Let do Ameriky s ročným dieťaťom

vladka09876
12. jan 2017

Letel uz niekto do USA s rocnym dietatom? Ak ano prosim popiste mi to ako to je,prebalovanie atd.
Dakujem

warholette
12. jan 2017

Letela, asi pred sto rokmi (v 2008 a 2009). Prebalis normalne na zachode, vsade maju sklapace dosky na prebalovanie. Mala som so sebou termosku s horucou vodou a Nutrilon, ale letusky nemali problem vodu alebo detsku vyzivu na poziadanie zohriat. Maly vacsinu letu prespal. Urcite zabal nejake tiche hracky, male pamlsky do ruky, extra oblecenie pre dieta aj seba (ak sa nahodou stane nehoda). Kocik si mozes so sebou zobrat a letusky ti ho pri vchode do lietadla uskladnia. Neviem, s takmer rocnym ked este nechodil sa s nim omnoho lepsie letelo ako s rok aj nieco, ked sa uz naucil chodit a stale sa chcel prechadzat po ulickach 😉

lencita
12. jan 2017

Letela som ked mal pol roka. Dostal aj postielku do ktorej sa mi ale

lencita
12. jan 2017

Nevopchal. Niesla som mu nejaku vyzivu a vodu vo flaske. Kojila som takze ine som neriesila.len mu daj pit ked budete vzlietat a

bluka2
12. jan 2017

Ja s 10 mesacnou, austrian Airlines. Dostala som obycajne miesto, nie s tou vanickou. Dali mi hipp vyzivy. Neviem, co chces vediet, ale pohodicka to bola, oboma

vladka09876
autor
12. jan 2017

My sme uz lietali do uk takze viem ako to je no sice spal skoro cely cas netrebalo nic trvalo to 2a pol hod. No do usa to je ovela visc takze preto sa pytamale dakujrm vam krasne... a sedel aj niekto pri vas ci ste mali pri sebe volne miesto co som pocula tak vraj vacsinou su volne sedadla aby zom mohla prebalit

yanni
12. jan 2017

@vladka09876 dieta do 2 rokov (ak ide zadara) nema narok na svoje sedadlo. Takze, ak je lietadlo plne, je plne. Extra volne miesto v economy class nebudes mat, len ak nebude plne mozes mat stastie, ze nebude obsadene.
My lietame dlhe lety s nasou najmladsou prakticky od pocatia, ma teraz takmer 18 mesiacov a viac nalietane ako niektori ludia za cely zivot.
A urcite sa neprebaluje na sedadle brrrrr Pojdes pekne na WC, sklopis pult a v pohodicke prebalis.
Najlepsie sa lieta s detmi, ktore este nie su velmi mobilne a hlavne este nevedia chodit. A tiez sa dobre lieta v noci. Nasa aspon cast noci vzdy prespala. Pokym bola mensia bola v postielke, neskor, ked si zacala uvedomovat, tam nechcela byt a uz sa do nej ani nezmesti.
My lietame business, takze tam sa fajn vyspime na" posteli" aj dve. Tiez lepsi komfort a business bol malokedy vybukovany, takze casto kazdy pasazier sedel tak, ze mal vedla seba volne miesto.
Co sa jedenia tyka, zalezi ako a co je. Ja som prvych 6 mesiacov nemala problem, plne som kojila. Potom som si nosila vlastne prikrmy v Avent poharikoch (kupovane pohariky mi velmi nechcela jest) a v lietadle mi to bez problemov zohriali. Od roka uz je vsetko, takze vzdy sa pre nu nieco teple naslo a maskrty ako vyziva atd. som jej pribalila do tasky.

mkova
12. jan 2017

ja by som sa bál, ale je to veľmi individuálné.

jankalukasova
12. jan 2017

hmmm.. Ak chceš vedľa seba voľné miesto, tak musíš hľadať menej obsadené lety. Keď som letela do USA, tak sa jedna mamička rozčuľovala, ako je možné, že nemá vedľa seba voľné sedadlo... no tak, že neplatí letenku a lietadlo bolo úplne plné.
K prebaľovaniu na sedadle sa nevyjadrujem.. ešte ak je plienka dajme tomu len pocikaná... no budiš, ale ak to dieťatko riadne naloží, tak to o tom nemusí mať vedomie polka lietadla.

sisaka
12. jan 2017

Preboha Len prosim Ta neprebaluj dieta na sedackach, ci nedavaj na nocnik niekde v ulicke, aj take som citala, na WC Je ako baby pisu sklapaci prebalovaci pult. Taktiez Ta prosim v mene vsetkych cestujucich pribal si cumle a pouzi ked Je treba. Letela som s rocnym 9 hodin, tiez cez atlanticky let, opis tohto zazitku skratim na jedno slovo- prezili sme. Ak mate na to peniaze urcite rezervuj dietatu samostatne miesto, JA som bola sprosta a mala som dieta na kolenach. lietam cca 3 x do roka uz peknych par rokov, prazdne miesto bolo vedla mna raz a aj to Bol charter let na dovolenku na to by som sa absolutne nespoliehala. Tento vek Je podla mna najhorsi, dieta uz toho vela nenaspi na druhej strane ani neobsedi, pozornost si udrzi tak 10 min a TV zaujimalo aspon moje dieta tak 2 sekundy. Odporucam nocny let, neviem ci sa nieco take da zohnat k nam do Kanady vsetko leti cez den, na noc sa leti do Europy. Prajem vela stastia a rychlo ubiehajuci let.

mom311
12. jan 2017

Ja sa vyjadrim aj ako rodic aj ako byvala letuska. V dem ri sme leteli s 2rocnym (stale s plienkami 😐) do dubaia a pre istotu sa pokakal 2krat v priebehu hodiny. Kedze je extra dlhy na svoj vek,tak prebalit ho na pulte na toalte nebola sanca. Takze som na zem dala podlozku a rychlostou svetla som vsetko utrela a hned supla do pripraveneho mikrotenoveho sacku,ktory nosim vzdy so sebou a vsetci to prezili. Takze netreba z toho prebalovania robit taku tragediu. Mali sme ale tzv. bulkseat. na to mate prednostne pravo s malym dietatom. Vypytajte si pri checkin. ja som robila pre Emirates a tam sa vanicka pre dieta davala len ak splnal vahu a dlzku. Inak nie kvoli bezpecnosti. ani ja a ani kolegyne sme nemali problem pomoct mamickam a nikdy im nikto nevycital ak prebalili na sedadle alebo na zemi ak dali podlozku. Dobre je si vziat vodu,vyzivu a pododbne,ale to viete. Sedadlo garantovane nie je,ako bolo vyssie pisane,pokial si extra nepriplarite alebo nie je plny let. Kocik vam vezmu pri nastupovani a vacsinou ho dostanete az na pase s kufrom. Zalezi od letiska. Velke letiska maju svoje erarne kociky,ktore si poziciate pokial nemate ten svoj. myslim si,ze s rocnym to pojde asi o nieco lahsie ako s 2 rocnym. To bol masaker. Asi 1000 krat za let povedal,ze hotovo a vystupujeme a vkuse chcel chodit po celom lietadle v ulickach. Drzim palce. 👍🏻😉