Letecky s kovovými implantátmi - skúsenosti

danette
12. aug 2016

Caute žienky. O týždeň cestujem prvýkrát letecky na dovolenku a po operácii ruky mam ešte stále kovové srubky v lakti. Čítala som na nete že potrebujem lekárske potvrdenie, dokonca aj v angličtine. Môj doktor má však momentálne dovolenku a keď som volala na chirurgiu tak ma doktor ubezpečoval že potvrdenie nepotrebujem. Nemáte niekto osobnú skúsenosť?

mawka
12. aug 2016

@danette asi potrebujes. mamke ho vystavili po vymene klbu hned. keby letela, musi to mat pri sebe. tak ti neviem.. dva roky dozadu jeden pan na letisku ukazoval papier tiez, lebo pipal a pytali sa ho, ci ma nejaky implantat a doklad o tom. bolo to na letisku v ba.

nicolle21
12. aug 2016

Zavolaj si na letisko odkial letis a kontaktuj aj letecku spolocnost.. Kazdopadne radsej by som si to vybavila, ved dr urcite dakto zastupuje a preklad do anj je otazka 1-2dni

maminecka266
12. aug 2016

@danette urcite potrebujes. Mam kamarata ktory mal takto v kolene sroby a musel si vybavovat od lekara 🙂

lovelly26
12. aug 2016

odo mna si papiere zatial nikde nepytali ani v USA - mozno sa to zmenilo .. radsej si zavolaj fakt .. ja mam titanove implantaty ale nie su velke tak mozno preto nepipali ani 😀 😀

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mikys1
12. aug 2016

titán nepípa dcéra má 16 šróubov a dve tyče v chrbte a vtedy sme sa pýtali či to treba do pasu zapísať a bolo nám povedané, že nie 😉

danette
autor
15. aug 2016

Dakujem vám všetkým za odpovede 🙂

adicka22
23. jún 2019

caute. viem ze uz sa k tejto teme dlho nic nepise ale tiez by som potrebovala pre mamu toto potvrdenie, lenze lekar co to ma potvrdit nevie prave dobre po anglicky a pptrebovala by som nejaky vzor dokumetu. viete mi s tym pomoct? vdaka.

ivec16
13. mar 2023

kamaratka nemala potvrdenie, ukazala jazvu a vysvetlila

sisinkaaaa
22. aug 2023

@ivec16 môžem sa spýtať tiež by som potrebovala radu... Prvýkrát letím a neviem ako to bude keď mám titánové tyče

ivec16
22. aug 2023

@sisinkaaaa tiez mas asi jazvu, bud si zober papiere z nemocnice alebo ukazes jazvu a povies

minenkak
22. aug 2023

@sisinkaaaa ja mám v čelustiach pár srobov a platničiek a nikto mi nič na letiskách nevravel a pipala som skoro stále ,prehliadli má a šla som ďalej,pipala asi podprsenka