Ktorý by ste odporučili s deťmi? že je tam najviac čo vidieť pre deti zaujímavé, interiérové dobové expozície, aj vonku. Prípadne dajte poradie od naj po nejmenej. Vdaka
Mikulov je nekonečná prehliadka zámku, to aj mňa veru nohy boleli a to som trenovana. Valtice nič extra, Lednice top.
Ale keď budete v tých končinách, odporúčam archeopark Pavlov. Neviem aké veľké sú deti, čo ich zaujíma, ale južná Morava je úžasná.
@lilitela ahoj v ledniciach je pekný areál,podľa mňa sa tam dá zabaviť na jeden celý deň. Tá sám tam v okolí najesť, presjt si areál,je tam plavba lodkami,minaret, mala botanická záhrada..
Lednice - zámok, park, minaret, plavba loďkou, top je areál s vtákmi Zayferus a ich ukážky =to odporúčam od 0-99, úplne super program
Je tam v centre malé múzeum retro z obdobia H. Poirota a krásne múzeum detských hračiek.
Program na celý deň, aj dobre jedlo
Akurát sme sa odtiaľ vrátili 🙂 vo Valticiach je stezka bosou nohou, ale to neodporúčam počas veľkých horúčav, nie je tam tieň. A kukuričné bludisko, veľkosť tak akurát pre škôlkarov a mladších školákov, ale opäť bez tieňa. V Lednici na zámku je jeden prehliadkový okruh určený pre deti, je krátky a aj výklad je im prispôsobený, dcéra 4r ho v pohode zvládla. Tam sme v zámockom areáli strávili veľa času, bývajú tam perfektné vystúpenia sokoliarov, dá sa plaviť loďkou a voziť na koči. Je tam aj herňa, kde sa deti môžu prezliecť za princezné a rytierov a hrať sa s dobovými hračkami, tam sme sa schovali pred horúčavou 🙂 v Mikulove na zámku je tiež prehliadkový okruh pre deti, tam aj plnia úlohy, tam sa zabavili deti od 2 do 10 rokov 😁 v Mikulove v informačnom centre sa dá za malý poplatok vyzdvihnúť pracovné listy s hádankami a úlohami, je verzia pre deti od cca 5 rokov a aj pre starší dorast, deti majú motiváciu prejsť si krásne centrum a vyjsť na sv. Kopček. Kúsoček za Mikulovom určite odporúčam zatopený lom, nádherné kúpanie, ale treba si to predtým vygooglit, sú tam určité obmedzenia. V Sedleci je krásna malá Zoo a v Židlochoviciach bombové kúpalisko aj s mini farmou, to naozaj odporúčam 👌 ak máš ešte nejaké otázky, napíš, možno si ešte na niečo pospominam.
A ešte Valtice Muzeum rozprávok a strašidiel 🙂
My sme bývali v Prušánkach a každý deň vyrazili do iného mesta 🙂
Hm akurat sme boli v Ledniciach a minule Valticiach, no asi tie Lednice viac zaujmu, zamok je nadherny zvonku, zvnutra su krasne oba, v Ledniciach su krasne zahrady, sklenik v korom su aj rybicky v jazierku, v arealy je tiez jaziero, tie vystupenia s dravcami robia dve firmy,ale nestihali sme, robili to myslim len o 12,00 a 14,00 , a je tam aj vystava pieskovych soch. Vo Valticiach sme boli aj na vystave Tajuplný svět tiez zaujimave :O
@tomaskovamaminka ja ta len opravím (možno zaujímavosť), ale je to TÁ Lednice. Takze v Lednici ste boli 😁😇 (tiez som myslela, ze TIE Lednice ale manžel, ktorý odtiaľ pochádza, ma opravil) 🙂
@tomaskovamaminka niee, vôbec sa neospravedlňuj, to ja len ako zaujímavosť, som teraz múdra ako radio, ked to viem 2 týždne 🤣😇
@lilitela fuha neviem či je to úplne baby friendly miesto. Môžete ísť do aquaparku moravia. Alebo skrátka všeobecne cyklotrasy