Lacná dovolenka

katica06
7. máj 2022

Prvy krat hladam dovolenku pri mori. Kamoška mi odporúčala Chorvátsko, čo by sme asi zvládli našim staručkým autom. Niečo pre 4 osoby (dve deti 13 a 15).Rada by som sa vyhla preplneným lokalitám, nemusi to byt ziadny luxus ***** ani all inclusive hotel. Miesto kde s kuchyňkou. Nemám problém variť kľudne aj denne. Máme mali rozpočet. Hľadám pokojne miestečko s peknou plážou. Aby koncom augusta bolo ešte teplo. Kto ste boli viac krat a viete porovnat napíšte mi prosim pekne konkrétnu dedinu, mesto, miesto, čokoľvek čo mi pomôže v rozhodovaní. 🌞
Ako školáčka som bola pri mori, manžel a deti ešte nikdy. Možno som bola na nesprávnom mieste ale mňa to až tak nenadchlo.
Naše doterajšie dovolenky boli na miestach s kde sme sa v pohode dorozumeli (s toho mám tiež obavy), a v prípade potreby sme sa rýchlo vedeli vrátiť domov (kvôli zdravotnému stavu malej).

uglybetty1234
7. máj 2022

Rozpocet mate aky?

nelca84
7. máj 2022

@katica06 pozri cez airbnb.com, inzeruju tam priamo domaci, mozes si vybrat apartman podla zelania. Aj ked to najlepsie sa uz davno rozchytalo, ked hladas na poslednu chvilu...

katica06
autor
7. máj 2022

@uglybetty1234 nízky, nemám vysoké nároky v ničom, okrem nejakého hygienicko štandardu. Vlani sme boli na Liptove 6dní/5 noci z 550 euri s aquaparkom ubytovaním aj cestou. Ak napíšetem že 800-900 aj cestou budem na smiech?
Sľúbila som malej že keď bude zdravá aj lekári povolia zoberiem ju k moru.

katica06
autor
7. máj 2022

@nelca84 na poslednú chvíľu? Iba sa informujem. Možno na ďalšej kontrole mi nefrolog či onkológ zruši všetky plány.

nelca84
7. máj 2022

@katica06 no tak lepsie apartmany sa rozchytaju januar/februar, takze ano, v maji je to uz na poslednu chvilu. Ale ak nie si narocna, tak este urcite nieco vyberies.

kikushaa
7. máj 2022

@katica06 my sme boli pred 5timi rokmi v chorvatsku a veru lacna dovolenka to nebola🙄 ubytko sme mali cez airbnb, s mini kuchynskym kutom, boli sme traja ja, muz, a syn vtedy 3r. spal na pristelke. Uz len cesta tam spat (benzin, dislnicne poplatky) stala dost. Vsetko islo hore, ubytko zrejme tiez. Myslim ze aj keby ste si cely pobyt varili tak 800 pre 4roch je utopia 😞

danyelia
7. máj 2022

Ahoj, Biograd na moru, Crikvenica, Baška, Klenovica, Pula...ja by som mrkla na www.booking.com, pozrela na ceny, foto, dá sa tam určite vybrať niečo podľa predstáv. A vôbec to nie je na ,,poslednú chvíľu,, - my si tak dovolenku v pohode vyberáme pár dní pred cestou stále...

lucik194
7. máj 2022

@katica06 no na smiech nebudes, lenze sa nezmestite do takeho rozpoctu, myslim, ze treba ratat so 4 cifernou sumou.

pretoze aj ubytko pri veku deti je uz ako dospela osoba.

pre Vas jedine,apartman pre 4 ludi, urcite nie hned na plazi (tie su drahsie), s tym ze ziadne restauracie, varit budes kazdy den, ziadne rozhadzovanie. vsak len cesta ta vyjde 250e (moznoze viac podla toho kolko km to mate k moru).

liljana
7. máj 2022

2 roky dozadu sme boli Grecko 2 tyzdne, autom 2 tyzdne a vyslo to okolo 1000 eur. Jedine to, ze zdrazeli dialnice a pohonne hmoty. Rataj booking.com, pekny apartman pre 4-5 osob za 80 eur na noc. 8-10 nocix70-80 eur = 700 eur. Nafta, dialnice 300 eur, jedlo smer Lidl,... A ste v poho. Orietujte sa podla cien apartmanov. Ked bude Chorvatsko drahe, par hodin soferovania naviac a Grecko. Pripadne Bulharsko je pekne a pomerne lacne.

katica06
autor
7. máj 2022

@lucik194 áno, 250-300 treba na cestu s tým som aj rátala. Keď sme boli pred covidom pri Balatone, bývali sme skoro 1km od pláže, to by nebol problém.
Deti sú už zvyknuté na to že na dovolenke máme domácu stravu (z vlastnej záhrady).

sorciera24
7. máj 2022

@katica06 ja by som ti za tu cenu poradila Taliansko...kam chodime my a na konci augusta sa zmestiš v pohode do tvojej sumy..... cesta do IT je jednoduchsia, len dialnica, ziadne hranice...akurat pláž nie je malicka, ale siroka piesocna.....takže rusnejsie, alev pohode.....to len, ak by si chcela nielen HR a stacilo by ti proste more...

lucik194
7. máj 2022

@katica06 no tak potom jedine sadnut za internet a hladat a hladat. urcite najdete apartman 80-100€ / pre vsetkych za noc, akuratne este pozri ako maju upratanie (to byva castokrat extra plus polozka), plus vyhoda aby bol obchod nie prilis daleko (cerstve pecivo resp chlieb urcite budete potrebovat)

liljana
7. máj 2022

Priklad Chalkidiki 11 noci 550 eur. Pripadne prestriedat par, 2-3 ubytovania a vyskusat viac lokalit po 3-4 noci
https://www.booking.com/hotel/gr/villa-rodi-pol...
https://www.booking.com/hotel/gr/kritikos-apart...

katica06
autor
7. máj 2022

@sorciera24 bojím sa že sa tam nedorozomieme , v časoch keď sme s muž chodili do školy bola povinná ruština a aj to som už zabudla.

uglybetty1234
7. máj 2022

Rychlo som mrkla na booking, chorvatsko lokalita Nin, par prikladov

sorciera24
7. máj 2022

@katica06 prekladac ti preloží vsetko...tych par slov anglicky /nemecky....viac nepotrebujes.... lebo potom sa nedorozumies nikde......

katica06
autor
7. máj 2022

@uglybetty1234 prepáč,cez booking viem hľadať aj ja. Ale tie destinácie mi nehovoria nič.

loginexistuje
7. máj 2022

Taliansko je kvoli lepsim cenam urcite pre vas vhodnejsie ak pojdes hore na sever tak aj cesta bude lacnejsia

uglybetty1234
7. máj 2022

@katica06 a aku hladas destinaciu? Spominala si Chorvatsko, myslela som, ze destinacia uz v samotnom Chorvatsku nie je problem ak je to blizsie a pri mori. Ak vies pouzivat booking, vies aj google. Daj tam Nin a Ninska laguna. Je to oblast pri Zadare, idealna d malymi detickami.

dori2
7. máj 2022

@katica06 chorvatsko vobec nie je lacne, my sme naposledy boli v 2014 a uz vtedy na 3 psoby sme to dali do 1300€ so vsetkym. toez sme nic speci nemali…

avanka
7. máj 2022

@katica06 keď ku koncu augusta,pozeraj Brač, Trogir..tam je počasie stabilné..to máš cca 230€ na cestu, ubytovanie zoženiem aj za 60€ noc a slušne,to máš cca 420€ a na týždeň neminies tak veľa,ak nebudete chodiť denne po reštauráciach..my máme rozpočet ďaleko vyšší a tiež radšej varím..jasne,že palacinka,zmrzlina, Kukuru pre deti je denne,my to nemusíme,ja napr zmrzlinu nelubim..z domu si nosím len ovocie a zeleninu zo zahrady,všetko kupujem tam a nie je tam až taká dražba,pred 3 týždňami sme odtiaľ prišli🙂boli sme na veľkú noc na Baške na Krku manžel je alergik na kešu, pistácie plus bezlaktozova intolerancia, takto sa nemusím báť,že po zjedení niečoho mi skolabuje a budeme volať sanitku..pre nas dovolenka nie je o tom,že sedím denne v reštike,ale o mori, o tom,že zjem kedy chcem a čo chcem,o pohode na pláži a o spoločných chvíľach..
Na bookingu nehľadáj,pozri hrvatska.sk,tam zoženies lacnejšie
Ak nieco,pýtaj sa

katica06
autor
7. máj 2022

@loginexistuje aké tam býva počasie koncom augusta. Nebude tam zima?

katica06
autor
7. máj 2022

@uglybetty1234 nemá maličké deti.

loginexistuje
7. máj 2022

@katica06 tak v taliansku je rozhodne stabilnejsie pocasie a teplejsie more ako v chorvatsku
A nie nebyva zima bezne este ludia chodia aj v septembri

katica06
autor
7. máj 2022

@loginexistuje aj sever Talianska? Je mi jasné že na juhu bude teplejšie.

loginexistuje
7. máj 2022

@katica06 ja som pisalank severu tonmas lignano bibione caorle atd k benatkam
https://www.accuweather.com/sk/it/bibione/25509...

sorciera24
7. máj 2022

@katica06 aj sever...jasne, že ti pocasie nik nezaručí, ale to ani v HR ci uprostred leta...ale teplo bude a more bude vyhriate rozhodne

joesvk
7. máj 2022

Bola som raz na najlacnejšej dovolenke na ostrove Thassos. Tiež sme si varili sami. Množstvo penzionikov s kuchynkou, dokonca s pitnou vodou, ktorá nerobí hnačky atď. aj zelenina a ovocie, čo sme si kupovali v miestnych obchodoch super kvalitné a lacné.
Počasie na konci augusta ideálne, more teplé. Kľud.
Nie je tam nejaký bohatý nočný život, ale prechádzky večer pri mori fungujú 😉neskutočne som si tam oddýchla.

zuzliq
7. máj 2022

@katica06 ahoj, pridaj sa do skupín tu na MK dovolenka v Chorvátsku a dovolenka v Taliansku. Tam ti super poradia. Cez Booking neodporúčam hľadať, tam je to dosť drahé. Ubytovanie v takej cene určite nájdeš, nebude to priamo na pláži, ale ak ti to nevadí, tak super. Strava len varená, môžeš si niečo aj predpripraviť. Z mojej skúsenosti je lacnejší termín začiatkom júla, koniec júna. V auguste majú dovolenku Nemci, teda je menej apartmánov voľných a sú drahšie. Skús pozrieť aj Invia.sk, my cestujeme ajcez nich (hľadáme so stravou).

panelacikova
7. máj 2022

@katica06 ja len, že by som si so staručkým autom netrúfla do Chorvátska.... aby ste si dovolenku nepredražili, ak sa vám cestou pokazí :(