Letisková kontrola

27. aug 2022

Dobre ráno, chcem sa informovať, tie čo ste leteli tehotné, tak ste na letisku vraveli, že ste tehotné? Pýtam sa to čisto kvôli rtg žiareniu, cez ktoré sa prechádza pri kontrole. Práve čítam na internete, že to môže uškodiť dieťatku. Pýtam sa, aké máte vy skúsenosti 🙂

basska_b
27. aug 2022

Ja som letela v tehotenstve asi 6x a aj v meste v Moskve mali milion detektorov kovov.vsade, lebo tam boli nejake teroristicke utoky. Googlila som , a vyzeralo, ze je to bezpecne. Mala som z toho nervy, najma ked mi po navrate vysli zle vysledky na Downov syndrom z krvi a to som mala len 25rokov. Ale aj moju maminu s tym strasili.

evaachesa
27. aug 2022

Ja som mala už väčšie brucho, čiže nemusela som hovoriť že som tehotná. Rovno mi ukázali aby som išla vedľa a tam ma skontrolovali prístrojom...čiže cez detektor som nešla.

zoe_2
27. aug 2022

Prosim ta a kde si to citala, skus relevantny zdroj a zistia ze je to len detektor kovov, s rtg ziarenim maju napr v US no ale aj tam ide tehotna normalne cez to

matkahelka
27. aug 2022

ja si prosim zdroj na to, ze na kobtrole je rtg ziarenie, ktore moze ohrozit plod. JE TO TOTIZ HLUPOST!
a k veci, letela som viackrat a nikdy som nevravela, ze som tehotna. ziadne rtg ziarenie na letisku totiz nie je.

queen_mary
27. aug 2022

😀😀😀 toto ma pobavilo

sissy27
27. aug 2022

To kade letíš, že sa chystáš cez rtg prístroj? Neviem či si niekedy bola na rtg vyšetrení, ale ak náhodou áno, tak si si isto všimla, že sú tam hrubé olovené dvere a v miestnosti zostávaš sama, rádiológ odchádza do vedľajšej miestnosti. A pracovníkov security check by nechali len tak celé dni vystavených rtg žiareniu, hej?
Na väčšine letísk sa používa detektor kovov, na niektorých letiskách full body scanner - ani jedno z toho nemá nič spoločné s rtg žiarením a nie je nijako nebezpečné ani pre tehotné.

kacusik69
30. aug 2022

obrazok k teme 🙂

a na ukludnenie - ram ktorym prechadzas na vacsine letisk v EU, je detektor kovov, to, cim ti prechadza batozina, je RTG zariadenie… ako tehotna mozes poziadat o separe kontrolu, ktora bude vykonana rucne a zaroven moze byt vykonana rucnym skenerom fungujucim na principe ramu… takisto ti budu zobrane stery z ruk, oblasti pasa a osobnych veci (nie su to stery na drogy, ale na detekciu vybusnin) - zamestnanec letiska prechadzajuci tym ramom XYZ krat za den (zatial nesvietim)