Letecky sama so 6 mesačným dieťaťom

fila1985
17. apr 2014

Ahojte maminy, chcem sa spytat,ci mate niektora skusenost cestovat letecky so 6 mesacnym babom sama? Cestovat budem sama s malym, let je okolo 2 hodin. Hlavne by ma zaujimalo,ako to je pri kontrole na letisku, ci mi budu ochotni pomoct aspon podrzat maleho ,kym ja zlozim kocik a vytrepem na ten skener, taktiez pred lietadlom, tam asi budem musiet niekoho poprosit aby mi ho podrzal,kym to ja zlozim. Letim z Viedne nemeckou spolocnostou air berlin.Mate s tym niektora skusenosti prosim vas? Uz som s nimi par krat isla a letusky su velmi ochotne,tak hadam to bude aj tentokrat tak. Este by ma zaujimalo,ako to je s vyzivou a mliekom pre maleho cez kontrolu? kolko si toho mozem zobrat zo sebou? a mlieko mam mat zvlast a vodu zvlast alebo uz zamiesane spolu?Poradte,ak niekto mate skusenost.Dakujem 🙂

ajana1
17. apr 2014

Sice som este s malym neletela nakolko je velmi malicky ale viem ti poradit co sa tyka mliecka.
Zmiesaj si to uz spolu tak aby si mala vzdy 100 ml v jednej flaske. Mozes si zo sebou zobrat neobmedzene mnozstvo flias ale musia byt max 100 ml inak ti ich na letisku vyhodia. Uz len pre tvoje pohodlie bude lepsie to mat spolu zmiesane. A inak personal vacsinou zlozi kocik za teba (teda aspon v Amsterdame) Bezne cestuju totizto rodicia samy s detickami takze su zvyknuti.

slniecko77
17. apr 2014

@fila1985 ja som letela sama zo 4 mesacnym, s Ryainair. Kocar som odovzdala pri lietadle, dieta dala do nosica. Prilis sa nespoliehaj na pomoc okolia, hlavne pri nizkonakladovkach..radsej nech milo prekvapi. Ked budes davat kocar na scaner a prechadzat tak ti dieta podrzia, alebo daju na bezpecnu podlozku - aspon tak to je v Bratislave. Radsej nes zo sebou menej veci, aby si si dokazala sama so vsetkym poradit 😉 ja mam velmi dobru skusenost s bratislavskym letiskom a ich zamestnancami, sami sa mi vzdy ponukli pomoct s kocarom pri skladani pri lietadle - ale bola som pripravena si pomoct sama.
Co sa tyka mlieka, velmi neporadim, ja som dojcila. Ale mlieko ti dovolia previezt a aj vodu, len rataj s tym, ze ta mozu dlhsie kontrolovat. Ja by som mlieko nemiesala, z dovodu moznej kontaminacie - vies spravit kedykolvek.

yanni
17. apr 2014

@fila1985 my sice lietame len Lufthansou a to je iny servis ako nizkonakladovky, ale ked nik dobrovolne nepomoze, tak jednoducho popros. Vzdy sa niekto z personalu najde.
Lieky, dojcenska strava (aj tekuta) sa moze zobrat bez obmedzenia. Zober si len mlieko, vodu by som netrepala. Tu dostanes aj na extra poziadanie v lietadle. Popripade si mozes este dokupit za konrolou.

fila1985
autor
17. apr 2014

yanni Teraz som sa divala a je to vlastne Lufthansa a nie air berlin, urcite su na tom lepsie ako nijaky ryanair, aspon nieco pozitivne

babulka
17. apr 2014

@fila1985 určite si ber také balenia mliečka a potrvín pre malého, ktoré sa dajú po otvorení bezpečne zavrieť. Budeš to musieť všetko ochutnať 🙂 takže aj z fľašky s mliekom, čajom sa napiť, výživu tiež... proste vyložíš to na pás pri bezpečnostnej kontrole a ochutnáš. takže žiadne krabičky, čo sa nedajú znovu zavrieť. môžeš zobrať aj viac a väčšie množstvo ako 100 ml na jeden kus. Ale radšej toho veľa do príručnej neber, dve hodiny je nič. Zober nejaký čajík na stúpanie a kleanie kvôli talku v uškách.

mita9
17. apr 2014

Maleho si daj do nosica a mas to najjednoduchsie

yanni
17. apr 2014

@fila1985 tak super. Ale ani Air Berlin nie je zly. Ja som casto s nimi lietala vramci Nemecka a moj muz tiez obcas, ked musi ist do berlina nieco vybavovat na otocku na jeden den a hlavne dost natesno bukuje, tak uz tiez letel aj Air Berlin. Ti maju tiez este aky taky service. U niektorych nizkonakladovkach si musis v lietadle vsetko platit, dobre ze nie este aj vodu na WC grrrrr
Vodu ti v Lufthanse daju bez problemov, ak maly pije cajik, tak si radsej zober svoj, maju sice tiez ale bude horuci a nemusia mat podobny ako mu robievas ty a stavy asi este nepije.

Co sa tyka kontrol, tak tam je to jedno akou spolocnostou ides. Bezpecnostne pravidla platia pre vsetkych. ale ako som uz pisala, detsku stravu si mozes zobrat kolko chces, povykladas do toho ich lavora a nechas sa prekvapit, co bude. S tuhou stravou ci presnidavkami tak ci tak nie je problem. Keby si videla, co moj muz "pasuje" ked leti do Saudskej Arabii. V prirucnej uz mal hadam vsetko ;-DDDDDDD Tekute netekute, my robime na "prekvapko" ;-DDDD

fila1985
autor
17. apr 2014

@mita9 nad nosicom som rozmyslala tiez, len sa mi to zda este zlozitejsie hlavne cez tu kontrolu, lebo aj cez kontrolu ho musim mat dole z nosica, aspon tak som to videla naposledy ked bol jeden par predomnou .

fila1985
autor
17. apr 2014

@yanni no maly uz papa od 4 teho mesiaca. myslis,ze tu presnidavku musim mat tiez max 100 ml alebo moze byt aj viac?

yanni
17. apr 2014

@fila1985 moze byt aj viac. Ked kupis napr. Hipp alebo podobny poharik, tie maju aj 250 ml. To je vsetko dojcenska strava a tej mozes nabrat kolko vazis a v akom kolvek baleni. Samozrejme kilove balenie asi nik brat nebude. Vyrataj si to kolko zhruba budes potrebovat cestou na letisku, cakanie na letisku pred a po kontrole, pocas letu a aj ten cas po lete. Malokto ma domov na letisku hihi A kam letis ak sa smiem spytat?

yanni
17. apr 2014

@fila1985 zvazis nie vazis ;-DDDDDDDDDDDDDDDDD

mariuskaa
17. apr 2014

@fila1985 Ak nikdo nepomaha, treba poprosit o pomoc.
Budes mat v predu v lietadle postielku? Treba si to dopredu objednat. Je primontovana k stene a v predu v prvej rade lietadla... Je super sediet v predu, lebo si prva obsluzena, prva ides do lietadla (aj ked ja som preferovala vzdy ist do lietadla posledna, ked uz vsetci sedeli).
Nezabudni si zobrat so sebou par hraciek, alebo oblubenu "handricku" alebo nieco ak ma rad take.
2 hodinovy let je v pohode. Ja som lietavala 9 hodin hore dole.
To zvladnes. Nezabudni ak potrebujes ist na wc alebo hocico, privolat letusku a nech zostane s malym zatial na tu 1 min. Urcite by som si zobrala aspon 1-2 zarobene flase. Lebo ak maly ti bude plakat a mala by si cakat az kym lietadlo zvlietne tak to moze byt niekedy aj 40 minut. Poucila som sa, ked som si od pasaziera vedla pytala v strese vodu pre dieta, lebo sme nemohli zvlietnut 1 hodinu ale priputani sme museli byt, takze letusku som nemohla otravovat.

ervenka
17. apr 2014

@fila1985 my sme leteli s inou let. spolocnostou z Vie prvy krat, ked mal drobec 11 meciacov... Vo Viedni su dost ochotni. hlavne, ak su zeny pri kontrole, pomozu, mne sa skoro hodili pred kociar, ze ktora si moze drobca podrzat. 😉 Ja som mala lahko zlozitelny kocik, sup sup, a bol zlozeny, tasky rychlo hore na pas, dokonca som mala aj drobcovu oblubenu hracku- svietiaceho slonika (na baterky) a nikto nic nepovedal. Mala som zatvorene balenia presnidavky, otvorene balenie umeleho mlieka- to som len otvorila, ukazala, lebo je to v striebornej folii= cez rontgen sa to nepresvieti. Z vody som si odpila... (NA letisku su tiez potraviny, tam sa daju kupit Hipp hotove jedla...) Zazelali prijemny let, zamavali a bolo. Myslim si, ze oni maju dost pochopenie pre rodica s dietatom. Odporucam, aby si sa potom pohybovala v blizkosti brany, pretoze vieden je velka, a stale tam prebieha rekonstrukcia. Ked sme boli uz na brane, tak sme isli zakazdym ako prvi do lietadla- kocik sme zlozili na brane- to plati ak ide cez ten "sosak" do lietadla, ak idete busom, potom schodami, tak kocik zlozis pred schodami pri lietadle, oni potom kocik daju sami do brucha lietadla. Pocas letu boli letusky max. ochotne... No a po lete sme si vyzdvili kocik pri lietadle- raz mm zabudol- stres panika, ale oni to potom dali na pas ked hadzu aj kufre... Vzdy sme mali kocik, a bola som rada, lebo dala som si tam tasku, atd. drobca som povozila... Nosic mi pride trochu neprakticky, hlavne, ak cestujes sama- stale budes mat aspon jednu ruku plnu- taska, pokial nemas meskanie letu, este ako tak, ale ak tam budes viac ako 2 hodky cakat, neviem...

lilysk
17. apr 2014

@fila1985 Ahoj
Letela som so 4 mesacnou dcerou do Japonska 30 hodin 🙂 cez kontrolu si mozes zobrat co len chces - daj si jedlo pre dieta zvlast do sacku ,ja som mala vodu aj teplu v termoske aj normalnu drobcek aj mlieko uz zarobene aj Um -ziaden problem - vodu som musela ochutnat to bolo vsetko -iank bez problemov mi vsetci pomahali pri kontole aj so si kocik zobrala so sebou ako uz sa vchadza do lietadla tam mi letuska podrzala malu a prisiel chlapik mi zobrak kocik tesne uz k dveram lietadla ...pred odchodom prisla letuska sa ma opytat ci chcem ist ako 1 do lietadla alebo posledna - uplne v pohode neboj vsetci ti pomozu 🙂
Hlavne daj malemu cumlik ,alebo strc flasku ked budete vzlietat a pristavat kvoli uskam 🙂
Zelam karsny let a nestresuj 🙂