Ahojte ma niekto skusenost s last minute? Oplati sa pockat alebo kupovat dopredu? Mame jedno dieta do 2 rokov, teda let,all a len lezat na plazi nic vynimocne..
Dik za odpoved
Teraz sa Ti uz podla mna neoplati, lebo najlepsie first moment uz su davno prec. Pri last minute musis ratat s tym, ze ponuka je obmedzena, proste zostane si vybrat len z toho, co je neobsadene. Chce to tiez casovu flexibilitu, ci mozete odist trebars za par dni od kupy zajazdu.
nam v cestovke tvrdila, ze take tie klasicke last minute ako sme boli zvyknuti uz nie su a nebudu, ze napr. dva tyzdbe dopredu bola dobra cena, udajne (neviem co je na tom pravdy), sa tie zajazdy rychlo vypredaju a dobru cenu maju potom naozaj take, kedy na poslednu chvilu klient nemoze a leti sa zajtra/pozajtra a zvacsa byva volna jedna izba, ze teda nic pre rodinne zajazdy typu, ide nas 6-8
@jajanka31 ja sa len pridám k téme a zaujímalo by ma, či niekto vychytal nejaký super Last minute cez letnú sezónu (júl, august ) a o kolko % to bolo asi lacnejšie ten Last minute
@lenuska9999 dcera letecky do Grecka,hotel,polpenzia za 400e osoba 8dni minuly rok
Moc by som s anespoloehala, ak chcete ist min. traja, vacsinou zostanu uz oba volne izby pre dve osoby, pokial sme nemali dieta, tak sme furt chodili iba na lasty a dost sme usetrili, ale myslim, ze dlsia osoba to je uz horsie, ale tak moze sa vam podarit, ale fakt len nieco obmedzene a mozno nie dost vyhovujuce
My chodíme na last minutky. Raz sme boli tak, že sme si rezervovali 2 mesiace dopredu a to bola otras cena (to bola naša prvá spoločná dovolenka a v cestovke nás strašili tou klasikou, že LM nebudú atď). Odvtedy sme brali LM na Zakynthose, v Španielsku a v Turecku. To bolo vždy vo dvojici, tento rok sa chystáme prvý krát s dcérou (v čase dovolenku bude mať 3 roky) a tiež chceme brať LM.
V cestovkách každoročne strašia tým, že Last minute nebudú a bla bla bla. V zásade ide o to, že oni chcú predsa predať čím drahšie dovolenky, keďže žijú z percent za predaje, preto tlačia ľudí kúpiť čím skôr, no reálne sa vždy nájdu posledné miesta deň, či dva pred odletmi.
@jajanka31 kedze potrebujete len 2 letenky a je vam jedno, kam pojdete, urcite bude nieco aj ako LM. ale ceny zavratne lacne nie su. my dovolenky kupujeme vzdy na vianoce, pretoze si chcem vybrat, kam idem a kedy idem.a first moment su cenovo podobne ako last minute, pricom tam uz nie je na vyber- tam je to, ber co je.
a napr. minuly rok som sledovala par zajazdov a 2 tyz.pred odletom a tyzden pred odletom bola cena sialene vysoka, dole sla cena 24 hodin pred odletom. a to ma malokto taku pracu, ze v sezone si vie vziat zo dna na den dovolenku.
@athom nesuhlasim.od covidu to vobec neplati. LM su uz len slabsie 3* hotely daleko od plaze, alebo s plazou cez cestu. nam zrusili z KE let na korfu, chceli sme menit za juzny cyprus a uz pre nas teraz nie je volna rodinna izba v termine, ktory chceme.
@matkahelka súhlas... V hlavnej sezóne sú " zbytky".... Vybrala som v januári 5 hotelov do úzkeho výberu tento rok, momentálne je v našom termíne voľný už iba jeden z nich... Za inú cenu ako v januári...
@athom a cez ake CK to bolo a ake hotely? to ma vcelku zaujima, kedze sa vsade prezentujes ako zaryty odporca CK a tvrdis, ze cestujes len na vlastnu past. a zrazu, mas tolke skusenosti s cestovkami....
my sme síce boli v septembri min.rok...........v pondelok sme kúpili dovolenku a v utorok podvečer sme leteli.....8 dní-Turecko-all inclusive-5*- 2 dospelé osoby za necelých 1000 Eur ......hotel pri mori
Momentalne je opat ta ista situacia ako minuly rok, ze nie su letenky. Zajazdy su, ale letenky k nim nie su a vela pobytov uz je vybratych od januara-februara. Takze urcite na last minute toho vela neostane.
@muchotrafka298 presne tak, my sme minuly rik brali na korfu posledne 4 letenky a pritom kapacita hotela este bola. A to bolo 2 mesiace pred odletom a teda vela toho na vyber nebolo, skoro nic a uz vobec nie pre rodinu s detmi
Záleží ako ste flexibilní... na nejaký výhodný first minute už je asi dosť neskoro a ak last minute, tak fakt last minute, finančne najvýhodnejšie (z dovoleniek cez cestovku) som bola tak, že jeden večer sme kúpili a ráno vyrážali, ale to je samozrejme aj o šťastí 😅