Ahojte ako vase deticky uz take 2rocne zvladli let cca 2hodinky ? Neboli mrzute,nebali sa atd ? Planujeme dovolenku na konci jula na Maltu .A este ma zaujima tak celkovo dovolenka aj ste si oddychli ci len po detoch behali ? Myslite ze uz sa zabavi v piesku s formickami atd ? Alebo ako ste take male deti pocas dovolenky zabavali 🙂 ?
Ahoj, my sme boli v lete 2018 s dcérkou na Malorce, mala vtedy tesne pred 2. narodeninami, ja som bola v 6. mesiaci tehotenstva a bola to jedna z najlepších dovoleniek 🙂 let bol super, ubehol rýchlo a vôbec sa nebála, neplakala, nebolo jej dlho ani nič, pri mori nám to veľmi rýchlo ušlo, bola nadšená z piesku, vĺn, let nazad sme mali nočný tak ten ku koncu zaspala a domov z letiska nás doviezol taxík (celú dobu spala na mne v nosiči až po vyklopenie do postele doma 🙂 Veľmi radi na to spomíname, samozrejme keby sme tam neboli ako rodina s malým dieťaťom tak navštívime viac turistických trás, precestujeme ostrov, atď., ale myslím že to bolo slušne vyvážené, požičali sme si tam auto, takže sme ponavštevovali rôzne miesta na ostrove, iné pláže a keď sme si naplánovali, tak sme mali napríklad celý deň len na pláži v blízkosti hotela kde sme boli ubytovaní. Záleží veľmi od toho aké máte dieťa, či je okej s cestovaním, ako sa vie prispôsobovať zmenám a od toho sa už odvíja aj to ako si oddýchnete 🙂 držím palce, my by sme šli určite do toho znova keby sa dalo
My sme zvladli s 11 mesacnym 2,5 hod.let...personal lietadla velmi ochotny,pomohli ako vedeli...dokonca nocny let spat sme mali miesta uplne vpredu...vsetci s malymi detmi...
Úplne v pohode... My sme so staršou boli keď mala 8 mesiacov cca na Oravskej jasenici v decembri na wellness pobyte (od nás cca niečo cez 3 h cesty autom a ani nepípla) , keď mala rok a 4 mesiace sme cez leto išli na týždeň autom na Balaton (tiež od nás 3,5 hodiny cesty autom) a žiaden problém a ten istý mesiac sme s ňou leteli aj do Egypta a nikdy sme problém nemali. Tento rok sme stihli zasa s partnerom ísť na mesiac s ním do Nemecka do Hohentwiel kde pracuje , išli sme autom s 2 ročnou a mladšia dcéra okolo pol roka mala . Okolo 800km autom čo je cca 8hodín plus prestávky a obe zvládli v pohode. Aj cez leto chceme niekam ísť a nebojíme sa 👍
no ja mam maleho mrzuta a dovolenka na cypre bola katastrofa..uz 2h v letiskovej hale okolo polnoci zvladal zle reval, hadzal sa o zem a pod..v lietadle zaspal kedze cestovanie ho celkovo uspava..rano sme mali este 2h transfer do hotela v buse tam striedavo reval, hryzol a hral sa na tablete, ludia hundrali ze ho neviem utisit...Cakanie na izbu 4h reval, lebo bol unaveny, izby boli k dispozicii okolo obeda, hotel bol na konci jula plne vytazeny....Pri mori ho to bavilo prve 3 dni potom sa nudil , nerad chodil vzdy na plaz zdalo sa mu to moc stereotypne takze sme ho zabavali ako sme vedeli. Najviac som si oddychla ked spal 3h na izbe a ja som na balkone citala knihu a pila vino..Cesta domov tiez zazitok, izbuu sme museli opustit okolo desiatej doobedu kedze sa nedal kvoli velkej vytazenosti hotela neskory check out tulali sme sa s revucim dietatom po areali do siedmej vecera kedy bol trasfer na letisko.... Hadam som Vas neodradila 🙂 ale pre mna s 2r dietatom nehrozi uz viackrat. A to tiez sme si citali recenzie ako mamicky maju dobre skusenosti s dovolenkou s malymi krpcami
My sme boli s 8 mesacnou autom v Chorvatsku sami dvaja v hoteli baby friendly, malej isli zuby, cize celkom des, cestu vsak zvladla 12 hod v noci super, nam vyslo zle pocasie, nedalo sa kupat, preto som odvtedy Chorvatsko s malou neriskla, s 2 rocnou sme boli v Spanielsku aj so svokrovcami, no ti akoby tam neboli (skoda reci ✌️😉), nasa krpana bola dost narocne baby, cize citanie knih nehrozilo, akcna je dodnes a druha vyzera, ze bude podobne sidlo, dalo sa, no nebola to dovolenka velmi, az od tych cca 3 rokov to bolo fajn, ale odvtedy uz jedine sami...
Tak ako pisu ostatne,zalezi od typu dietata. My sme boli s 1,5 rocnym lietadlom. A bolo to zle, mali sme nocny let tam aj naspat. Lietadlo meskalo hodinu, na letisku zaspal, pri prenasani a usadeni do lietadla zacal vrieskat. Nalakal sa, vsade natlaceni ludia, svetlo, do toho sa este pokakal. Tak som isla na wc prebalit za vreskotu. Vsetci na nas pozerali,nedal sa utisit, nedalo sa mu znova zaspat. Hodinu v kuse reval. O 4 rano sme boli na letisku,kde sme cakali na transfer a maly nespal, behal tak okolo autobusov. Boli sme hotovi. Na dovolenke ako tak, obcas fajn, hlavne,ked spal v kocari, mohli sme si trocha oddychnut. Maly ochorel cca na 3 den, dostal chorobu ruky-nohy-usta. Ale rychlo sa z toho dostal. Naspat,to iste. Nocny let, 4 hodiny cakania na letisku, opat lietadlo meskalo. Uz sme nevedeli,co tam s nim robit, bol unaveny, spat tam nevedel. Po hodine v lietadle ako tak zaspal na mne, ja som som sa bala aj pohnut, ruky strpnute,len aby sa nezobudil. Tak sme zhodnotili,ze to cestovanie bol priserny stres. Ak by sme isli nabuduce, pojdem len denny let a maly musi mat aspon 4 roky 🙂
@lila8686 let v pohode. Akurát si treba uvedomiť, že pre tak malé deti je dovolenka zmena. Ak ti zle papa tam bude ešte horšie. Ak sa zle hrá, tam to bude ešte horšie. Ak nemá moc rada vodu bude horšie atd atd. Na aklimatizáciu potrebovala moja dcéra 5 dní a celkovo bola dovolenka veľmi náročná. Mala ale 19 mesiacov a už 2 mesiace bola úplne iná. Neviem aká je tvoja podľa toho. Ja žiadnej dovolenky neľutujem aj keď to nebol úplne oddych minulý rok sme mali ísť s ročnou. Dosť som sa potešila že to padlo. Hrozne dlho nechcela chodiť bolo by to tam utrpenie dosť drahá dovolenka a veľmi pekný rezort škoda by bola.
My sme šli na noc tiež len ja som dojčila takže to bolo absolútne ideálne nakoľko dcéra bola cickomaniak tak jej tlačil prsník a bolo jej jedno čo sa deje aj zaspala a spala ako sme nastúpili. Toto nebol problém ani tam ani späť
Ináč pár mesiacov predtým sme boli v chorvátsku a tam to bolo bez problémov. Aj dlhá cesta aj pobyt v apartmáne aj jedlo celkovo to bolo lepšie.
Turecko bolo náročné boli sme 15 dní
Zalezi ake mas dieta . Moja mala je cestovatelka od 5m prvy vylet 4h autom k Niagara Falls .. potom 16h cesta z nasho domu cez ocean k babine., v 11m a potom 6h let do Oman potom v 1.5r prvy x mexiko v 2r zas slovensko 2.5r Florida a zas Mexico potom v 3.5zas Florida a v 4 slovakia 4.5 Florida . V lietadle nikdy neplakala prve roky bola kojena a vzdy polku letov spala. Jet leg nikdy necitila vzdy mala dost energie nech sme dosli kdekolvek. Zmenu casu nepocitovala. Pacilo sa jej vsade v kazdom hoteli .. prvy x jej bolo smutno za domovom ked mala 4r u babi.. ale ked mala 3 tak chcela aby sme ostali žit v Toronto hoteli lebo tam bol bazen . Vodu vzdy milovala piesok ju nikdy extra nezaujimal. Cize uz v tych 2r len skakala do bazena a mora. Takze ziadne ze lezis si na lehatku a dieta sa same hrajka s formičkami. Od rana do vecera len davat pozor nech sa dieta neutopi ., ale ak mas dieta ktore kde položiš tam je - tak mozes mat relax aj na dovolenke.
Ale zas Ja mam rada akcne dovolenky tak je asi po mne. Nase dovolenky su unavne plne zazitkov vnemov akcnosti a tak nam to vyhovuje,😊uzite si a zbytocne sa netrap ake to bude .. bude to take ak to urobiš. Moja na kazdej dovci vravi kazdy den ze to je best day ever. A to stoji za vsetku namahu,
Ja som teraz bola pri mori s 2 ročným a zabavil sa celý deň vonku na záhrade medzi olivovymi stromcekami a na pláži stále niečo zbierali, kamene, mušle, kopali diery...a teda mal motorku a bager, čo sme si tam požičali. Bolo nám skvele. Lietadlo ber ako auto, vôbec netreba riešiť, je to ok.
Nešla by som, radšej počkala o rok či dva.. a hlavne, ak si nepoznáš dosť dobre dieťa a nevieš si predstaviť, čo všetko bude robiť od únavy, stresu, v novom prostredí, na cudzom mieste. Teda môj 2 ročný je strašný pohodak ale len preto, že mu prispievam do tej pohody. Málokedy ideme na noc niekde inde. Nevie sa dobre vyspať na cudzom mieste a už vôbec nie cez deň, to radšej nebude spať...
Nooo ako tak citam mate rozne skusenosti ale vacsina je pozitivna tak budem verit,ze aj u nas to bude v pohode 😄 My sme uz s malym leteli ked mal 4 mesiace to bolo super vzdy prespal tam aj spat len teraz uz spi len raz za den.V aute vydrzi tak hodku a pol ked pozera Jarosa byt kludny 😁😁😁Tak hadam to zvladne aj v lietadle.Chceme si uz kupit letenky tak preto to takto skoro riesim hadam to neolutujem 😁
@bosorka2302 no ale v tomto pripade vidim ako najvacsi “problem” proste to nacasovanie cele - odlet v noci, po prilete 2h tranfer a dalsie 4h cakat na izbu... to by porazilo aj dospelaka.... kamoska letela s dcerkou, mala necely rok, odlietali na obed a celkovo to hladali tak, aby sa neodlietalo nadranom, neskoro v noci a necakali pol dna na ubytko... 🤷🏼♀️
Deti do 1 roka podla mna nepatria do lietadla, je to vo vacsine pripadov utrpenie pre dieta , rodica a pre ostatnych cestujucich v lietadle . Ale kazdorocne sa najde bezohladny rodic , co necha dieta vrieskat na cele lietadlo aj 1/2 letu. Starsie dieta uz dokaze prijat pripadne utisovanie od rodica a lepsie zniest aj napr.zaliehanie v usiach, vies ho niecim zaujat pre skratenie casu, ked ma len sediet bezpecne za letu, lebo aj take lety (hodinu v turbulencii) mozu byt.
Let podla mna zvladne, akurat ze nase super cestovky maju asi najhorsie nastavene odlety a prilety. A nechcem ta odradit ale pri celosvetovej situacii by som bola opatrna s kupovanim letenky na leto. Nikto nevie ako sa situacia zmeni. Jasneze letoviska budu chciet otvorit, lebo uz minule leto mali minus...niektore letecke spolocnosti uz zvazuju ze sa bude moct letiet len ak si zaockovana na kovid. A ked spadate pod poslednu kategoriu, tak to vychadza mozno na koniec leta.
Tajne plany mame aj my, tak uvidime.
@lila8686 Mam uz peknu riadku dovolenkovych letov za sebou a s urcitostou viem potvrdit ze minimalne na 50% z nich plakalo aspon jedno dieta a boli aj take ze ked jedno prestalo druhe zacalo a ked si predstavis napr. bratislava - hurgada 3,5 hodiny.... tesil som sa ked konecne vystupim. Ale mamicka placuceho dietata mala napriek tom lexaurinovo kluny vyraz celu cestu a letela by urcite znova (aspon si dietatko po prilete dlhsie pospinka) a ostatny pasazieri, pcha, co ma po nich, nemate lietat, ked chcete pokojnu dovolenku !!!!
@kinats máš deti?
Lebo toto vie napísať len ten, čo ich nemá. Ja som teda letela už kadetade najdlhšia bola kuba a dr., tam sme sa stretli s kopec deťmi a vôbec nemám z toho traumu ani potrebu tu napísať že pcha veď čo ma po kom, lebo tak to vyzerá že sme bezohľadne lebo veď deti plačú a my chceme ísť aj tak na dovolenku. Let trval 10,5 rodinu a ja fakt nemám v pamäti žeby niekto tak reval, žeby mi to ostalo v spomienkach a bolo to štyrikrát potom turecko 3 grécko 2 španielsko a chorvátsko párkrát to sme ešte nemali deti a to som neni žiadny fanatik, že detičky júj. To aj moja švagrina je taká múdra že deti by nemali také malé že z toho nič nemajú.
Čo to vôbec kto komentuje, čo nemá skúsenosť.
Deti revú aj na ihrisku, v obchode autobuse kúpalisku, proste deti sú deti a hotovo. Treba si kúpiť 1 Klassu alebo dať tie štuple prípade tebou spomínaný Lexaurin
@kinats praveze cim starsie dieta, tym vacsie “utrpenie”, lebo si aj dupne, aj vymysla, aj chce to a tamto, je unavene.... praveze do roka je to najlepsie - ked je samozrejme aj dobre nacasovany let, nie ze prestup 2 hodiny, transfer dalsie dve na opacny koniec od letiska a cakanie na izbu dalsie 4 hodiny... v takom pripade je to fakt otras - s detmi ci bez nich...
my sme dali chorvatsko autom, 8h cesta, s 8m dietatom jak nic, kebyze ideme teraz, ked ma 3r a denny spanok nema uz ani jeden, to by bola na 200% horsia cesta, ako ked mal
ani nie rok...
najlepsie sa praveze cestuje s malymi detmi... a ako aj sono2 pise - dieta ked je mimo svoj komfort - reve aj v tescu, aj v mhd, aj na ihrisku, aj v kostole, aj na pohrebe, aj pri mori.... to je uplne irelevantne
@zuzuliennka1 Auto sa neda s lietadlom zrovnavat. Ked boli deti male autom sme boli casto . 10 hodin (stauf a magla) chorvatsko nebol problem zastavit prejst sa a.i. hlavne deti su do 1roka rozdielne a niekedy dost zle znasaju prostredie, vzlet lietadla, zmenu tlaku a aj dospelakom zalahne v usiach , opuchnu nohy, rozboli hlava a oci a.p. ale to chuda dieta nevie inak ako placom reagovat a v aute neobtazujes stovku dalsich cestujicich.
@zuzuliennka1 presne.
to veeelmi zavisi na tom, ake je dieta, nie od veku... my sme boli v chorvatsku s 8m dietatom a na pana - prespal v aute cely cas a pri mori som precitala 4 knihy... su aj 8m deti, ze z nich rodicia “osediveju” uz cestou na dovcu....
pri dietati si ale podla mna kazdopadne neoddychnes tak, ako bez neho - teda oddychnut mozno ano, ale “inak”... dovolenka s dietatom je dobrodruzstvo