolenky každý rok a vyberáte ju spolu, tak fakt nevidím nič pozitívne na tom, aby si ju vybrala teraz sama a ešte dala nejaký pravidelný štandard ako darček. Takže ak, tak jedine by som to dávala darček ako dovolenka mimo tej klasickej, čiže dovolenka navyše a z peňazí, ktoré máš nejak navyše mimo mzdy. Že si napríklad dostala 5000 odmenu, tak sa za to kúpila ešte jednu dovolenku.
Môžeš kúpiť dovolenku ako prekvapko. Myslím, že v niektorých cestovných kanceláriách predávajú darčekové karty v určitej hodnote a dovolenku môžete vybrať spolu. Alebo do obálky vytlač vo Worde dovolenka 2025 akokeby darčekovu verziu, na jar vyberiete spolu a zaplatíš to ty.
Dievcata, ja vobec nerozumiem preco mate potrebu riesit nase financie 🙊 lebo ak by som to brala takto, tak by som muzovi nikdy nemohla kupit ziaden darcek 😂🤣
Otazka znela uuuuplne inac…
@stanulienkat dakujem. Pozriem to asi tak
A v čom to teda bude darček? Iba v tom, že ich vynecháš z vyberania hotela? Na tú dovolenku by ste išli tak či tak, takže tomu nerozumuem
@belllinka ty kupujes muzovi darcek len z premii? Ci to uz je ine? 🫣 kokos, tu naozaj polozi otazku na A a B a rozoberaju sa veci C a D, ktore vobec nie su predmetom?
Ale ak chces teda velmi vediet, letnu dovolenku kazdorocne platim z mojho uctu ja… vyberiem xy hotelov a potom ich muzovi poslem a spolocne sa snazime najst konsenzus… pomohla ti moja odpoved? Lebo ja som sa pytala v uvode na nieco uuuuplne ine…
no tak teraz ten konsenzus hľadať nebudete, vyberieš iba podľa seba a to bude akože ten darček 🙂 Skvelé a čo chceš teda od nás?
@belllinka skus si precitat este raz co sa pytam. Myslim, ze to tam jasne napisane… 🤷♀️ a evidentne to mnohe pochopili
Je to vyborny darcek. Potom uz len doriesit co na dovolenke preferujete. Ci klud a more, to je fajn v Omán januar, to by ste sa do 5000e mohli dostat. Alebo kukni iba letenky a daj nieco zaujimave, co ti padne do oka a za Dobru cenu.
pre niekoho kto rad cestuje je to velmi dobry napad a potom zalezi od toho ci ste skor na lezanie na plazi alebo tulanie sa niekde... tych 5000 je dost na doslova cokolvek ... ja osobne som tulak/turista a odporucila by som island .. sice trva let 4 hodiny ale ked si sadnete do auta a obidete ostrov tak tie spomienky su na nezaplatenie, hlavne tie vodopady a velryby .. v pripade potreby viem poskytnut aj itinerar ktory som spravila
My každý rok letnú dovolenku objednávame už pred Vianocami. Majú vtedy dokonca najlepšie ceny a najväčší výber. Zvyčajne majú v tomto období aj 2 deri zadarmo (platí sa iba letenka)
Pokiaľ ste doteraz vyberali všetci spolu a každý mal k tomu čo povedať, tak by som to nemenila. A to budeš platiť z nejakých peňazí, čo si získala navyše? Alebo zo spoločných? Pre deti už iný darček mať nebudeš? Ja osobne by som z toho nadšená nebola.