Dobrý večer, prosím vás chcem sa spýtať, či nemá niekto skúsenost.
Rodičia idú po 16 rokoch na dovolenku do Bulharska letecky. Mama mala pred pár rokmi zlomenú pätu a má v nohe srouby. Predpokladám, že pri checkine bude pipat.
Viete mi, prosím poradiť, či je potrebné mať potvrdenie od lekára? Ak áno aj preložený do anglického jazyka? Naši nevedia vôbec po anglicky, tak aby sa nedostali do problémov a nepríjemnosti.
Vopred ďakujem za rady.
Tiež mám zošrobovaý členok necelý rok, mam v pláne sa spýtať na to lekára pred cestou, ale niekto mi myslím hovoril, že tento kov nepípa..🤔
@anabela2111 Aby si nebola prekvaená. Závisí na veľkosti šrúby a citlivosti detektora.
Netreba ziadne potvrdenie. Normalne ta prehmataju a ides dalej. Mne pipaju pravidelne kostice na podprsenke a v pohode zakazdym.
Ludi s podobnymi skrutkami chodi kazdy den vela. Nikto nemava ziadnym potvrdenim.
Mám v tele dve platničky a asi 12 skrutiek. Na letisku nepípam. Pre prípad potreby mám v telefóne RTG snímky. Ale nemám problém ukázať aj jazvu po operácii
Tieto materiály nepípajú.
Mam v sanke 2 mensie srubky, jazvu nemam. Ked som letela do JV Azie, mala som so sebou kopiu rontgenu na papieri pre istotu ale nepipala som na ziadnom letisku.
Tiež by som vzala papier od lekára
Ja mam dva kusky kovu a pipam vsade, nikoho nezaujima potvrdenie od lekara, vzdy idem na kontrolu, niekedy aj osobnu, najhorsi su na bratislavskom letisku, ale stalo sa mi uz, ze na niektorych letiskach som nepipala a to bolo velmi prijemne
Na bratislavské letisko tiež nemám dobré spomienky. Nechceli ma na palubu lietadla pustiť s nožom. Zhabali mi ho ešte pred detektorom kovov. Ani som nemal kedy pípať.
@miskamisiq radsej by som mala papier. Ja som pipapa pri ceste spat a burgasu a este som nezazila taku kontrolu. A este jedna pani. Este aj prirucne sme museli ulazat ktore su nase a komplet vsetko vyhadzali aj tampony mi otvarali krabicku a vyberali von
Ďakujem veľmi pekne za reakcie a skúsenosti...
Radšej teda poviem mame nech si vyžiada od lekára potvrdenie, nech ma aspoň niečo v ruke ak by náhodou pipala.
@miskamisiq ked bude pipat, potvrdenie jej nepomoze. Musia ju prehmatat, aj keby mala 200 potvrdeni. Je to zbytocne.
Ja mám platničku v hlave. A teda celkom sa čudujem, čo píšete lebo všetko do tela sa dáva z titánu a ten nepípa. V živote mi nikto nekázal nejaké potvrdenia nosiť a ani som nikdy nepípala, sám operatér mi to povedal, že to sa v dnešnej dobe dávajú také materiály ktoré nerobia problémy 😊 neviem ako by ma teda prehmatávali a čo by tým zistili na lebke 😁😁
tiež mám titanové kolíky a nikdy nepípali
@miskamisiq mama nepotrebuje žiadne potvrdenie, i keď ho bude mať a bude pipat prehladaju ju. Nepotrebuje absolútne nič, žiadna istota a pod. Podľa mňa ani pipat nebude
Najhorsie zazitky som mala v dubaji, kde som musela stihnut cez dva terminaly prestup a mala som na to hodinu, na obidvoch ma brali na osobnu prehliadku s vyzlecenim a najhorsie bolo, ze vsetky osobne veci som musela mat pred kabinkou na zemi - pas, mobil,peniaze, sperky, proste vsetko….ked som protestovala, ze ved tade vsetci chodia, nikto to nestrazi a ked mi to niekto zoberie, nedokazem preukazat svoju identitu, sa len zasmiali, bolo to desive….lietadlo som stihla tak, ze uz na mna cakali a hned sa rolovalo. Neviem, ci to bolo v ramci zakona….a nechapem preco to bolo, pretoze som mierumilovne vyzerajuca blondinka a naozaj nevyzeram ako teroristka🙂🙂🙂
@beataxxx holú bielu blondínu si pozrú radi, čiernovlasé hnedé rárohy tam majú non-stop :D
@laurita285 prehliadku robili zahalene arabske zenske a tak nejako sa podla mna chovaju bacharky v base
@beataxxx tak to môže byť pre zmenu pomsta pre to že si blonďavá prsatnica ktorá nevie čo sa patrí :D a tak ťa aspoň chceli takto potrestať :D :D
netreba potvrdenie su zvyknuty prehmataju a hotovo deto senzory pumpy atd
pipat mozes aj bez zrnka kovu na sebe, ramy su nastavene aj na namatkove kontroly, kedy nasleduju osobne kontroly
Najprv to oznámte kontrole, potom to overia, takže očakávajte prehmatanie. Najlepšie je mať so sebou aj prekopírovanu lekársku správu. Neboj. Sú zvyknutí.