Let cez Ryanair - batožina

22. mar 2023

Ahojte
Možno to sem veľmi nepatrí, ale možno mi niekto pomôže.
Prvýkrát letím Ryanair spoločnosťou kde je povolená mala batožina 40x20x25 ale chcela by som si zobrať aj malu kabelku na plece cca 23 cm má.
Myslite že ma s tým otočia, že to nemôžem alebo si to môžem dať aj do batohu aby neboli problémy? :D ďakujem

miriam_s
22. mar 2023

Tak do batohu… to bude ok

mk1111111111
22. mar 2023

Nesmies mat viac ako 1 kus, ale v batohu mozes mat aj kabelku, ako pise
@miriam_s

autor
22. mar 2023

@mk1111111111 fakt? Tak super aspoň niečo :D a take že kefku,pastu musí sa to nejako špeciálne zabaliť?

syslik81
22. mar 2023

vsetko tekute vratane pasty makeupu a podobne , kremy etc musia do priesvitneho sacku na leticku co daju v ba myslim predavaju a pri kontrole na vrch tasky alebo vylozit a nesmie obsah presiahnut max povolenie - 1l dokopy

simona1998
22. mar 2023

No my sme mali aj kabelku aj batoh 😊

simona1998
22. mar 2023

@syslik81 Ano a musia byt v 100ml flastickach nie že 500ml voňavka a mas tam len na 4 streky tak to budeš brat ako 100ml . Musí to byt v max 100 ml obale . Ja len tak pre info autorke

pukina
22. mar 2023

ja som si raz omylom zabudla vopchat kabelku do batoha a nikto to neriesil, odvtedy teda chodim s batohom a kabelkou :D ale pre istotu si vzdy na nu nechavam miesto v batohu keby nieco

autor
22. mar 2023

jasne dakujem veľmi pekne všetkým 🙂 ešte sa spýtam take veci na makeup napr.štetec na obočie, tampóny na odlicenie a taketo mám dať kam?

syslik81
22. mar 2023

kam chces .. to sa nepocita ako tekutina... jedine ak mas noznicky al ine ostre tak to hned aj vyloz to sa nesmie brat ...

kacusik69
23. mar 2023

@syslik81 do 6 cm cepel je ok (pocita sa od stredoveho srobu)

Ak teda autorka neleti nahodou do/z Malagy, tam je zakaz akychkolvek ostrych predmetov…

Autorka - ak nemas priority, tak len jeden kus, urcite nechat miesto v batohu pokial nebudes chciet platit poplatok… tekutiny 100 ml vyrobne balenie max., dokopy max. liter, v uzatvaratelnom sacku… vyberat na kontrole netreba

autor
23. mar 2023

@kacusik69 práveže všade píše ako sa tekutiny musia vyberat pri kontrole🧐a take že lieky? Tiež to musí byt nejak špeciálne alebo nejake mnozstvo len?

simona1998
23. mar 2023

Na kontrole treba vyberať tekutiny , telefón no všetko dať do tej krabičky .

kacusik69
23. mar 2023

@simona1998 nie netreba… vyklada sa len velka elektronika (notebook, zrkadlovky…)

kacusik69
23. mar 2023

Autorka - netreba, pracujem na letisku, tekutiny sa nevyberaju (iba ak ta vyzvu), a elektronika len ta ktoru menujem vyssie… lieky rovnako netreba vyberat, ani nic specialne k nim mat pokial nemas injekcne podavane lieky pripadne silne lieky (opiaty) a pod.

ajdika
25. mar 2023

Ja som letela pred mesiacom z Neapolu, a kedze som nakupila tisic darcekov, tak kabelka bola taka ze nadoraz, tak som to riskla a vybrala ju. Nikto tam neriesil, ze mam crossbody kabelku cez seba, ani chlapom nikto neriesil ladvinky. Ale tam som letela s kabelkou v batohu. Dokonca moj batoh bol o cca 5 cm vyssi a sirsi a pani jednemu panovi, co mal velky batoh a mohol mat iba prirucnu batozinu, ukazovala moj batoh ako priklad, aka velka ma byt prirucna batozina 😃

autor
25. mar 2023

@ajdika a koľko môže mat taká príručná batožina kg? To som sa nikde nedočítala

ajdika
25. mar 2023

To je myslim bez limitu.

kacusik69
25. mar 2023

10 kg vseobecne Ryanair je jedno ci mala ci velka

autor
27. mar 2023

@kacusik69 môžem ešte otazku ohľadom jedla? 🙂 niekde píše že sa môže niekde nie a či to môžem mat len tak hodené do batohu

kacusik69
27. mar 2023

mozes (pripadne si precitaj na mojom blogu clanok, je tam vsetko)

autor
27. mar 2023

@kacusik69 super dakujem krasne určite prečítam

vulka
27. mar 2023

@kacusik69 A to na ktorom letisku pracuješ? Bola som na viacerých a vždy chceli vyložiť aj hodiny, opasok aj telefón.

kacusik69
27. mar 2023

@vulka hodinky a opasok mas predpokladam na sebe… telefon ak myslis z vrecka, tak samozrejme toto vsetko treba dat dole a vylozit… ale z prirucnej batoziny netreba

vulka
27. mar 2023

@kacusik69 Aha, rozumiem.

miriam_s
11. apr 2023

@kacusik69 ahoj, vedela by si mi poradit? letim so ziakmi ryanairom a check in sme robili cez appku. Odlietame z Kosic do Dublinu a potom Dublin - Budapest cestou spat. Bude v poriadku ak budeme mat boarding pass v mobile urobeny z ich appky? Oni pisu ze vacsina letisiek to v pohodde berie ale zaroven cez webovu stranku pise ze musia byt vytlacene...

kacusik69
11. apr 2023

@miriam_s idealne kazdy student aby mal svoj vlastny boarding pass, lebo bude chaos… kazdy si naskenuje svoj, ukaze doklad a pojde dalej… odporucam vytlacit, pre kazdy pripad (vybity telefon, nedostupnost wifi ci slaby signal a pod.)

miriam_s
11. apr 2023

to ano, posleme im ich vopred aby isiel kazdy so svojim... len napr na ceste spat by sme mali problem ich vytlacit...

kacusik69
11. apr 2023

@miriam_s mate zaplatene sedadla, pripadne priority? ak ano, treba urobit rovno check-in naspat a vytlacit este doma… aj ked v DUB by nemal byt problem s aplikaciou, ale mozu prist necakane komplikacie ako som vymenovala a je problem… za reprint palubky sa plati tusim 20 eur po novom

kacusik69
11. apr 2023

@miriam_s kazdopadne urcite bude kde vytlacit aj v Dubline, verim ze aj v hoteli by nemali problem kde budete ubytovani…

martinus77777
3. júl 2024

ako to je keď prekročím rozmer podpalubnej batožiny - kufra o 10 cm, dôležitá by mala byť váha tých 10 kg , či aj malé rozdiely rozmerov riešia? ak áno aké su pokuty- príplatky?