Lacná lyžovačka s deťmi v Rakúsku

mamka176
20. aug 2024

Ahojte! Vždy mi tu dobre poradíte a preto by som sa rada opýtala na vaše osobne skúsenosti s lyžovačkou v rakusku s deťmi. Mám male deti, jedno už lyžuje samé, jedno by potrebovalo inštruktora. Od známych neustále počúvam prečo chodíme do tatier, do jasnej, že je to tam oproti rakusku predražene. No keď pátram na nete, a pozerám ceny v rakusku, Tatry sa mi až tak predražene nezdajú. Preto hľadám info kam chodíte do rakúska lyžovať, aby mali povedzme deti skipas zdarma, alebo som počula napr že v apríli majú skipasy zdarma aj dospeli v niektorých strediskách. Ale nie štýlom že sa to premietne v cene ubytovania. Takze prosím o konkrétne tipy na strediska a ubytovanie kde to bude cenovo výhodne a z hľadiska detských lyžiarov zaujímavé. Veľmi pekne ďakujem!

kiki68
20. aug 2024

@mamka176 tak stale musis platit ubytko, akoze skus mrknut napr Semmering, Katschberg, Gerlitzen. To je vhodne vsetko aj pre deti tie zjazdovky. Ako uplne zadarmo to nebude, ale urcite sa da lacnejsie ako v Tatrach si myslim. Potom kdesi ako je Semmering, tak v tej oblasti su este nejake centra, svagor tam chodi s deckami z druziny. A ze super cenovo. Mozno nejaky mensi penzion vziat

pukina
20. aug 2024

Ono hlavne si treba uvedomit, ze to je lacnejsie v zmysle, ze za tie peniaze co das v tatrach za par km zjazdoviek s ubohymi sluzbami, das v rakusku za niekolkonasobne vacsie zjazdovky, vacsi komfort, sluzby na vyssej urovni.

tundra
20. aug 2024

@mamka176 neviem ci sa da spojit pojem "Lacna" a lyzovacka.V poslednych rokoch mam pocit,ze sa stava lyzovacka, zabava pre bohatych.Uz som nebol dlho v Tatrach,ale jedina vyhoda v Rakusku je,ze nikde nestojis v rade a uroven sluzieb je fakt,ina.

vroni
20. aug 2024

Tak neviem, my asi bývame v nespravnom Rakúsku, lebo lyžovačka - a hlavne pre deti - tu lacnejšia nie je ani omylom. Áno, ponuka a úroveň je niekde úplne inde, to áno, pre dospelého to bonus urcite má, ale pre deti.... No, neviem.

tundra
20. aug 2024

@vroni v ktorej casti zijes?

vroni
20. aug 2024

@tundra, vo Viedni, tu toho moc nenalyzujes 🤣, ale máme pochodene celé Rakúsko a teda ceny sú všade vyššie. Ale je rozdiel mať k dispozícii 12 km zjazdoviek (čo už je na sk "väčšie" stredisko) a 760 km (ski amade). Na druhej strane zaciatocnikovi úplne stačia tri zjazdovky, deťom casto aj menej. Skipasy "zadarmo" sú ilúzia, zacvakas ich v ubytovaní.

tundra
20. aug 2024

@vroni v juli sme boli v Montafone,Voralberg a bol som nadseny.Ceny lepsie nez vo Švajciarsku a typicka rakuska pohostinnost.Za 8 dni,sme nestretli,ziadne slovenske auto.

vroni
20. aug 2024

@tundra, tak Vorarlberg je z Sk "trochu" od ruky. A švajčiarske ceny tiež o dáky ten chlpok vyššie ako inde v Európe. 😁 Ale na 95% majú rakúske hotely vynikajúce služby, to je fakt.

mamka176
autor
20. aug 2024

Ďakujem no žiaľ nikto mi zatiaľ nič konkrétne neporadil.. a o to presne ide, ja nepotrebujem x kilometrové strediska, pretože malým deťom stačí 1 svah, ja nepotrebujem neviem aké služby, keďže navarím aj sama v apartmáne a po lyžovaní sa dá okúpať v hocijakom malom bazéniku/ či vytepovat sa v saune, na to človek nepotrebujem wellness centrum v najdrahšom hotely na zjazdovke. Jedine pre čo by som ja osobne uprednostnila Rakúsko pred slovenskou lyžovačkou je bezpečnosť na svahoch, to sa u nás hlavne za posledné roky veľmi zhoršilo. Ale teda 2-3 násobnú cenu za to neviem zaplatiť. Preto má to zaujímalo, na SK chodíme na týždeň lyžovať každý rok. Kľudne by som cestovala o 2-3 hodiny viac do Rakúska, len teda podľa toho co píšete, asi nemám prečo. Ďakujem!

vroni
20. aug 2024

@mamka176, podľa mňa deťom stačí obyčajný svah aj kdesi na minisvahu. Pozerala by som skôr maličké strediska, také "dedinské" svahy s jedným vlekom. Na učenie sa to zaciatocnikovi stačí. My sme boli pred dvoma rokmi v smokovci, mali sme fakt perfektný apartmán za štyri stovky a takýto prdisvah rovno pred domom (,dobre, asi 100 m od domu). Požičanie výstroje 10 euro, denný lístok 12. Škriatok po jednom dni lyžoval s istotou majstra sveta (aj keď nie v rovnakej kvalite 🤣) a na druhý deň už sme jazdili v Ždiari na Strednici (dcéra v Lomnici, ale tá nie je lyžiar začiatočník), lístok stal tuším 25 euro. Za tú cenu dostaneš v At tak pol obeda.

kiki68
20. aug 2024

Pozri si Gerlitzen a ubytko niekde okolo Villach. My tam chodime, mame to 15 minut z domu cca. Vyvezies sa hore lanovkou a mozete lyzovat pekne. Tam to neni take drahe. Zadarmo maju Nase deti Fahrendorf potom St. Jakob ( to su ale somarske luky) a chodia tam zo skolky a skoly. Ale to mas organizovane priamo skolkou a skolou. Nasi znami chodia na Semmering, lebo je to z Ba blizko

andaluzia12
20. aug 2024

Nemyslím si že nájdeš niečo lacnejšie ako je Jasná, Tatry. Skôr v tej istej cene. Boli sme vo Flachau, Semmering, Katschberg, Obertauern, ľadovec Molltaler, nikde lacnejšie nebolo… skipass všade drahý ako u nás, len mas k dispozícii oveľa viac km zjazdoviek, za jedlo boli ceny porovnantelné, ubytovanie +- to čo tu, v apríli sme vychytali aj jemne lacnejšie …. A to mám do jasnej 15 km, aj tak sme každý rok zvykli ísť niekde do Álp.

tundra
20. aug 2024

@mamka176 este ma napadlo male lyziarske stredisko Admont.Patri to klastoru Stift Admont.
Je to malicke stredisko,ktore vyuzivaju miestny.
https://stiftadmont.at/familienparadies-kaisera...
Pozri si cennik.
Z Trencina cca.4,5.hodiny

domiklik
20. aug 2024

@mamka176 pozri si stredisko Lachtal

mk1111111111
20. aug 2024

Ski passy Stuhlek a Semering boli minuly rok v podstate rovnalo drahe, ako nase bezne vacsie strediska, s tym, ze tam sa lyzujes stale a do zblbnutia a bezpecnejsie. Daju sa kupit aj ubytovania za slusnu cenu. Tak Ta to v podstate bude stat tak isto, len s lepsimi sluzbami. My mame do semmeringu na skok, tak cenu ubytovania neviem, ale, kazdy rok mi naskakuju ponuky ubytovania vcetne ski pasov, alebo aspon so zlavami na ne, pri ladovcoch, tak urcite su, znami Ta neklamali.