Letenky od Kiwi

linda77
6. mar 2023

Dobry den prajem,
nemate skusenosti so zmenou itineraru , teda so zmenou cesty, leteniek? Da mi tu moznost, zadam ine letenky. Neviem ci musim opat za letenky zaplatit alebo to je v ramci tej ceny, ktoru som uz zaplatila...alebo vobec nie...vdaka za odpoved

petamich
6. mar 2023

no zalezi od toho co si si kupila - oni pri predaji v ramci doplnkovych sluzieb ponukaju aj taketo moznosti, ze doplatit si sluzbu, ze vies pripadne zmenit letenku atd. - ak si si nic take nepriplatila a nevybrala si si ani typ letenky flexi (napr. Ryanair ma tu najdrahsiu taku a ostatne spolocnosti castokrat tiez), tak potom sa to neda zmenit bez poplatku alebo vobec

je tam vela kombinacii co si si mohla kupit, takze tazko povedat

vlado818
6. mar 2023

Drzim palce. U kiwi sa nekupuje nikdy! Najhorsi predajca. Ake letenky ste kupili? Cena?

marcela64
6. mar 2023

@vlado818 prečo nie? Tiež mám v pláne cez nich kupovať, lebo mali dobré ceny, čo môže byť problém??

petamich
6. mar 2023

@vlado818 kupujem od Kiwi letenky uplne bezne a nikdy nebol ziadny problem - ked si ale kupim lacnu zakladnu letenku od nizkonakladovej spolocnosti a nepriplatim si doplnkove sluzby tak neocakavam ziadne zazraky (90% leteniek sa neda po 24 hodinach od kupy menit bez ohladu na to, ci si ich kupim priamo od leteckej spolocnosti alebo od re-sellera a ak tak za poplatok, ktory je obcas vyssi ako cena letenky)

queen_mary
6. mar 2023

Tiez nikdy nekupujem cez kiwi. Najdem si tam letenku a kupim u original dopravcu. Kiwi ma komplikovane procesy pri vrateni penazi a zmenach - vela ludi sa po peniaze ani nedostalo.

lucik194
6. mar 2023

na kiwi len vyhladam a potom napriamo kupim..... presne kvoli tomu, ked sa nieco pokasle a potrebujem letenku vystornovat, je to u nich vzdy na dlhe lakte, proste tretia strana najup je vzdy pruser

kacusik69
6. mar 2023

@marcela64 dobre vam radia, od kiwi ruky prec…
a od esky a opodo tiez… den co den riesime po nich problemy

vlado818
6. mar 2023

@petamich Lietame do roka velakrat a od nich som kupil len 1x. A nikdy viac. Ano ked sa nic nezmeni tak ok. Ale staci zmena casu letu a ak nieco chcete riesit nemozne. Ci kupim lacnu letenku za 50€ alebo 55€ priamo napr wizz air kupim priamo wiiz. Mate celu rezervaciu v sprave vy. Pri zmene napr mate moznost si zmenit let 30 dni hore dole zdarma. Pri kupe cez kiwi daju vam najblizsi. Na forach o cestovani je kiwi brany ako najvacsi odpad z odadov. Napr teraz nam zmenila let nizkonakladovka z thajska. Ak by som kupoval cez nich peniaze nikdy neuvidim a nic nevyriesim.

vlado818
6. mar 2023

@marcela64 na ich stranke si len vyhladajte co potrebujete a o aky let mate zaujem. Potom pozrite priamo letecku aku ma cenu. A podla toho sa rozhodnite. Ak kupujete let ktory je za 1-2 tyzdne tak je to ok. Ale ja napr kupujem uz lety na rok 2024 a viem ze budu zmeny casov a budem s rezervaciou hybat hore dole dni. Ale mam dobre skusenosti v poslednej dobe aj s kupenou letenkou cez agenturu( nemyslim kiwi) ze boli ochotny zmenit ( turkish, saudia dokocna ponukli let inou spolocnostou) Zaklad je kiwi nie! Nestoji to za 5-10€. Ak su to stovky tak ano.

vroni
6. mar 2023

Kiwi je pri letenkách to, co aaa auto pri autách. Občas nejaký šťastlivec urobi dobrý obchod, ale na 99% sa s nimi niečo pos... pokazi. Od kiwi proste ruky preč, ak nechcete mať vysoko adrenalínové zážitky.

linda77
autor
12. mar 2023

@vlado818
@vroni my sme cez nich leteli vela krat a nemali sme problem. No ratala som s tym ked si kupim letenku bez poistenia a uplne zakladna cena

vroni
13. mar 2023

@linda77, cez nich ste kupovali maximalne letenky. Mali ste stastie. Ked sa cokolvek stane (a vobec nehovorim o situacii, ked je to nieco na strane zakaznika), tak Kiwi znamena problem. Poznam x firiem, ktore maju pri letenkach Kiwi na ciernej listine a dobre vedia, preco.

linda77
autor
16. mar 2023

@vroni uz sme cez nich leteli niekolkokrat a problem nebol ziaden. nakoniec som letenky zrusila lebo letecka spol. Wizzair posunula let o 48 hod co nam nevyhovuje.

vroni
16. mar 2023

@linda77, Kiwi ziadne lietadla nema, len sprostredkuju letenky. Staram sa o letenky pre dve velke firmy a mam za sebou x rocnu prax v cestovke, takze viem, o com hovorim. Zo skusenosti, Kiwi je problem. Ze ste ho vy nemali, je zriedkava a vasa stastna nahoda

linda77
autor
2. máj 2023

@vroni dakujem.