Ahojte,chcem sa opytat ci tu nieje nahodou niekto kto letel do Spanielska konkretne Sevilla ak ano co mozno najkratsim letom...ideme tam cca v aprili smojim synom bude mat rok a pol,a mam velky strach ako tu dlhu cestu vydrzi,dakujem za typi ,navrhy 🙂
@lucia006 v Seville som zatial este nebola ale na severe Spanielska vela krat ale teba asi hlavne zajima ako maly zvladne let.Neboj sa zvladne,ja som s mojim synom lietala uz ked mal pol roka,6 hodin a nebol problem,budes ho mat na sebe v kline ti bude sediet,samostatne sedadlo mavaju od 2 rokov ale ak by si chcela mozes kupit sedadlo pre neho,pre teba to bude pohodlnejsie..Priprav si prenho jedlo,da sa dopredu objednat aj jedlo pre batola ale tie jedla v lietadle su nic moc,radsej dones z domu.Pocitaj s tym ze tekutiny (pitie pre maleho) ti budu na letisku prehliadat.Potom jedlo v Spaniesku je dost odlisne od toho na co je doma zvyknuty aby si s tym nemala problem,nam tam moc nechutilo ale ked sme boli hladni zjedli sme no dieta je tazko presvedcit,Budes tam mat moznost varit prenho?
@kuwait stakymi vecamiako sjedlom a pod,sa netrapit ja mam v mazagone ocka tam sa potrebujem dostat ja som tamlietavala 3krat doroka lenze na letisko do malagy stamat ale je daleko autom priamo k okovi preto potrebujem ist do sevile,lenze od nas s kosic sa musim dopdavit do oesti alebo bratislavy s blavy do madridu smadridu do sevile bojim sa ako vydrzi 6mes,babatkoeste nebeha on nepsedi ani 5 minut neviem ako vydrzi namne vlietade hopat
@lucia006 v lietadle vydrzi ale skor to prestupovanie je narocne a aj pre teba,pocitaj s rozcvickou na kazdom letisku,oblec si jednoduche veci,topanky bez opatkov,neber opasok,vyhnes sa zbytocnemu vyzliekaniu kvoli kontrole.Zober si taky kocik pre maleho kde tasku alebo kufrik mozes dat dole pod neho aby si nemusela kocik aj tasky tahat,tak sa tolko neunavis a lahsie to zvladnete.My cestujeme tiez tak ze musime presedat a na letisku aj 5 hodin cakat,je to fyzicky narocne,treba sa na cestu dobre pripravit.
@kuwait prave z toho mam strach ze ako sprestupmy ked sa tak dlho caka na letisku,stym pocitam nalahko ze sa oblecieme kedze mne bezne prikomtrole aj pircingy pipaju 😉 vsetko dam nechavam doma,a ako je to s dojcenskym susenym mliekomcez kontrolu? Nikdy som to neriesila,kedze doteraz mi netrebalo 😖 rozmyslam este ist takto abynsom sa vyhla vlakom,ze Kosice Luton ,Luton Sevilla myslim ze je to kratsie
@lucia006 kup taky co ma nosnu plosku pod sedadlom,tam si das tasku,pripadne daksiu tasku zavesis na drzadlo.Snaz sa minimalizovat fyzicke zatazenie.My si pred takou narocnou cestou davame aspirin,to relaxuje svaly , nebudes sa citit taka unavena.Maly ten bude v pohode len daj pozor aby ti niekde neutiekol,take deti tie su ako sidlo,moment nepozries a uz je prec alebo ked este tak nebeha zamota sa dakde a ty ho hladaj.Bude si musiet aj troska pochodit nemoze stale sediet to by ti ozaj nevydrzal
tam nie je moc inych moznosti - sevilla je male vnutorne letisko na ktore nelieta vela letov a mimo sezonu este menej - este jedna moznost by bola ist z madridu vlakom - el amoso AVE - to by hadam mohlo byt pohodlnejsie na cestovanie s dietatom a za 2h30min ste v seville - samozrejme blbe je to ze musis vyjst z letiska a prejst celym madridom na atocha, vyhoda - el ave odchadza z madridu prakticky kazdu hodinu mrkni na to na stranke renfe
@kuwait no ani mne sa to vlakom nepozdava,a stym sedenim neviem jak vydrzi 5minut sediet ked on cely den beha ne to este dve hodky a pol vlietadle,ale dajak musime zvladnut 😉 stym unavenim ja som nonstop unavena ,lebo maly mi vstava aj 15krat vnoci ,cize mi mame celkovo problem so spankom ☹
@prasiatko30 no taky napad mi dal aj ocko ,zevraj 3 a pol hodky je vlakom,ale zda sa mi to privela po lete este tak dkho vlakom ,to radsej pojdem zasa priamo do malagy lietadlom a stamat 700km autom a to mame tiez 3,5hodky,narovnako,radsej ccem pristat v seville popripade este blizsie by bolo faro plrtugalsko ,ale ani tam neviem bohvie aky let zohnat
@lucia006 z madridu do seville je to 2,30h s ave - obycajne nemeskaju a idu velmi rychlo. ono otazkou je co sa ti lepsie pozdava - lebo pokial je dieta zivsie je mozno praveze lepsie ked je vo vlaku napr - lebo tam sa teoreticky moze viacej pohybovat. potom s prestupmi a tak sa tiez dieta trosku zabavi.
inak asi najlepsi by bol ten let kosice-londyn-sevilla - len si daj pozor aby si nesla kosice-londyn luton a potom mala dalsi let z londyn gatwick alebo podobne lebo to je fakt dost daleko
btw - teraz pozeram z lutonu lieta nieco aj do gibraltar - mozno by to tiez bolo jedno mozne riesenie - kosice -londyn/luton- gibraltar
@prasiatko30 no me sa najviac paci kosice londyn londyn sevilla a tam nas budu cakat a uz len hodka autom,nechcem ist vlakmi,takze asi budem volit takto,ale este kosice budapest autom a stamat do sevilly musim pozriet ci lietava este takto,a s gibraltaru potom kolko km do mazagonu ?
@lucia006 ten spoj je hadam taky najprijatelnejsi ale ako hovorim treba si dat pozor lebo kosice leti na londyn luton a do sevilla sa odlieta z gatwick alebo stansted kde medzi lutonom a gatwickom je to 71millas - nieco vyse hodiny cesty autom a luton- stansted je to tiez nejaka hodinka cesty
@prasiatko30 aha musim si to zistit,segra zila donedavna pri londyne ona letela do sevilly
Vynikajuce miesto na dovolenku. 😉