Kúpili by ste si dovolenku na leto, keď neviete anglický jazyk?

26. okt 2023

Chcem sa opytat kupili by ste dovolenku na leto s tym ze neviete ani tuk anglicky ci iny jazyk? Myslim teraz cez cestovku. Proste ze by ste sli ako rodina letecky na dofcu deti muz a vy.
Stale vaham. Ako to je teraz cez cestovky? Ze pockaju vas na letisku odprevadia na let a potom z dovolenky v tej krajine kam letite znova odprevadia? Dik

petamich
26. okt 2023

pri "tradicnej" dovolenke typu Turecko, Egypt...s vami delegat nie je pri odlete, to by ste teoreticky este vyriesili tym, ze budete letiet z Bratislavy/Kosic a po prilete delegat zvykne byt, treba si teda idealne najst cestovku so slovensky hovoriacimi delegatmi, z letiska sa musite vymotat sami ale to v zasade staci sledovat dav a exit znacky a potom si najst svojho delegat, to uz zvyknu byt stanky alebo drzia cedulu v ruke

a potom je napr. Flying Bananas alebo Enjoy Travel - prvy skor zazitkove cesty, druhi sa specializuju ja plavby lodou a USA a tam je delegat pritomny cely cas - teda aj pred odletom, pocas letu, po prilete....bude takych isto viac

bluka2
26. okt 2023

Nerobila by som si starosti ani bez cestovky. Je to pomerne jednoduché sledovať znaky a časy a Slováka tiež nájdeš všade 😀

pe_mi
26. okt 2023

Jasneže choďte do toho.na letisku, v lietadle sa zoznámite a pridáte sa ku niekomu kto vie.budete nasledovať dav ako sa povie 😅 rukami ,nohami sa dohovorite .
Tooolko ľudí chodí a vie len pozdraviť.
Určite choďte do toho!

petamich
26. okt 2023

este by som dodala, ze moji svokrovci seniori, sli za nami do Rumunska, nevedia ani zatat po anglicky a zvladli to 🙂 popisali sme im, co sa bude na letisku diat, co maju hladat, pripadne ak bude zle, nech nam volaju a budeme priatel na telefone

ja by som sa toho fakt az tak nebala

sandy333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamatopo
26. okt 2023

Keď ideš cez cestovku tak máš v sume aj služby delegáta a niekde aj animátorov. My tak chodíme roky. Nemáš sa čoho báť. Ešte len vystúpis z letiskovej haly a už ťa čakajú s cedulkou v ruke a naviguju tá k autobusu. Delegát je aj niektoré hodiny v hoteli a ak nie musí byť na telefóne. My sme takto cez delegáta boli už dva krát v nemocnici. On je povinný ti pretlmocit aj vybaviť všetko okolo toho. Taktiež výlety.

autor
26. okt 2023

No akoze boli sme par krat iba dvaja ked sme nemali deti. Ale tak vtedy bol delegat. Cize napr vybavil nam aj pozicanie auta aj vylety. Teraz vsak nechceme detom bude uplne stacit si myslim plaz,hotel. Akoze muz rozumie anglicky,vie dost ale problem je uz rozpravat 😂🫣

diewcatqoo
26. okt 2023

Moja 60 rocna suseda nevie po anglicky ani zatat. Cestuje s kamoskou po celej Europe. Tento rok sa odvazili konecne aj bez cestovky. Ta jej kamoska tiez nie je moc jazykovo zdatna. Spominala, ze rukami-nohami sa vsade dohovori a prinajhorsom vie pouzit google.

nikoletta1712
26. okt 2023

Ahoj, ja neviem po anglicky vôbec nič a v decembri letím do Indie, takže to bude zaujímavé😅…Určite choď a uži si to❤️…

autor
26. okt 2023

@nikoletta1712 oooo no tak to by mohla byt teda brnkacka,len tak niekam do Grecka 😂 oproti Indii

autor
26. okt 2023

@petamich no z BA urcite by sme sli.
@kamatopo no tej choroby niekde mimo domu by som sa veru dost bala. To si radsej nepredstavujem 😂🫣

martinka13
26. okt 2023

Moji rodicia cestujú po celom svete od ich 48 rokov (teraz majú 67) . Po anglicky ani ťuk. Väčšinu presunov musia riešiť bez delegáta. Až kým neprídu na miesto. Následne už majú sprievodcu. Chodia vždy len s Bubom, nakoľko oni majú zájazdy dla ich gusta. Takže nie, nemusíš sa absolútne báť. A mimochodom v dnešnej dobe google translatora sa dohodneš všade vo svete aj sama....

zorkahorka
26. okt 2023

Anglinu som sa ucila pred dlhymi rokmi, dlho ju nepouzivam. Boli sme v grecku a trochu som ju oprasila. Staci ti naucit sa par slov, fraz. Personál v hoteli mi rozumel, aj predajcovia v obchodoch. Mnohi boli na mojej urovni 😅 Pripadne mate prekladac v mobile

ullala
26. okt 2023

Polovica slovenska by nechodila k moru, keby riesili, ze nevedia po anglicky 😀 Cestovky vacsinou ponukaju aj sluzby slovenskeho delegata.

liz_lemon
26. okt 2023

bratia mojho partnera nevedia ziadny jazyk, a isli sami bez pomoci lietadlom do USA, a tam na lod a plavili sa po Karibiku, nemali problem

lulu0123
26. okt 2023

My sme toto leto boli naozaj po dlhom case cez cestovku, Satur na Thassose a az sme sa smiali,ze to bolo ako pre debilov.Na letisku cakala delegatka, cely cas bola v autobuse a potom aj v hoteli bola kazdy den.Vsetko sa dalo cez nu riesit.Este aj pri odlete s nami bola na checkine. Naozaj uplne idealne pre ludi bez znalosti anglictiny.

autor
27. okt 2023

@lulu0123 Ked sme nemali deti boli sme aj cez Satur aj Hydrotour aj Seneca vsade boli delegati. Len som nevedela ci to este funguje. Mne by stacilo keby sa objavil delegat na letisku a potom ked tak ze na telefone keby cosi. Inak si myslim ze nam ju netreba.

lulu0123
27. okt 2023

My sme dokonca neplanovane vyuzili aj sluzby slovenskych animatoriek.Myslela som,ze budeme len my s detmi,ale take boli fajn baby,ze nase dievcata ich uplne zrali.A nakoniec to dobre padlo,lebo chodili do klubu,ked najmladsi spal a aj kavu som si stihla v klude vypit.Boli sme v Thassos Grand resort.Odporucam velmi.

misinka0611
27. okt 2023

Tak ja som išla aj bez cestovky do krajiny kde som nevedela ich jazyk a nič sa nestalo. S cestovkou? Veď oni všetko vybavia aj keď ty si priplatís.

cacianka
5. nov 2023

2x Thassos a viem iba slovensky a rozumiem záhoráčtine. 😇V knižnici som si požičala malý slovník a aspoň pár fráz som použila v obchodíku, a v reštike. Cez cestovku úplná brnkacka, delegát nám krásne porozprával rôzne finty ako a kde ísť, vybavil požičanie auta. Čakal nás na letisku a celý pobyt bol poblízku, keby niečo, pri odchode tiež poradil.
Teraz sme boli 1.x sami len tak sólo na Cypre, ruštinu som vytiahla aj z päty a ruky nohy mám. Chlap sa len viezol za mnou ako prd 🤣

viera27
5. nov 2023

Ja nemam problem s jazykmi. Ale co som si vsimla,tak bezne ludia pouzivaju google prekladac. Napisu vetu,daju prelozit,otrcia mobil domacemu. Ten zas napise svoje,necha prelozit a otrci im. A vybavene

veverka84
26. jún 2024

@lulu0123 ahoj,prosim ta ideme na thassos so 4 detmi rozne vekove kategorie najmladsia ma rok -nejake rady co si treba vziat navyse?dakujem❤️

lulu0123
26. jún 2024

@veverka84 hmm,nic take specialne.V rezorte mas vsetko co potrebujes.Pre vacsie deti odporucam snorchlovacie masky,je tam naaadherne more, pre mensie deti hracky do piesku.Nic take specialne ma nenapada.Mozno este kinedril,ak im byva zle.Cesty su tam dost klukate,sama zakruta.

cacianka
26. jún 2024

@veverka84 stačí to čo bežne používate doma a potrebujete kdekoľvek. Keby niečo, tam kúpite , všetko.