Ahojte, letíme prvý krát s kočíkom a prvý krát aj bez cestovky.
Ideme len na 4 dni, čiže batožinu nejak neriesim. Chceme ísť cez raynair alebo wizzair. No netusim ako je to s kocikom, je to ako batožina alebo ako sa za to platí? Nevyznam sa v tom moc keďže takto letenky kupujem prvý krát. Ďakujem za rady
@minesasubu oprava 2 veci 🙂
Štandardne máš kočiar v cene letenky pre dieťa. Môžeš sa rozhodnúť, či ho odovzdáš spolu s batožinou, alebo si ho necháte aj na letisku (pozri si rozmery, veľký kočiar musiš odovzdať na check-in). V druhom prípade ho zložíš pred dvere lietadla a nájdeš ho tam pri vystupovaní (veľmi zriedkavo až na páse s batožinou). Rozhodne môže pomôcť, ak máš naň nejaký obal. Osobne, po tom, v akom stave som už videla kočiare na letiskách (napr. fyzicky zlomený na tri kusy), som mala od ruky kúpený kočiar, za ktorým by mi nebolo tak ľúto, ak ho rozmlátia.
Pre dieťa do dvoch rokov máš okrem kočiara nárok na prepravenie jednej ďalšej veci - napr. autosedačky, alebo cestovnej postieľky.
@minesasubu 2 veci a kludne 3 casti (kocik z dvoch a autosedacka - 2 rozne baby equipment ale 3 ks) a je to zadarmo do 12 rokov resp. dokym ma dieta child fare letenku…
Ďakujem Vám všetkým 🙂
Zalezi kolko ma dieta rokov , do urciteho veku mas narok na 3 veci do podpalubia pre dieta zadarmo ( detska vybava)
my sme mali len kočik , zložila som ho pri lietadle dala do obalu ( pri check in mi obal označili listkom) a odovzdala pracovnikovi , pri vystupe z lietadla nas čakal kočik pri lietadle dole ale ked sme šli do Edinburgu tak nam ho tam nedali vyzdvihli sme si ho na pase aj s batozinou asi zalezi od letiska ako to maju