Lekárnička na dovolenku k moru pre dvojročné dieťa

flower24
13. jún 2014

Ahojte, prosim, co vsetko balite do lekarnicky pre tak "stare" dieta? Bojim sa, aby som nieco dolezite nezabudla (aj ked vacsina sa da kupit vsade, no kto ma grekom rozumiet 🙂 , prip. neprebalila sa zbytocnostami 😝

vevesh
13. jún 2014

taky zaklad, co nosim vsade ja - po porade s lekarom (a staci mi to...): nieco proti horuckam, kvapky do nosa, krem na popaleniny, liek proti zvracaniu, liek na hnacku (a treba davat pozor na teplotu skladovania liekov...) 😉

ushuaia
13. jún 2014

@vevesh este by som pribalila krem proti ustipnutiu hmyzom, kvapky do oci...a tlakovy obvaz...al bandaz... 🙂

vevesh
13. jún 2014

@ushuaia fenistil je v kazdej krajine rovnaka znacka.. 😀kvapky je tiez najmensi vydavok..+ tieto veci som fakt doteraz nepouzila, a to sme sa dost scestovali....hore spominane lieky uz nemusi byt take jednoduche v urcitej destinacii obstarat/dohovorit sa + napr. na horucky pouzivam iba jeden liek, kt. viem, ze zaberie, a takisto viem, ze ho dostanem len u nas doma kupit... 😎

ushuaia
13. jún 2014

@vevesh to mas pravdu 😀 , zase ja som taka, ze mam rada vsetko pri sebe ako potom zhanat...,aj ked mozno by som tie moje spominane veci nepouzila..., nezijem na SK a zohnat lieky tu tiez nieje niekedy zabava... 🙂 ,alebo mi zacnu ponukat nieco ine... 😎

flower24
autor
13. jún 2014

@vevesh, ushuaia: dakujem zienky 😉 Ja som na tom ako ushuaia - zbalila by som aj cely byt, len aby som to nemusela zhanat, ked bude urgentne treba 😀 No do lietadla ma batozina obmedzenu kapacitu, tak som rada, ze ste mi dali zaklad 😉

ushuaia
13. jún 2014

@flower24 tiez by som niekedy zbalila cely byt... 😀 , ale neboj sa toto Vam bude stacit... 🙂

vevesh
13. jún 2014

@flower24 ja som dala overeny zaklad..na prvy krat som trepala dve tasky liekov (co som podla lekarnika akoze mala mat vo vybave.. 😅 )..po skusenostiach som to zredukovala na top 5 😀 😎

flower24
autor
16. jún 2014

@vevesh: aky liek proti zvracaniu pouzivas? Myslela si to ako prevenciu ci napr. pri pokazenom zaludku? S tym este nastastie nemame skusenost 😕 A krem na popaleniny? Neviem si predstavit, kde na dovolenke pri mori by sa mohla popalit (ak nemyslis spalit od slnka)

vevesh
16. jún 2014

@flower24 ja som dostala od lekara vomex pre deti (neviem ci to existuje na slovensku) - da sa to pouzit pri cestovani, ked dieta zvracia, resp. zo stravy atd. (aby sa predislo dehydratovaniu a podvyzive, ked dieta nemoze nic v sebe udrzat -o pretoze na dovolenke nikdy nevies ako je to so stravou a vodou..)
krem na popaleniny pouzivam bepanthen (da sa to pouzit aj pri popaleniu zo slnka, ale aj ked sa obari napr. vriacou vodou, bepanthen konkretne sa pouziva aj pri hojeni ran, ked sa napriklad poreze, poskrabe, podrazdi koza,pri dermatitide a pod. - masticka vyzivuje kozu a velmi rychlo sa zahoji ) 😉

cobhan
16. jún 2014

urcite Fenistil, na spaleniny Bepanthen a paracetamol sa v Grecku predava pod nazvom Depon.

flower24
autor
16. jún 2014

@vevesh: vomex mi nic nehovori, asi to tu nie je dostupne...vdaka za tip na bepanthen, akosi som nan pozabudla, ako mala rastla a nebolo treba
@cobhan: vdaka za tip na depon. Pod tym nazvom mi daju sirup alebo tablety?

vevesh
16. jún 2014

@flower24 skus ist za detskou lekarkou, ci ti nieco neodporuci... u nas je to tak, ze ked potrebujes akutne lieky ,tak ti ich daju na predpis a zadarmo...ak do zasoby, tak na predpis a platis si liek sama...

cobhan
16. jún 2014

@flower24 myslim, ze aj aj...ked im povies alebo ukazes, ze je to pre dieta, tak ti vyberu to, co treba. Bepanthen sa tam da tiez kupit, nieco ako Vomex taky, len si nepamatam na ten nazov. Fenistil maju vo vsetkych formach, mne sa najlepsie osvedcila gulicka. Inak ked pridete tak v kazdom supermarkete sa da kupit odpudzovac komarov do zasuvky, najlacnejsie vychadza taky, co do neho idu tablety..to je na nezaplatenie 🙂

flower24
autor
16. jún 2014

@vevesh: poradim sa s nou alebo v lekarni
@cobhan: prave si spisujem zoznam a mam uz pribaleny aj zasuvkovy odpudzovac 🙂 Zrejme je to tam dost aktualne, ze? Uz sme v Grecku boli, no nespominam si na to

flower24
autor
16. jún 2014

ak vas este nieco prakticke napadne, budem rada, ak mi napisete 😉 Minuly rok sme boli s malou autom, nebol problem zbalit sa ako teraz do lietadla 1x. s nou 😅

cobhan
17. jún 2014

@flower24 Kam presne do Grecka idete?
Odpudzovac na komare je prva vec, ktoru vzdy kupujeme po prichode do GR, vsetkych nas tie potvory nadovsetko miluju, co je asi dan za to, ze klieste o nas nejavia zaujem 😀. Inak tam zvykne kupovat Elocon (mas Elocom na alergiu), Zirtek sa da kupit bezne a maju tam super liek s nazvom Min-a-pon, je tam ucinna latka nimesulide, ktory je na SK len na lekarsky predpis. V GR sa bezne predpisuje pri chripkach,anginach a bolestiach, ale je uzasny na pri bolestivom menzese, lebo jedna tabletka ma ucinok 12 hodin a fakt staci len jedna...len na SK ho neradi pouzivaju, vraj kvoli moznym teratogonnym ucinkom, tak neviem.

xevulax
17. jún 2014

@ushuaia ak mozem poradit dones si vsetko radsej z domu. Aspon my mame skusenosti z Talianska ze necheli v lekarni predat nic co sme chceli dat dietatu. Vraj iba na predpis. My nosime :panadol alebo ibalgin aj od teploty aj od bolesti, kapky do oci, kvapky do nosa, diaZepam, fenistil aj kvapky aj gel, smecta, kulisek alebo ors, solmucol od kaslu a od dr. Antibiotika ak by bolo treba. Plis samozrejme naplaste, obvazy.... Je toho dost, ale po nasej skusenosti, kedy sme sa museli s dcerkpu vracat domov po ttoch dnoch dovolenky, rafsej zbalǐ viac liekov.

yidaky
17. jún 2014

Baby, ešte by som pridala, že aj kvapky do uší...napr. Burow. či už idete letecky, alebo je klíma na hoteli, alebo z vody nejaké bolesti uška.

tina2
21. jún 2014

JA by som ešte poradila Glycerínové čípky, alebo niečo na zápchu...Tiež som to nenosievala, pritom na hnačky som toho mala kopec. Až sa mi stalo, že sme s 5 ročnou dcérkou strávili 2 takmer celé dni na hotelovom WCku, lebo sa nevedela vykakať. Tak reagovala na zmenu prostredia aj stravy. Skúšali sme všetko možné, všetky "osvedčené" recepty, obehli sme všetkých Slovákov a čechov bývajúcich v okolí, ale nikto nemal nič na zápchu...A cez víkend lekáreň zavretá, kedže sme boli v malom mestečku...A kým sme to potom ešte v pondelok v lekárni vysvetlili...

demo
21. jún 2014

@flower24 ophtalmo septonex keby bolo niečo s očami, burrowe kvapky do uší a hylak forte na.zápchy, hnačku a akúkoľvek nepohodu súvisiacu s trávením.