Letenka Wizzair a systémový poplatok

6. okt 2024

Chcem rezervovať 4 letenky cez Wizzair a účtuje mi tam okrem leteniek, batožiny, miest na sedenie, systémový poplatok pre 4 ludí za 80 Eur, s odôvodnením, že som bola zistená ako online cestovná agentúra.
Má niekto s tým skúsenosť prosím? vždy som dovolenkovala len s cestovkou, preto sa pýtam či je to v poriadku tento poplatok.

Ďakujem.

zalka
6. okt 2024

Nezdá sa mi to v poriadku. Nemáš tam kolónku, že cestuješ v skupine aj ty?
Lietam ryanair a posledne chec in sa ma pýtalo ci cestujem aj ja. Asi ma mat každý svoju app alebo no neviem si to vysvetliť

autor
6. okt 2024

@zalka neviem ani ja, skúsim to zadať cez aplikáciu či tam bude tiež pridaný ten poplatok. A ak sa možem spýtať, ked si zakúpim online letenky, potom sa musím ešte registrovať na letisku, alebo akú mám povinnosti? dakujem.

zalka
6. okt 2024

Ešte musíš check in urobiť, online. Ryanair ma pusti 24h pred odletom robiť checkin ak si nepriplacam sedadlo, v tom prípade checkin viem 2 m vopred spraviť.

autor
6. okt 2024

@zalka a to sa robí online? zadáva sa číslo letenky?

zalka
6. okt 2024

Áno online, ani neviem robievam to po prihlásení a tam číslo rezervácie moje majú, idú tam hlavne osobne údaje.

autor
6. okt 2024

@zalka dakujem

autor
6. okt 2024

@zalka a check in treba spraviť 24 H aj pred odletom z dalšej krajiny domov?

lindus_esterka
6. okt 2024

Ano, teraz doma spravis checkin na cestu tam a nasladne pred navratom si spravíš check in na spiatocnu cestu

ukgirls
6. okt 2024

mozes hned urobit aj check in nazad ak mas aj spiatocnu letenku ..nemusis cakat .. a da sa uz 3 dni pred odletom ak sa nemylim .. pokial mas priority tak aj skor ..a ten systemovy poplatok-zrejme si na daco blbo klikla

ukgirls
6. okt 2024

podla netu zial wizzair dava systemovy poplatok .. mozes skusit iny prehlidac alebo skus cez apku a objednat cez data a nie wifi .. ak to aj tak stale bude pytat mozes si ziadat od spolocnosti refund-ale to je na dlho a otazne je ci ti to vratia-niekomu ano a niekomu nie..

autor
6. okt 2024

@ukgirls skusila som aj cez apku a poplatok je tam stále.

abbey1
6. okt 2024

Kupujem cez wizzair pravidelne, nikdy som poplatok neplatila.

kacusik69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacusik69
8. okt 2024

systemovy alebo spravny poplatok? Pokial spravny, ked to prepocitas vychadza to ako ma - napr. letenku ti vyhodi za 29,99 x 4 = 119,96, v prehlade mas 4x letenka s finalnou sumou 83,96 a spravny poplatok 36 eur k tomu = 119,96 … pokial dava systemovy a je to nieco ine ako pisem, odporucim skusit kupit letenky zvlast 2+2 … taktiez bookovat prihlasena (ak nahodou nie si, ono to pyta prihlasenie az v dalsich krokoch)