Letisko Viedeň

mt22
5. sep 2014

Ahojte baby, viete mi prosim pomoct, tie ktore poznate letisko vo Viedni, ako sa tam da orientovat? Ide totiz o to ze moja mama ide cestovat z Viedne lietadlom a bude to pre nu 1.krat, nevie ziadnu cudziu rec, takze sa nebude mat ako dohovorit a ja som letela tiez uz pekne davno, takze sa to tam uz urcite pomenilo. Napisem jej par nemeckych fraz ale aj tak sa bojim aby sa tam nestratila. Pride do Viedne autobusom, a potom, neviete poradit ak ste tam nahodou v poslednej dobe boli, kam ma ist na odbavenie s kufrom? Je tam asi niekolko budov aj poschodi a neviem ako sa tam da orientovat aby nasla ten spravny "vybavovaci pultik". Teda hlavne na to 1.vybavenie kde dostane letenku a odovzda kufor. Odletove brany su potom z tade uz dobre znacene, to by uz nemal byt problem, len ako najde ten prvy terminal, pultik ci ako sa to vola... 😕

vika35
5. sep 2014

na planiku si pozri kde ma odbavovaci pult spolocnost ktorou leti.

http://www.viennaairport.com/en/passengers/airp...
ona vystupi pri Terminali 3 to je teraz ta nova budova. odbaviska su na poschodi.

ivka225
5. sep 2014

Nech si na odletovej tabuli najde svoj let a pri nom budu aj cisla check-in pultov. Odlety su Departures, tolko ale snad vyrozumie.

vika35
5. sep 2014

http://www.viennaairport.com/en/passengers/airp... tu su odbaviska jednotlivych spolocnosti.

mt22
autor
5. sep 2014

diky baby

@vika35 takze ona ked pride busom z BA vystupi pri terminali 3? nasla som podla toho planiku potom ze by mala ist do terminalu 1A- spolocnost Vueling. To plati prosim ta presne, ci sa to moze menit? Aby sa nespolahla len na to 🙂

vika35
5. sep 2014

@mt22 ano vystupi pred terminalom 3 tam stoji autobus z BA teda ka ide busom,

plati to aspon zatial som nemala problem, ze by to bolo inac. Ale su tam tabule tak nech si to prip. overi. alebo sa to da aj na stankeletiska pozriet ked si das odletovy plan ale to je mozne len max. 24h pred odletom kuknut.

inak si myslim, ze ked sa tam personalu opyta hoc aj rukami nohami tak jej pomozu. robia tam aj slovaci sem tam natrafim ci uz pri pulte alebo v obchodoch.

na ten terminal 1A musi ist naposchodie terminal 1 a potom von cez cestu.

bubelko
5. sep 2014

@mt22 kam leti mama?

mt22
autor
5. sep 2014

@vika35 dakujem krasne, velmi si mi pomohla 🙂 , vytlacim jej cely ten plan letiska, urcite to ulahci hladanie, tak a uz budem len dufat ze nasadne do spravneho lietadla 🙂

@bubelko do barcelony

vika35
5. sep 2014

@mt22 urcite trafi 🙂 maju to aj celkom dobre znacene si myslim. prajem jej prijemnu dovolenku.

bubelko
5. sep 2014

@mt22 pytam sa preto, lebo väcsina spolocnosti robi totiz selfcheck-in alebo webcheck-in. takze ked pride na letisko uz len odovzda kufor. inak gaty su velmi dobre oznacene, nemusi sa bat. staci sledovat pismeno 😉
1a je oproti 1 cez cestu. ale co si pamätam, ked som sla naposledy autobusom, tak sme stali rovno na tej istej urovni - nemusela som nikam hore na poschodie - ale bolo to pred rokom.

ervenka
5. sep 2014

@mt22 ak tvoja mama vie po rusky, tak ta potesim. Moja mama sa vo Viedni v pohode po rusky dohovorila. 😉

kiki68
5. sep 2014

Schwechat letisko ma planiky a vsetko info uz aj v SK,maju tak verziu stranky, dohovorit sa da aj anglicky, nielen nemecky, aj ruksy a aj slovensky,ak niekoho takeho stretne. Zase povedzme si rovno na letisku robi aj dost slovakov,sak to je coby kamenom dohodil.
Asi bude to,kde sa vybavi zavisiet od toho,akou spolocnostou leti a z akeho terminalu,tam len mrknut na departures, check in, terminal,gate a uz to bude odsypat. Snad jedina cakacka moze vzniknut na bezpecnostnych prehliadkach, ked ide vela ludi naraz a vsetci ponahlaju.
A vela spolocnosti am online check in, teda self check,kde uz ide s papierom iba na securityalebo si ticket vyprintuje cez automat, s tym jej inak pomozu,ak cosi.

katinam
5. sep 2014

@mt22 ked vystupi z autobusu pred terminalom 3, zostane na tom istom chodniku len sa musi vratit dozadu, prejst okolo terminalu 2, potom 1 a prejst na druhu stranu cesty, kde je 1A. Najlepsie je spravit check-in este doma, da sa den az dva pred odletom, vytlacit a potom jej staci OP a vytlaceny papier s letenkou.

mt22
autor
6. sep 2014

diky baby este raz

renculka1972
5. nov 2024

@katinam mozem sa aj js spytat?Mamina ide do Egypta.Na letisko ju berie taxik.Ked ju vylozi kam ist?Vsetci nas strasia ze sa strati tam.