Lacná dovolenka

13. feb 2023

Ahojte. Chceli by sme ísť na dovču tento rok.
Ubytko cez booking, stačia raňajky v cene. Požičať si skúter, aby sme sa vedeli presúvať. Nejaké miesto, kde je toho veľa čo vidieť. Hotel by mohol mať svoj bazén, keďže ja nemám rada more, žijú v ňom rôzne živočíchy, ktoré ja veľmi nemusím, len sa má dáka ryba dotkne, už mám paniku. Ale manžel má more rád, takže chceme, aby sa dalo aj zaplávať. Nie sme plážové typy, dovolenku chceme stráviť poznávaním, výletmi, turistikou. Raňajky by sme chceli v hoteli, večeru vonku, na obed si možno kúpime niekde nejaký malý snack. Manžel ale piští, že 3000€ na dovolenku nedá. Neboli sme nikde 6 rokov a veľmi sa nám žiada ísť niečo vidieť, zažiť. Dá sa takáto dovolenka podľa našich predstáv naplánovať za 2000 a menej? Máte nejaké tipy kam by sa to oplatilo, kde sa vám páčilo, bolo pekne a lacno? Ďakujem

queen_mary
13. feb 2023

Da sa. Zapni si stranku ryanairu a wizzairu a pozri sa kam z ba a wie lietaju. Mozes vyberat.

autor
13. feb 2023

@queen_mary nájsť letenky za 20€ je iba prvá časť skladačky. Pred 6 rokmi sme boli v Taliansku, pri Pise a teda nepáčilo sa nám ani trochu. Zaplatili sme na tú dobu veľa a absolútne neprimerane kvalite. Preto sa pýtam na skúsenosti, kam sa dá, kde je to dobré. Lebo sa chcem vyhnúť rovnakému sklamaniu. Ak mám dať za dovolenku celý náš mesačný plat, tak chcem aby tam bolo dobre 🤷

ropucha6
13. feb 2023

Akoze 2000 pre jedneho ci pre dvoch?

autor
13. feb 2023

@ropucha6 spolu za všetko

zafir01
13. feb 2023

2+2 deti.. Obvykle 10 - 15 dní. A viac ako 2 až 2500 eur za dovolenku mimo sk nedávame.
Tento rok máme naplánované lago di garda na 10 dní. S našimi troma deťmi ( 11,5,1) Ubytko mame. Ideme svojim autom. Bicyklovať, turistikovat, kúpať, spoznávacja vo Verone, či Miláne. Budget (s prehľadom splnitelny.. Mame 2500 eur)
2 roky dozadu 15 dní Čierna Hora autom, spoznavacka 2000eur na komplet
3 roky dozadu. Kaprun rakúske Alpy 6 noci. 900 eur...
A mohla by som pokračovať

athom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lapalma
13. feb 2023

Mňa zaujala Ischia - skús mrknúť aj pelikán - majú tam celkom zaujímavé pobyty a zmestíš sa do 2000E - pre manžela more a pre teba termály - každý hotel má vraj svoj termál bazén. Blízko je Neapol, Pompeje, Capri ...

sorciera24
13. feb 2023

@lapalma to je skvela destinacia a tiez som jej to chcela odporučiť s Amalfi, Capri, Pompeje, Vezuv...ale tento rok ma Ischia vyhlaseny na rok vynimocny stav kvoli zosuvom pody, kt. boli v novembri....tak teraz moc nie, ale okolie ano🙂

zara0201
13. feb 2023

@zafir01 ach Lago,boli sme pred 1,5 rokom. Jedna z najlepších dovoleniek a to máme teda precestované kadečo. Skvelý výber. Kde budete bývať?

zafir01
13. feb 2023

@zara0201 kúsok nižšie od Malcesine.
Vyhladame apartmánové bývanie, koli obmedzeným rozpočtom (teda nemáme každý rok 6 tis na rekreácie). Si často aj varíme, mam však super manžela vari somnou, takže to nie je tak, žeby som celú dovolenku bola pri sporáku.
Ideme prvý krát do IT, tak som sa na zvedavá, ešte nemám urobený itinerár, berieme bicykle, chceme turistikovat, a snáď vyjde počasie aj na kúpanie. Počítam s tým, že budeme autom dost behať, lebo na každej strane jazera sú nejaké krásne miesta, a ťažko mi bolo vyberať " strategickú polohu"
Vy ste v akej oblasti boli ubytovaní? Odporúča niečo, čo urcite nevynechat?

zara0201
13. feb 2023

@zafir01 my sme bývali až za Breščou- na takej agroturistike,ale prešli sme celé jazero. Určite Sirmione, Limone, nevynechajte Cascata del Varone. Boli sme aj vo Verone a v Bergame boli sme aj na Lago d' Iseo- na ostrove. Cestou späť sme boli v botanickej v Trauttmansdorfe. No a cestou do IT sme prešli Alpy,Dolomity, Salzburg... relativne lacná ale výživná dovolenka.

zara0201
13. feb 2023

@zafir01 akurát že sme tam boli v najhoršom možnom termíne-po 15.8. Ale tak vyšlo.

floren
13. feb 2023

Pozri Thassos

zafir01
13. feb 2023

@zara0201 no ja som rezervovala 30.jun - 9 júl.. Keďže ten august je u talianov plný.
Ďakujem za tipy.
Salzburg a okolie mame prejdené, býva tam brat, takže po ceste domov sa zrejme uňho na noc ci dve zastavíme.
Ak to vyjde časovo, tak na konci augusta ešte zbehneme na sever chorvátska na pár dní k moru.. Takú oddychovku, lebo predpokladám, že jazero nebude extra teplé... Hoci ktovie. V júni sme sa kúpali v zeel am see pred dvoma rokmi a jazero ako čaj, čo sme tiež nečakali na ten mesiac

gumkac19
13. feb 2023

Odporúčam maltu, skútrom sa dá super pochodit + je tam čo pozerať

autor
14. feb 2023

@zafir01 čo znamená "ubytko máme?" Máte tam nejaký svoj dovolenkový domček? Nám by sa tiež páčila nejaká poznavacka. My vlastné auto nemáme, ale požicali by sme na týždeň (alebo skúter). Stravu ako riešite?

autor
14. feb 2023

@floren ďakujem, pozrela som ten link, no príde mi to už mimo náš budget, keďže to je 1200€ ubytko, doprava plus raňajky, ale je to iba hotel. Výlety budú každý aspoň za 100€ a chceme ísť každý deň niekam, ležanie pod slnečníkmi nie je naša verzia dovolenky :D to môžem robiť doma na balkóne. A ešte plus strava v reštikach, čítala som tu, že Grécko je dosť drahé, ale nemám vlastnú skúsenosť. Každopádne ďakujem za tip na lokalitu, popozeram na nete, ako by sa to dalo vykombinovat 🙂 ďakujem veľmi pekne

autor
14. feb 2023

@gumkac19 ďakujem, popozeram nejaké výlety 🙂

autor
14. feb 2023

@lapalma ďakujem, skúsim popozerať 🙂

kulumulu123
14. feb 2023

My planujrme s detmi albansko este sme tam neboli ubytko sukromne (prenajaty byt) 2tyz cca 350-500eur ideme autom je tam more aj hory mozes si vybrat co ti vyhovuje planujeme ze to bude celkovo okolo 1500eur 4clenna rodina na kompletku... Kazdy tvrdi ze priroda je tam nadherna ale budem vediet viac ked sa vratime nakolko som tam este nebola....

snowgirl1
14. feb 2023

@kulumulu123 dobry výber ste spravili Albánsko je nádherne ma co ponúknuť je lacné resp ked som tam ja bola ale viac odporúčam juh albánska je tam ionske more trosku chladnejšie ale super. Tym ze idete autom môžte mat viac možnosti výletu určite odporúčam národný park teth, Syri i Kaltër - Modré oko, Gjirokastër krásne mesto i pevnosť kde môžte mat i v papierovej podobe český výklad pevnosti určite tam nebudete ľutovať je tam toho moc

zafir01
14. feb 2023

Myslela som, už zaplatené, zajednane. Keďže 80% ubytovania v okolí jazera je už rezervovaných,nechcela som to nechať na poslednú chvíľu.
A stravu s troma deťmi.. Nám sa ťažšie chodí po reštauráciách. Takže obvykle to bývajú raňajky a večere v apartmáne, varíme a pripravujeme si sami (obchody sú vždy všade).
A počas dňa viem zbaliť aj nejaký ten snack do batohov, keďže sme na turistikach, ci bicykloch, alebo niekde na výletoch, a nechcem sa vždy spoliehať, že na nejake občerstvenie na trafím..
Takže z domu beriem vrapy, a tie urobím v apartmáne ráno do batohu (plnené všeličím), pripadne toasty ci ovocie, plus niečo sladké. A obed keď je príležitosť a deti sú mení ako z divých vajec, tak sa ideme najesť po ceste niekam.
Takze v 90% prípadov. Mávame jedno jedlo denne z restiky. Inak sami riešime. A áno priznám, niečo beriem aj z domu, najmä na prvé dva dni, aby som hneď nemusela behať po obchodoch.
A neprekáža nám urobiť s mužom na večeru jednoduché cestovinove salaty, ktore sú za 10 min. Hotové 🙂

zafir01
14. feb 2023

@kulumulu123 aj nas nahovarali pred 2 rokmi. No bola som tehotná plus 2 deti. Šli sme " len" do čiernej hory. A ako píšeš. Ubytko na 14 noci nás vyšlo 500 eur.
Akurát posledné 2 roky šli tiež ceny vyššie, a už to aj tam cítiť. Avšak albánsko podka našich mnohých známych je cenovo ešte nižšie ako čierna Hora, užite si

simkima
14. feb 2023

@kulumulu123 tam by som sa a j ja rada niekedy dostala. vyzera to ako velmi zaujimava krajina. tiez nie sme taky resortovy typ a ked uz sa niekam vybrat, tak vidiet z toho miesta co najviac

lady083
14. feb 2023

Ja byt tebou sledujem letenky, malorka, malta, grecke ostrovy napr. , tam si prenajmete ten skuter a ubytka mozte aj menit aby ste viac videli a vosli do rozpoctu, podla mna sa to v pohode da.

ropucha6
14. feb 2023

Ja by som s tymto budgetom a poziadavkami isla na Mallorcu, ale niekedy v juni.

yanni
14. feb 2023

@zafir01 Aj my ideme tento rok do Talianska autom. Garda vynechavame, tam to mame na skok a to my vyuzivame aj na predlzene vikendy. My sme sa dali na poznavacku az do Kalabrie so zastavkami 1-2-3 dni (ako kde) a v Kalabrii tak este 5-6 dni. Naplanovali sme zatial 2-3 tyzdne. 2 dospelaci a dve deti. Ale na prachy nepozerame, to nam je jedno. Ale v gazdom pripade tie jedno-dvojnocove pobyty len mensie hoteliky s ranajkami, Tropea zatial nejaky aprtman. Ak tam nic słuszne nenajdem, tak aj hotel ale tiez len ranajky, kedze cez den budeme stale mimo. V septiembre sme boli na Madeire a tiez len ranajky sme bukovali, vecer sme chodili do hotelu neskroj, to casto uz bolo po veceri. Nike nebukujeme all incl. a pod, to je uplna zbytocnost. Ja vsretko vyskladam sama.

yanni
14. feb 2023

Autorka - Malta. Apartmany su lance (booking.com), letenka cez maltaAir, doprava na miste MHDcka, lacne a dostaneš sa prakticky vsade busom. Ked ste bez deti vsetko je lahsie. "Pobehate" ostrovy, vykupete sa, vsetky pamiatky, sklarne atd. , valetta atd-. Najest sa da tiez za prijatelne ceny prakticky vsade.