ahojte,
chystáme sa do Legolandu Nemecko so synom(13 rokov)
Budem vďačná za všetky tipy, rady, vaše postrehy....
My sme boli v Legolande už 2x, bolo super, ale všade sa strašne dlho čaká v rade aj 45 minút, takže nie je šanca ho prejsť za jeden deň, ibaže si kúpiš VIP a máš vstup všade prvá. Moje deti majú 3 a 6 a zabavili sa, neboli sme na všetkých atrakciach, lebo je to odstupňované výškou, ale aj tak to bolo super. Odporúčam 🙂
@poklembovi Vďaka..a VIP vstup sa platí priamo v Legolande, ak som správne čítala ich stránku. lenže je ich tam viac..a cena je dosť vysoká..tak neviem či sa to vôbec oplati
práve, my sme šli cez cestovku s tým, že sme vlastne prišli ráno, obehli si legoland, večer sme sa vyspali v hoteli a šli domov. A tak to bolo dvakrát, lebo sme nemali čas, na to aby sme tam boli 2dni po sebe. V roku 2013 sme boli v júni, počasie nám nevyšlo, celý deň pršalo, ale na druhej strane to bolo aj dobre, lebo bolo menej ľudí a tak dlho sme nečakali. Deťom to bolo ľúto, že neboli na všetkom. Tak sme teraz v júni boli zase, bolo horúco a dlhé čakacie rady. Takže ti odporúčam určite sa zabavíte a ak máte čas, dajte si to na 2 dni. Prajem príjemnú zábavu 🙂
@poklembovi my ideme tentokrát tiež cez cestovku..takže bude to len jeden deň:(
a ceny nápojov, jedla? ako u nás?
a ceny lega? oplatí sa tam kupovať?
samozrejme že je to tam s prírážkou, ale keď si hladná, tak sa naješ, myslím že sme za menu pre jedného platili okolo 7 euro, a lego som deťom nekupovala, ale myslím, podľa toho čo som tam videla v tom ich markete, že to vyjde na rovnako ako u nás, nie je to lacnejšie
@poklembovi ešte otázočka ohľadom Express passov- sú tri druhy..nemáš skúsenosť ako to funguje?
My sme boli s 5 rocnym synom pred par rokmi a bolo super. Pacilo sa nemu aj nam dospelym 🙂 . Isli sme tam cez Legolandtour a mali sme vstupenky na 2 dni a jedno ubytko s ranajkami v dedine blizko Legolandu. Tak nas to cenovo vyslo najlepsie, ale neviem ci ten Legolandtour este funguje. Objednavali sme to cez internet a listky a vouchery sme si vyzdvihli priamo v Legolande. Hned pti vstupe mali svoju pobocku. My sme na atrakcie skoro vobec necakali (boli sme v juni a cez tyzden) , ale za jeden den by sme aj tak nestihli pochodit vsetko. Urcite odporucam ist tam na 2 dni. Je to krasny vylet a aj ked drahsi, urcite stal za to 😉 .
@markomonika teraz su uz takmer v celom Nemecku prazdniny, cize stahovanie narodov. Ked bude pekne pocasie, budete stat len v radoch.
My sme tam uz boli viac krat, mame to za rohom, cize u nas nie je problem na etapy aj dva dni za sebou. Deckas tam uz ale nechcu ist, lebo vraj nuda. A to ma najstarsi len 8 rokv, miluje lego ale ma uz aj ine aktivity, co ho viac bavia a tak isto aj dvaja mladsi.
Cize ak bude pekne pocasia, za jeden den to nestihnete.
Najlepsie je ist mimo hlavnu sezonu, cize mimo letnych a aj inych prazdnin a este lepsie cez tyzden, nie cez vikend.
Co sa stravovania tyka, tak na nase nemecke pomery ok, na Slovenske neviem. ale viac menej len nezdrave, hranolky atd.
Lego a oblecenie by som tam nekupovala, na nete kupis rovnake aj lacnejsie. Ale inak, drahsie ako je normalna cena aj v obchodoch to tam nie je.
V Legolande maju presne odporucane ceny podla katalogu, okrem mozno 2-3 druhov v akcii. Ak prave nechces jednu specialnu stavebnicu, tak sa neoplati, pockaj si na akciu hocikde inde...
@markomonika ozaj a este som zabudla. Mozes si bukovat (da sa aj online) Schlemmergutschein. Da sa pre 4 alebo 5 osob. My sme si ten zakupili minuly rok, to uz chalani jedli normalne porcie a vsetko. Pre 5 osob (2 dospelaci a tri deti) to bolo nejakych 60 € a bolo v tom vsetko, hlavne jedlo, napoje, sladkost, zmrzlina, pre nas este kava. Vsetko podla vyberu. Vyslo nas to lacnejsie ako keby sme mali pre nas vsetkych vsetko kupovat extra.
@yanni my ideme len dvaja..tak neviem či sa mi to oplatí..a vieš mi prosím poslať nejaký link? lebo Google ma hádže na rôzne stránky
@markomonika jaaj ked len dvaja, tak to sa vam neoplati. To sa najete aj do 15-20 € na jedneho. Nas je vela 😀 , tak nam sa to oplati.
http://www.legoland.de/Besuch-planen/Preise-und...
@yanni ďakujem za link..pozrela som to..a otázka..to jedlo musím kúpiť naraz?? nedá sa trebárs 2x na obed a 2x na večeru? alebo pitie kedy chcem, aj po 1 ks?
@markomonika uff dobra otazka. Asi len naraz. Ale tie schlememrtickets sa daju kupit aj priamo tam, treba sa spytat na Kasse.
Ale ked je tam trebars pre 4 osoby, tak to beru asi na osoby.
Tak my si berieme jedlo a hlavne pitie aj z domu. Deti sa sice naobeduju ale o chvilu su zase hladne. Tak vzdy mame nakrajane jablka, uhorky, mrkvu, ale aj natrete rozky atd. A samozrejme aj nejaky ten keks alebo velmi oblubene su muffiny, tak napeciem a nabalim. Ved auto odvezie a chlap nosi 😀 😀 😀 😀 😀
@yanni jááj, to máš dobre zariadené🙂
no niečo vymyslím..niečo vezmeme z domu a niečo kúpime..však reštík tam je..tak nejaká pizza alebo hranolky to istia🙂
@markomonika 😀 😀 😀 😀 😀 Som si vycvicila 😀 😀 😀 😀
a neboj, od hladu nezomriete. Ved uz len nieco najdete, co vam bude chutit. A nejake to ovocie sa da vzdy do ruksaku nabalit 😉
Aj my sme boli minulý rok s 8-ročným synom. Pôvodne som chcela iba na jeden deň, ale nakoniec sme zistili, že dvojdenný lístok nás nevyjde o toľko drahšie a fakt sa oplatilo. Lístky som kúpila cez internet priamo zo stránky Legolandu, vytlačila a hotovo. Kúpila som aj lístko na parkovisko, nezdržiavali sme sa potom. Ubytko som zabezpečila cez Booking.com, cca 20 km od Legolandu. Boli sme uprostred prázdnin, čiže v top sezóne, ale nie cez víkend, ale v týždni a v rade sme si postáli dlhšie iba raz. Tie dva dni sú podľa mňa potrebné, tak sme stihli všetko v pohode a druhý deň si malý zopakoval aj to, čo sa mu páčilo. My sme neobišli ani obchod s legom, môjho synátora uchvátilo nakupovanie lega na váhu :D a to, že si mohol vyskladať napr. panáčika s príslušenstvom podľa vlastných predstáv. Ubytovanie sme mali s raňajkami, niečo som nakúpila v Lídli, aby sme mali aj počas dňa, ale obedovali sme normálne v Legolande, nebolo to také hrozné čo sa ceny týka. Neobíďte 4 D kino, to bolo perfektné - cca 20 min film, ale s efektami sneženia, pršania a tak. Moje dieťa bolo uchvátené, splnil sa mu sen, keďže už tri roky je lego u nás top, bol to preňho veľký zážitok, tak si to užite aj vy 🙂...
@olivia789 ďakujem..no my ideme s cestovkou..čiže to bude len 1 deň..ale určite sa budeme snažiť užiť si to čo najviac
Ahoj dievcata, bola ste aktualne niekto v legolande? Uvazujem ci ist cez vikend, alebo vytiahnut dieta zo skoly na piatok. Pozeram detsky VIP listok a ten stotji 329 € 😵 to je hrozna palka. Ked sa tam ubytujem, je nejaky prednostny vstup? Planujem byvat v Mnichove - ale uvazujem ci by som nezmenila nazor - keby boli vyhody pri vstupe na atrakciach.
13 rocneho by mohlo skor zaujimat technicke muzeum v sinsheim (aspon myslim, ze tak sa vola to mesto...) a speyr, je to od mnichova cca. 200km, tieto dve muzea su od seba asi 40km a vraj stoja za to... my sa tam chceme ist tiez pozriet... a este allianz arena v mnichove, teda ak je ten tvoj futbalista 😀 😵