Ahojte, mám taký problém. Dovolenka zaplatená a ja som ochorela mám nádchu ale to ma až tak netrápi, horšie je že aj moja trojročná dcéra začína smrkať a odlet je o dva dni. Takže som už dosť nanervy, jednak to je prvá dovolenka s ňou takže prvý let lietadlom pre ňu a k tomu keď som si čítala že s nádchou by sa kvôli tým tlakom nemalo lietať. Prosím má niektorá ale reálnu skúsenosť s chorým dieťaťom a lietaním, resp. ak je len trošku prechladnuté teda ten soplík. Prípadne či niekto vie o niečom že by jej za deň nádcha prešla.
Ďakujem
@michala11111 no ja som práve v lietadle dostala nádchu, klíma mi veľmi vadí, takže k vašej nádche keď sa pridá fúkanie klímy, tak nič moc...
my sme tak leteli do Dubaja ked mal syn 3r tak vtedy v utorok dostal nadchu a v stredu bola diagnoza zapal stredneho ucha... :-/ hned mu ich prepichli a v sobotu vnoci sme leteli.....davala som mu kvapky pred odletom a mal aj atb ale v lietadle ani nepipol....sa tesil ze letime a nastastie nemal problem.... to sme leteli 6hodin... davaj radsej najblizsie dni pravidelne kvapky do nosa aby sa to nezhorsilo a urcite to zvladnete.....drzim palce
Treba mat pri vzlietani a pristavani pootvorene usta aby sa uvolnil ten tlak, lebo inak to ide cez usi a mozes mat z toho hroznu bolest hlavy
@michala11111 s chorým dieťaťom nie, ale ja som letela s nádchou a pokiaľ som si dala sprej pred odletom a mala som pri vzlietaní pootvoerené ústa tak bolo všetko ok. Domov som odchádzala bez nádchy čo bolo pre mňa príjemným prekvapením ale more mi asi pomohlo 🙂
Juuuj ste ma trosku upokojili a este taka otazocka kde sa kupuju tie priehladne vrecke kde mozu byt tekutiny?
@michala11111 môžeš použiť klasický sáčok zo zipsom. A na letiskach ich mávajú. Inak lieky môžeš brat do lietadla bez obáv. Ak bude veľmi zle, vypýtaj od letušinej niečo. Dávajú silne mentolove cukríky cmula to. Alebo kúp.
@mima000
ahoj, prosim ta , leteli ste s malou??
ja som podobne na tom, mam velku obavu o maleho, je sobota, ma dost silnu nadchu, hlieny, v utorok by sme mali letiet 2 hodinovy let … ma 2 roky. ale nechcem ho trapit, nestoji mi to za to aby mal maly bolesti.
@zuzina1988 ahoj...mozem sa opytat ..leteli ste nakoniec ?? Ako to dopadlo?? ...dakujem za info
@kapustik
ahoj, nie neletel maly. mam skusenost sama so sebou ked som letela s plnymi dutinami, bola to velka bolest.
starka, kedze bola tiez chora, tak sa ponukla, ze bude s malym. inac by sme neisli vobec.
Prejednala som to s detskym lekarom, ten to videl tak 50/50, ze niekedy sa deti praveze doliecia pri mori. Ale ze najbezpecnejsie bude nechat ho doma.
Zlatéeeeee a zase debata,kde je sopel ok,ale v škôlke je zabijak,čo v školke aj v škole. Ja sa fakt bavím. Tu už nevadí,že sa môže nakaziť polkanletiska,polka lietadla,tehotné,starí ľudia,iné deti hlavne sa doliečiť pri mori🤣🤣🤣👏
@maciatkolulu ak toto bola tvoja reakcia na moju, tak len este doplnim moje stanovisko:
je ine ked nadcha konci, viem ze dieta nema teplotu a ze som nonstop s nim, nechyta sa cudzich veci…
a je ine, ked dieta kycha, lieta mu to na vsetky strany a osopluje hracky naokolo.
@maciatkolulu vieš koľko letiskového personálu je po celom svete v práci aj keď má ďaleko horšie veci ako nádchu?? By som sa ukľudnila...
@tiezjedna ja som absolútne kľudná 😅,narážam na toto....https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/davate-deti-do-skoly-ked-maju-kasel/?page=5#post-86785684
Takže je sopel choroba,či nie🤣🤣🤣🤣🤣👏,či podľa toho ako to vyhovuje usoplenej rodine. No zjavne.
@zuzina1988 ja,keď konci nádcha,aha,v inej téme nemá ísť dieťa do škôlky dokonca ani po odporúčaní doktorky po 10dnoch,lebo ešte kašle,podľa väčšiny mamičiek😉a inak,to,či niečo chytá,či nie,nemá vplyv pri klíme v.lietadle na šírenie smakociniek🙃
@zuzina1988 dakujem za odpoved.
do príručnej batožiny by mali dovoliť malú fľaštičku kvapky do nosa,takže nasadnúť do lietadla,vyfúkať nosy a nakvapkať kvapky kým vzlietnete,pomôže aj piť-prehltať počas vzletu a príletu