Letel niekto s rocnym babatkom cca 10hod.? Ako to zvladli vase deticky? Co je potrebne vziat si do lietadla? Mozme zobrat vajicko do lietadla, alebo ako to funguje? Prepacte ak sa pytam hluposti, no este sme s malym babom neleteli..
Dakujem za odpovede.
@paulinamajerova rocne dieta do vajicka? to ho tam chces ako nacpat? nase uz v roku urcite vajicko nemali..... vsak sa tam nezmestili.....
pri pristavani a vzlete mat pri ruke pitie (aby pilo) vtedy nevznika taky podtlak.
osobne zobrat vlhcene utierky, lebo dieta asi este nebude chodit, takze bude lozit po zemi v lietadle, uplne v pohode ho tam nechat lozit, urcite ej v letnych mesiacoch dlhe nohavice, krtake tricko, plus tricko s dlhym rukavom (oblecies lebo tie fukare fukaju vsade), plus tenka deka ked zaspi aby si ho prikryla (ked bude potrebne)
a potom trpezlivost a nove hracky, veeeela novych hraciek pri 10 hodinovom lete
@lucik194 nas najstarsi veru vajicko v roku mal, pretoze bol drobny ,vsak deti su rozne... Ale dakujem pekne za odpoved, a kam ho tam akoze posadim alebo ako ho dam spat? (riadne blba musim vyznievat 😅) ja som rozmyslala, ze keby sa letelo v noci tak by mozno let prespal, ci to moc realne nie je?
@paulinamajerova ak mu nekúpite osobitnú letenku tak dieťa do 2 rokov máš na kolenách
Do lietadla si pre dieťa môžeš zobrat takmer všetko, od jedla, sladkosti a pod., mlieko- umelé ak pije, len sa samozrejme musíš zmestiť do limitu príručnej batožiny.
A ako deti zvládajú let?Ako ktoré, známa letela s 2mesačnou dcerou 27hodin a pohoda, kamoška s 2ročným 2 hodiny a naspať ho chcela poslať po kuriérovi🤭
@paulinamajerova s akými aerolinkami letíš? Niektoré (napr. emirates) majú špeciálne miesta, kde má rodič pred sebou stenu a na ňu upevnia takú akoby postieľku, kde dieťaťko môže spinkať. Len si už pri bookovaní leteniek a miesta treba také vybrať prípadne priplatiť, ak je za príplatok. Inak ako píše lucik, dieťa máš na sebe, ak mu nekúpiš samostatnú letenku. Ja lietam s emirates svojim spôsobom pravidelne a takto malé deti sú tam bežne. O niektorých ostatní ani nevedia.
@paulinamajerova no ono kazde dieta zareaguje inak, neocakavaj ze zaspi v tej istej hodine ako chodi spavat, lebo vsetko bude pre neho nove, vsade bude chciet ist, vsetko chytit.....
dieta do 2 rokov nema narok (kedze leti "zadarmo") na svoje vlastne miesto, t.j. mas ho na kolenach. na 2-3 hodinky je to v pohode, ale 10 hodinovy let teda bez miesta v pohode nie je......
je velmi tazko povedat ako to bude zvladat tvoje dietatko. vziat si hlavne vela hraciek, mozno aj novych, ktore proste nema okukane. ak si nekupis samostatnu letenku, budes ho mat proste cely cas na kolenach, zalezi fakt od spolocnosti, ktorou budete letiet
@paulinamajerova tak záleží či mu kúpiš samostatne sedadlo. Ak nie, máš ho celý čas na kolenách a autosedačku mať nemôžeš
Je mozne zobrat ma palubu sedacku pre dieta. Kazda spolosnost ma zoznam povolenych sedaciek, nemoze to byt hocijaka. V takomto pripade treba kupit letenku aj pre dieta. Pri dlhych letoch poskytuju v lietadlach postielky, ako spominala @ivkazba. Treba si zistit, ake velke / tazke babo tam moze spat. Ja som tam zvycajne videla iba babatka.
Ešte ma napadlo, že niektoré aerolinky (napr. emirates, etihad) dávajú deťom aj hračky (nové, zabalené), majú stravu pre detičky, na letisku svoje kočíky, majú to v cene štandardu. Čiže ozaj výrazne záleží na tom, akou spoločnosťou letíte.
Ja nvm. Preziju to. Urcite. Aj v aute na dlhe trasy. Ale ja som za to,ze ak sa nemusi,s tak malymi detmi by som na tak daleku cestu nesla. Uz 2h v lietadle je dost. A nie to 10.. :\ alw zvladnete to urcite nejak.. Urcite ho aj uspi ta monotobnost. Aj sa vyhra. Aj popapa. Mozno by som vzala sluchadla na usi pre dieta,kvoli tlakom a hluku. Inaac ako obycajne sa vybalte,l ako ked idete autom.
@ivkazba vlastne este nemame nic zabookovane, preto zistujem ake maju skusenosti ostatni, ci je vobec vhodne letiet s tak malym dietatom... Totiz ak mu nebudem vediet zabezpecit aspon aky taky komfort pri cestovani tak radsej nepojdeme, nemoze predsa "trpiet cestu" len kvoli tomu, ze rodicia nieco chcu...
@ivkazba ale dost mi pomohli vase odpovede, dakujem, samostatne sedadlo, postielka a pod. Budem sa informovat asi priamo potom v cestovke ake su moznosti u nich... Neviete nahodou ci je nejaky rozdiel keby sme si zaplatili I. triedu?
@paulinamajerova ja lietam na dovolenky výlučne bez cestovky, bukujem letenky priamo cez leteckú spoločnosť. Daj sa do skupiny "cestujeme na dovolenku (k moru)". Tam keď zadáš otázku na konkrétne letecké spoločnosti či CK, tak určite poradí viac báb. Plus moderátorka robí na BA letisku, takže toho vie o týchto veciach celkom dosť. Ja lietam k moru cca 3x ročne, väčšinou lety 5-6 hodín občas dlhšie. Vždy sú tam detičky od pár týždňov až po niekoľko rokov, málokedy sa stane, že niektoré reve hodiny. Zažila som aj pár letov okolo 20 hodín a niekoľko mesačné detičky úplne v pohode. V I. triede máš viac miesta, ale pravidlá sú viac menej rovnaké. Ono ak ideš normálnou leteckou spoločnosťou, tak oni aj v ekonomickej triede majú miesta pre matky, kde je viac miesta. A také miesto si vieš vybrať pri bookovaní letenky. Ale ako to funguje ak sa kupuje cez CK neviem. Tam neviem, či si vieš hneď pri kúpe zabookovať konkrétne miesta.
@paulinamajerova co blbnes, jaska ze to date, aj s malym diatatom...... 10 hodin predpokladam nejaka exitika...... uzite....
osobne treba zistit cez aku spolocnost budete letiet a podla toho sa zariadit, I. trieda navysi o par tisic dlhy let..... teda ked pises ze chcete ist cez cestovku...... to sa neoplati..... ale vsak dajte si urobit cenovu kalkulaciu
osobne ja som cez cestovku nikdy neletela....
@ivkazba super, dakujem za tip 😊
@lucik194 ano exotika, take poznavacky chceme ked budu chlapci vacsi a to sa bude dat zbehnut aj len tak na predlzeny vikend co sa tyka krajin v Europe, teraz skor take exoticke destinacie preferujeme (len tie dlhy lety nas teraz odradzaju s detmi) 😊 Ked ja som strasny perfekcioniata 😅 dakujem, posnazime sa tak urobit aby dobre bolo.
@paulinamajerova Rocne dieta vnima komfort uplne inac. Naj je v maminom naruci. Takze z tohto pohladu sa nemusis obavat. A neboj sa aj poznavaciek. Moj nazor je, ze s mensimi detmi je to jednoduchsie. Starsie uz viacej protestuju. 🙂 Boli sme s detmi autom cestovat 8 tyzdnov, ked mali 1,5 a 4 roky a uplne super. Presli sme vela miest, hradov, pamiatok ….
My sme leteli 12h priamo, keď mala mladšia 1r a 1m. Jednoznačne bol výhodou ten nočný let. Malá bola na umelom, ja som si nakúpila na cestu takéto už hotové mlieka, nech nemam toľko starosti do zarabaním, ona sa na tej fľaške upokojila a zaspala, aj keď bolo to ťažšie ako napríklad s mladšou v minulosti, ktorá bola kojena, ta vždy pri vzlietani na prse zaspala. V lietadle bol dosť rozruch, tak nespali deti vôbec toľko ako bežne. Keby letím znova takto, asi by som si vybrala predné miesta, prvú radu, tam je viac miesta. Ja som sa pýtala na postieľku, nám vôbec takúto možnosť nedali. Ja som to dakde videla v telke, ale na menšie bábätká. Ale zas môžem povedať, všetci okolo v lietadle nám fandili, že akí sme odvážni, že sme to super zvládli. To sme mali ale komplet let Slovákov cez Satur. Samostatné sedadlo sme pre malú nemali.
@travelllerka ahoj 🙂 prosím Ta aj Ti to UM letušky nejak zohriali? Ci nebolo treba? Lebo napr.ja keď to nechám len u nás v kuchyni tak to vie mat aj len 18 stupňov co mi príde dosť studené 😁 a naposledy co som letela ešte bez malého tak bola klima strašne vypeckovana že som skoro zamrzla 🤣
@aurorastone ja som to dávala také izbovej teploty, moja nebola príliš fajnová, to bola výhoda 🙂 ale letušky boli ochotné, aj mi fľašku vymyli, aj by mlieko, prípadne vodu zohriali, mali tam na to mikrovlnku.
Keby je moc zima, dá sa vypnúť aspon to fúkanie zhora, to ja vždy vypínam. ja som mala pre deti pripravené aj tenke čapice kvôli tomu pre istotu, plus hrubé ponožky navyše na nohy.
@paulinamajerova tiež by ma to zaujímalo ako také deti zvládajú let 🙂 nemusí byť zrovna 10 hodinový ale aj napr. 2 hod. Ci im nevadia tie. Tlaky keď stúpa lietadlo ✈?