Legoland Nemecko

markomonika
28. júl 2014

ahojte,
chystáme sa do Legolandu Nemecko so synom(13 rokov)
Budem vďačná za všetky tipy, rady, vaše postrehy....

tilly
28. júl 2014

13 rocneho by mohlo skor zaujimat technicke muzeum v sinsheim (aspon myslim, ze tak sa vola to mesto...) a speyr, je to od mnichova cca. 200km, tieto dve muzea su od seba asi 40km a vraj stoja za to... my sa tam chceme ist tiez pozriet... a este allianz arena v mnichove, teda ak je ten tvoj futbalista 😀 😵

poklembovi
28. júl 2014

My sme boli v Legolande už 2x, bolo super, ale všade sa strašne dlho čaká v rade aj 45 minút, takže nie je šanca ho prejsť za jeden deň, ibaže si kúpiš VIP a máš vstup všade prvá. Moje deti majú 3 a 6 a zabavili sa, neboli sme na všetkých atrakciach, lebo je to odstupňované výškou, ale aj tak to bolo super. Odporúčam 🙂

markomonika
autor
28. júl 2014

@poklembovi Vďaka..a VIP vstup sa platí priamo v Legolande, ak som správne čítala ich stránku. lenže je ich tam viac..a cena je dosť vysoká..tak neviem či sa to vôbec oplati

poklembovi
28. júl 2014

práve, my sme šli cez cestovku s tým, že sme vlastne prišli ráno, obehli si legoland, večer sme sa vyspali v hoteli a šli domov. A tak to bolo dvakrát, lebo sme nemali čas, na to aby sme tam boli 2dni po sebe. V roku 2013 sme boli v júni, počasie nám nevyšlo, celý deň pršalo, ale na druhej strane to bolo aj dobre, lebo bolo menej ľudí a tak dlho sme nečakali. Deťom to bolo ľúto, že neboli na všetkom. Tak sme teraz v júni boli zase, bolo horúco a dlhé čakacie rady. Takže ti odporúčam určite sa zabavíte a ak máte čas, dajte si to na 2 dni. Prajem príjemnú zábavu 🙂

markomonika
autor
28. júl 2014

@poklembovi my ideme tentokrát tiež cez cestovku..takže bude to len jeden deň:(
a ceny nápojov, jedla? ako u nás?
a ceny lega? oplatí sa tam kupovať?

poklembovi
28. júl 2014

samozrejme že je to tam s prírážkou, ale keď si hladná, tak sa naješ, myslím že sme za menu pre jedného platili okolo 7 euro, a lego som deťom nekupovala, ale myslím, podľa toho čo som tam videla v tom ich markete, že to vyjde na rovnako ako u nás, nie je to lacnejšie

markomonika
autor
28. júl 2014

@poklembovi ešte otázočka ohľadom Express passov- sú tri druhy..nemáš skúsenosť ako to funguje?

anovo
28. júl 2014

My sme boli s 5 rocnym synom pred par rokmi a bolo super. Pacilo sa nemu aj nam dospelym 🙂 . Isli sme tam cez Legolandtour a mali sme vstupenky na 2 dni a jedno ubytko s ranajkami v dedine blizko Legolandu. Tak nas to cenovo vyslo najlepsie, ale neviem ci ten Legolandtour este funguje. Objednavali sme to cez internet a listky a vouchery sme si vyzdvihli priamo v Legolande. Hned pti vstupe mali svoju pobocku. My sme na atrakcie skoro vobec necakali (boli sme v juni a cez tyzden) , ale za jeden den by sme aj tak nestihli pochodit vsetko. Urcite odporucam ist tam na 2 dni. Je to krasny vylet a aj ked drahsi, urcite stal za to 😉 .

yanni
28. júl 2014

@markomonika teraz su uz takmer v celom Nemecku prazdniny, cize stahovanie narodov. Ked bude pekne pocasie, budete stat len v radoch.
My sme tam uz boli viac krat, mame to za rohom, cize u nas nie je problem na etapy aj dva dni za sebou. Deckas tam uz ale nechcu ist, lebo vraj nuda. A to ma najstarsi len 8 rokv, miluje lego ale ma uz aj ine aktivity, co ho viac bavia a tak isto aj dvaja mladsi.
Cize ak bude pekne pocasia, za jeden den to nestihnete.
Najlepsie je ist mimo hlavnu sezonu, cize mimo letnych a aj inych prazdnin a este lepsie cez tyzden, nie cez vikend.

Co sa stravovania tyka, tak na nase nemecke pomery ok, na Slovenske neviem. ale viac menej len nezdrave, hranolky atd.

Lego a oblecenie by som tam nekupovala, na nete kupis rovnake aj lacnejsie. Ale inak, drahsie ako je normalna cena aj v obchodoch to tam nie je.

ichbinich
28. júl 2014

V Legolande maju presne odporucane ceny podla katalogu, okrem mozno 2-3 druhov v akcii. Ak prave nechces jednu specialnu stavebnicu, tak sa neoplati, pockaj si na akciu hocikde inde...

yanni
28. júl 2014

@markomonika ozaj a este som zabudla. Mozes si bukovat (da sa aj online) Schlemmergutschein. Da sa pre 4 alebo 5 osob. My sme si ten zakupili minuly rok, to uz chalani jedli normalne porcie a vsetko. Pre 5 osob (2 dospelaci a tri deti) to bolo nejakych 60 € a bolo v tom vsetko, hlavne jedlo, napoje, sladkost, zmrzlina, pre nas este kava. Vsetko podla vyberu. Vyslo nas to lacnejsie ako keby sme mali pre nas vsetkych vsetko kupovat extra.

markomonika
autor
28. júl 2014

@yanni my ideme len dvaja..tak neviem či sa mi to oplatí..a vieš mi prosím poslať nejaký link? lebo Google ma hádže na rôzne stránky

yanni
28. júl 2014

@markomonika jaaj ked len dvaja, tak to sa vam neoplati. To sa najete aj do 15-20 € na jedneho. Nas je vela 😀 , tak nam sa to oplati.
http://www.legoland.de/Besuch-planen/Preise-und...

markomonika
autor
28. júl 2014

@yanni ďakujem za link..pozrela som to..a otázka..to jedlo musím kúpiť naraz?? nedá sa trebárs 2x na obed a 2x na večeru? alebo pitie kedy chcem, aj po 1 ks?

yanni
28. júl 2014

@markomonika uff dobra otazka. Asi len naraz. Ale tie schlememrtickets sa daju kupit aj priamo tam, treba sa spytat na Kasse.
Ale ked je tam trebars pre 4 osoby, tak to beru asi na osoby.
Tak my si berieme jedlo a hlavne pitie aj z domu. Deti sa sice naobeduju ale o chvilu su zase hladne. Tak vzdy mame nakrajane jablka, uhorky, mrkvu, ale aj natrete rozky atd. A samozrejme aj nejaky ten keks alebo velmi oblubene su muffiny, tak napeciem a nabalim. Ved auto odvezie a chlap nosi 😀 😀 😀 😀 😀

markomonika
autor
28. júl 2014

@yanni jááj, to máš dobre zariadené🙂
no niečo vymyslím..niečo vezmeme z domu a niečo kúpime..však reštík tam je..tak nejaká pizza alebo hranolky to istia🙂

yanni
28. júl 2014

@markomonika 😀 😀 😀 😀 😀 Som si vycvicila 😀 😀 😀 😀
a neboj, od hladu nezomriete. Ved uz len nieco najdete, co vam bude chutit. A nejake to ovocie sa da vzdy do ruksaku nabalit 😉

olivia789
5. aug 2014

Aj my sme boli minulý rok s 8-ročným synom. Pôvodne som chcela iba na jeden deň, ale nakoniec sme zistili, že dvojdenný lístok nás nevyjde o toľko drahšie a fakt sa oplatilo. Lístky som kúpila cez internet priamo zo stránky Legolandu, vytlačila a hotovo. Kúpila som aj lístko na parkovisko, nezdržiavali sme sa potom. Ubytko som zabezpečila cez Booking.com, cca 20 km od Legolandu. Boli sme uprostred prázdnin, čiže v top sezóne, ale nie cez víkend, ale v týždni a v rade sme si postáli dlhšie iba raz. Tie dva dni sú podľa mňa potrebné, tak sme stihli všetko v pohode a druhý deň si malý zopakoval aj to, čo sa mu páčilo. My sme neobišli ani obchod s legom, môjho synátora uchvátilo nakupovanie lega na váhu :D a to, že si mohol vyskladať napr. panáčika s príslušenstvom podľa vlastných predstáv. Ubytovanie sme mali s raňajkami, niečo som nakúpila v Lídli, aby sme mali aj počas dňa, ale obedovali sme normálne v Legolande, nebolo to také hrozné čo sa ceny týka. Neobíďte 4 D kino, to bolo perfektné - cca 20 min film, ale s efektami sneženia, pršania a tak. Moje dieťa bolo uchvátené, splnil sa mu sen, keďže už tri roky je lego u nás top, bol to preňho veľký zážitok, tak si to užite aj vy 🙂...

markomonika
autor
6. aug 2014

@olivia789 ďakujem..no my ideme s cestovkou..čiže to bude len 1 deň..ale určite sa budeme snažiť užiť si to čo najviac

jjajka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
onmaria
16. máj 2016

@jjajka ahoj, zrovna som sa dostala k tvojmu komentu k teme legoland - kedy sa chystate? a navyse ste tiez z TN 🙂 sranda

onmaria
16. máj 2016

@jjajka ahaaa, pardoooon, prehliadla som, ze to bol rok 2015 ☹

kittykat22
19. sep 2019

Ahoj dievcata, bola ste aktualne niekto v legolande? Uvazujem ci ist cez vikend, alebo vytiahnut dieta zo skoly na piatok. Pozeram detsky VIP listok a ten stotji 329 € 😵 to je hrozna palka. Ked sa tam ubytujem, je nejaky prednostny vstup? Planujem byvat v Mnichove - ale uvazujem ci by som nezmenila nazor - keby boli vyhody pri vstupe na atrakciach.