Lacné letenky

14. dec 2022

Ahojte, je tu niekto, kto sa vyzná v hľadaní lacných leteniek?
Chceme ísť Košice - Viedeň a keď si to zadám (3 osoby a 1 dieťa) tak cena cca 900€ 🙈 poraďte nejaké stránky a typy ako správne hľadať

sissy27
14. dec 2022

Záleží od termínu. Ryanair tú linku zrušil ak ma pamäť neklame, takže len niečo s prestupom a to teda neviem či má zmysel. Lieta to Austrian Airlines a to nie je lowcost airlines.

vulka
14. dec 2022

Záleží od dátumu, kedy chceš letieť. Ak niekedy teraz, tak je to najdrahšia časť roka. Lacné nenájdeš.

kacusik69
14. dec 2022

cena dost zalezi od terminu takze treba hladat primeranr vcas… a vzdy hladat alebo teda hlavne kupovat LEN cez oficialne stranky leteckej spolocnosti, nie cez sprostredkovatelov, a ked uz to musi byt tak urcite nie kiwi ci esky

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
14. dec 2022

V októbri keď končili lety tak bola cena 9€.
Najlacnejšie teraz vychádza let s prestupom v Londýne za 30€.

stary_ujco
14. dec 2022

Tak tych 230 evri je na letenku do Viedne tak akurát cena. Najme ked si vyberas presný datum a ešte prihodis batozinu. Austrian není Ryanair, že cez pol sveta za dvacku.
Ale tak kiwi naslo o dosť lacnejšie datumy
https://www.kiwi.com/en/search/results/kosice-i...

kacusik69
14. dec 2022

dobry vyhladavac je napr. skyscanner, da sa tam navolit konkretny termin, konkretny mesiac alebo aj “najlacnejsi” mesiac - kedy su najlacnejsie letenky… po vyhodeni konkretnych moznosti uz potom odporucam oficialne stranky dopravcu

stary_ujco
14. dec 2022

@maranco Košice Viedeň letecky cez Londýn? Tak to musí byť naozaj fanúšik lietania, aby toto šiel s ryanom...

kacusik69
14. dec 2022

@maranco je to alternativa ale doplnim ze na prestup v Londyne treba pas…

maranco
14. dec 2022

@stary_ujco niekto kto prvýkrát letí a len sa chce preletieť na kávu do Viedne 🙂 a preňho je cesta cieľ

maranco
14. dec 2022

@stary_ujco už keby som mal letieť tak radšej to otočím do tepla 🙂

uglybetty1234
14. dec 2022

@maranco cez co to vyhladavas? Tento vizual mi je neznamy

maranco
14. dec 2022

@kacusik69 aj keď ostávaš na letisku kde prestupuješ a neprejdeš "do Anglicka", potrebuješ pas?

maranco
14. dec 2022
kacusik69
14. dec 2022

@maranco ano, pri point-to-point akym Ryanair je, ano… totiz v tranzite v tomto pripade clovek neostane, musi prejst imigracnym/spravit vystup z non-Schengenu teda realne “vojde” do UK… ak by slo o mimoschengenske pokracko, je to diskutabilne, kazdopadne v pripade Ryanairu a obzvlast napr. za predpokladu podanej batoziny, treba splnat podmienky na vstup ktore vyzaduje aj UK

kacusik69
14. dec 2022

@maranco rovnako pri zmene terminalu/letiska… casto nam lietaju povedzme cez Londyn do severskych krajin a pod., no bez pasu nemozu…

maranco
14. dec 2022

@kacusik69 na zmenu letiska som predpokladal, že treba pas, ale rovnaké letisko som myslel, že človek môže ostať v tranzite a pokračovať na ďalší let.
V Londýne som ešte nebol, ani veľmi neplánujem, ale dobre toto vedieť ak by som Londýn využil na prestup, radšej si urobím pas, už mi skončila platnosť.

kacusik69
14. dec 2022

@maranco urcite treba spravit pre taketo pripady 🙂 obzvlast teda ako pisem pri nizkonakladovkach ktore maju lety len z bodu A do bodu B (s par vynimkami, ako sme mali napr. BA-Milano-Porto ale to je EU a zaroven Schengen)

Tu je aj priamo zo stranky STN letiska…

vorkola
14. dec 2022

TO by ajmna zaujimalo

petamich
14. dec 2022

@maranco to asi ten vianocny punc nestihnu 😂😂

abcmajacba
19. jan 2023

Ahojte. Prosím poraďte. V auguste chceme ísť do Bourgasu z BA. Letenky boli za 160 a teraz sú za 220. Darmo čakám že ešte zlacnejú?

maranco
19. jan 2023

začiatkom júna sú po 80€
júl - august po 160-180€
začiatok septembra 125€

abcmajacba
20. jan 2023

@maranco ďakujem 😍 ja vždy kupujem cez pelikan aj s poistením. Máte dobré skúsenosti s touto stránkou? Môžem aj cez ňu kúpiť? Tam sa ale asi nedá stornovať letenku, že? (Myslím v prípade ochorenia) . A teda už nemám nádej že cena letenky klesne? Totiž ja som už kúpila 5x v konkrétnom termíne a potrebujem ešte 2 (aj sa obávam aby sa všetky nevypredali 😱)

autor
20. jan 2023

@maranco aký vyhladavac používate?

kacusik69
20. jan 2023

@abcmajacba vzdy je lepsie istejsie a bezpecnejsie kupovat letenky PRIAMO cez stranku leteckej spolocnosti… ked uz je “nutne” cez sprostredkovatela ktory vas nalaka casto/vacsinou len na oko lacnymi letenkami, esky, kiwi a opodo sa vyhnite obrovskym oblukom…

maranco
20. jan 2023

Vyhľadávač azair a letenku kupujem vždy priamo u dopravcu.
ryanair nemá storno letenky, má možnosť zmeniť meno 115€, alebo termín letu za poplatok 45€
https://www.ryanair.com/cz/cs/uzitecne-informac...
peniaze vracajú v týchto prípadoch https://help.ryanair.com/hc/cs/articles/3600178...
Storno letenky pre prípad choroby, treba pozrieť rôzne cestovné poistenia ktoré to ponúka a za akú cenu.
Cena leteniek stúpa ako sa postupne vypredáva let.

Starší článok o zrušení letenky
https://bezmapy.com/ako-zrusit-letenku-ryanair/

abcmajacba
20. jan 2023

@maranco aha ďakujem pekne tak nemám na čo čakať... 😒
Ďakujem veľmi pekne za váš čas a všetky užitočné informácie 😍👍🤗