Letenky a lacné cestovanie

25. jan 2024

Shoj postrehlq som že niektorí ľudia idú na stránku a kupujú lacné letenky. Chcela by som sa spýtať ako si booknete takto ubytko letenky napr že teraz to spravím a o týždeň idem tam?? Pripadne čo všetko do toho potrebujem ? Ak niekam chcem ísť, nemám peniažky a šla by som asi aj všade (zas záleží kam) dá sa niečo takto nájsť? Čoho sa vyvarovať ? Ako to funguje? Nikdy som nekupovala letenky a sama neriešila čo všetko treba …

buberova
25. jan 2024

Čo presne znamená že nemáš peniažky? Však to nie je tak že nemáš poriadne spravenú rezervu, alebo žiješ od výplaty do výplaty ale si pripravená dať pár stoviek na cestovanie?

sissy27
25. jan 2024

no ak nemáš peniažky, tak asi len nájsť sponzora, lebo úplne zadarmo sa cestovať nedá.
Potrebuješ:
- dopravu (letecky, busom, vlakom, autom, na bicykli...)
- ubytovanie
- poistenie
- prípadne dopravu na letisko či stanicu ak nie je priamo v tvojom meste
- v cieľovej destinácii musíš rátať s výdavkami na stravovanie a miestnu dopravu

Najlacnejšie letenky sú od spoločností ryanair a wizzair. Ale lacná letenka nie je všetko - treba si potom pozrieť ceny ubytovania vo vybranej destinácii a samozrejme aj možnosti ako sa dostaneš z letiska do cieľa, to býva najväčšia položka.
Dá sa bývať relatívne lacno v rôznych hosteloch, to už záleží na tebe aký komfort potrebuješ.

queen_mary
25. jan 2024

Letrnku hladaj najorv cez kiwi, potom u dopravcu konkretneho. (Londyn napr teraz od stvrtka do soboty bol za 40 tam spat 1 osoba). Ubytovanie pozri cez trivago, a potom konkretny predajca. Pripadne urcite su este couchsurfingy a podobne.. ale aj najlacnejsi trip ta podla mna vyjde minimalne 300e na 3 noci.

princess59
25. jan 2024

Cestovať sa dá.lacno, ale lacná letenka nie je všetko. Letenky hľadám cez skyscanner a kupujem potom priamo u dopravcu (vieš sa pekne preklikat) a ubytko riešim cez booking, zrovna včera som kukala aj airbnb ale neprišla som mu zatiaľ na chuť. Ale ak by som nemala na účte nejaké rezervné € tak by som asi radšej necestovala, ono stať sa môže všeličo aj počas takéhoto tripu🤷🤷(ale to som ja)
V praxi si treba narátať letenka + ubytko + strava a drinky+ cestovné na letisko + parkovanie + doprava v cieľovej destinácií (Taxi, prenájom auta, verejná doprava...)+ Nejaké vstupné ak niekam pôjdeš

sissy27
25. jan 2024

@queen_mary londýn nie je úplne dobrý tip pre niekoho, kto nemá peniažky, lebo to je presne ten prípad, že letenky lacné, ale ubytko a ostatné výdavky sú vysoké. A hlavne do UK už potrebuje pas, čo ak doteraz necestovala, tak pravdepodobne nemá a to je ďalšia položka.

nelka93
25. jan 2024

Cielene nehľadám, ale náhodné na mňa vyskočí lacná letenka. Bola som za 30e na malorke 2x v jeden rok, 50e v Ríme, 60e v Londýne, 40e Bari. Všetko spiatočné letenky. Predtým nez booknem letenky si len zbežne pozriem koľko stojí ubytko, to hľadám na bookingu. Keď sa To oplatí a nedám za ubytko oveľa viac ako letenky, tak kúpim letenky a bookujem. Bari ma stalo 150 eur na 4 noci aj s letenkami a raňajkami v hoteli. Jedlo a darčeky tam som mala zvlášť rozpočet. Takéto cestovanie však nie je pre všetkých, hlavne nie pre takých co sa boja opýtať čo i len na cestu.