Let s prestupom v Dubaji

esovrukave
7. júl 2015

Ahojte, letime do hong Kongu s emirates a mame 22 hodinovy cas na prestup v Dubaji. Kedze sme s prestupom este neleteli, aky je postup? A vieme sa normalne dostat na par hodin do mesta a potom nazad na letisko - v tomto pripade,ked prideme nazad na letisko,musime ist klasicky na check in ako keby sme z dubaja startovali alebo je tam na to ina prepazka. Ide nam o to, ze ked o 18:00 letime z dubaja,kolko nam staci byt predtym znova na letisku. Predpokaldam,ze batozinu si vyzdvihneme az v Hong Kongu,kedze ide o rovnaku spolocnost. A mate niekto skusensoti so servisom emirates,ked je taketo dlhe cakanie? strava,vip salonik na odpocinok alebo nieco?

dakujem

lenulienka86
7. júl 2015

@esovrukave ahoj. Robim cekin emirates z viedne. Ak si kupila letenky spolu v jednej rezervacii, bez problemov ti posielame batozinu do hongkongu. Az si ich kupila v dvoch roznych bookingoch, zavisi s akou aerolinkou letis druhy let. Az je to emirates, ziaden problem. Ak je to s inou spol., tak zavisi ci spolu kooperuju. Ak nie su partneri, budes si musiet kufre vyzdvihnut v d7baji.
Za normalnych okolnosti /napr.ak listky bukla cestovka/ dostanes obe letenky do ruky s tym ze batozina je precekovana do ciela. Iba ze by si na tych 22h potrebovala kufre, vieme ti to skratit ze len po dubaj.
Toto vsetko riesis na cekine na zaciatku.
Pokial ide o prestup. 22h je celkom dost, zrejme si budes chciet ist v dubaji nieco pozriet.
Mas slovensky pas? Ak ano, platis nieco za vstupne viza, ak teda naozaj vstupis do krajiny. Cize ak mienis opustit tranzitnu cast letiska. Ak ostanes v letisku, viza neriesis. Ja by som asi radsej ostala v letisku a zaplatila si lounge, alebo ak chces salonik. Emirates ma urcite velmi dobre vybavene lounge. Zavisi vsak od ceny, co vsetko tam poskytnu. Ci aj lozko a sprchy... ak by si letela business class, tieto lounge zvyknu byt zadara. Alebo ak by si mala gold kartu.
Ja nemam konkretne skusenosti, iba viem, ze ak klient kupoval cez cestovku a ma nad 7h cakanie, automaticky ma hotel voucher. Dostava ho od nas na cekine. Ja robim vo viedni. Jednoducho ked idem tlacit letenky, vyhodi mi to obcas tie hotelove vouchre. Ale nemam na to vplyv. Ak to nedostanes, treba sa opytat zastupcov emirates. To su tie baby v ich uniformach. Ticketing maju na starosti.

esovrukave
autor
8. júl 2015

ahoj,super,dakujem,ano chceme ist poziet dubaj a sprcha by sa hodial,ked sa vratime 🙂 my letime z budapesti emirates-oba lety.Asponze uz viza nie su potrebne.
Este ak vies, ked by som siel do mesta Dubaj a vraciam sa na let do hong kongu,musim absolvovat klasicky check in a tym padom ratat s tym,ze musim byt na letisku min. 2,5 hodky pred odletom?

lenulienka86
8. júl 2015

@esovrukave nie nemusis. Ked ti daju obe letenky do ruky v bud.tak to znamena ze uz len musis nacas nastupit do lietadla. Pozri na letenku kedy maju boarding a kedy gate close out. U nas cca 20minut pred odletom musis sediet a vacsinou 15min pred naozaj zatvarame gate.
Ak ti letenku nedaju, nemas check in splneny a teda musis ako pisu cas pre check in. Fakt tie dve tri h vopred.
Inac na stranke emirates si vies urobit check in aj sama. Tusim ze uz den vopred. Vyberies si miesto a mas letenku. Jj kufre prijimame asi este hodinu pred odletom. Nesmies to prepast lebo neskor uz nebudu akceptovane.
Inac kedy letis? Mi tak prebleslo hlavou ze ci ti nie je dost teplo? 😨

esovrukave
autor
8. júl 2015

ahoj,super,dakujem za info. teplo bude hlavne v dubaji,ale tam sme len 1 den, hong kong sa da,uz sme raz boli pred tromi rokmi.
este raz pekne dakujem,moc si mi pomohla. 😝