Vo stvrtok sme sa vratili z kuby tak by som chcela s vami zdielat zážitky,
+ludia boli velmi priatelský,personál hotela ochotný,oceán,pláže 5*,okolie,...
-ceny pre turistov(trošku prehnané v centrách a v obchodoch orientovaných pre turistov,napr.voda+piňakola 12€
Vrelo odporúčam bol to super zážitok na ktorý nezabudneme
Prikladám video našich zážitkov :
Ked by som uz mala letieť z Európy takú diaľku, tak to urcite potiahnem az do Mexika. Úroveň kubánskych hotelov je biedna, treba odrátať aspoň dve * .Personal je milý, ale je naučený, ze dostane nielen peniaze ale aj oblečenie, sladkosti a ked nedostane tak sa sám ponúkne. Jedlo je tam ak nie hnusne tak fakt len jedle, vyber, hlavne zeleniny veľmi obmedzený, mäso mastné, jedla nedochutene, maly, opakujúci sa vyber, dezerty nechutne, s mexickymi hotelmi fakt neporovnateľne. Ľudia tam chodia preto, lebo je to lacné a preto su aj ochotní prižmúriť oči. Jedine, co možem pochváliť su kaviarne, mali úroveň aj kávy boli chutne, taktiež reštaurácie mimo rezortov a samozrejme Havana, ta ma úžasne čaro, tam by som sa hocikedy vrátila.
Ja som mala iba moje oblečenie.Upratovačka chcela odo mňa kúpiť aj moju zimnú bundu.Veĺmi sa im páčia veci s kamienkami a trblietkami.
@majusqa77 viem, ja to chápem, aj ti kuchári tam majú co robiť, aby z toho niečo jedle navarili. Ale ja ked si zaplatím dovolenku v 5+ hoteli tak čakám ubytovanie na takej úrovni a taktiež jedlo. Rada by som sa tam vrátila, lebo je tam este co vidieť, ale zatiaľ do rezortu urcite nie.
A este co sa týka plazi, tak u mna zatiaľ jednoznačne vyhráva Dominikanska Rep. Oblasť Punta Cana
@sisaka my sme boli v5*hotely a móžem povedať že tam bolo všetko na úrovni.Jedla bolo dostatok....mäso hovädzie,kuracie a telacie na viaceré spósoby,ryby niekolko druhov,zákusky boli veĺmi chutné a veĺa,šaláty........Jediné čo mi nechutilo bola káva.Personál bol super
CHODTE NIEKDE NA SLOVENSKU A NENÁJDETE TAM TOTO VŠETKO.
@irsia ja som este nestretla človeka, ktorý by jedlo na Kube pochválil a to od nas chodí dosť ľudí. Môžeš napísať meno hotela, nech si pozriem reviews, urcite sa chcem na Kubu vrátiť ale dobry bufet je absolútny základ, inak tam nejdem, aj keby niekto platil.
V Slovenskom rezorte som nikdy nebola, takze nemozem porovnávať, ale bola som v rezortoch a hoteloch kade tade tak mam urcite očakávania na 4 ci 5 *
@sisaka My sme boli 3 tyzdne v Mexiku a pridali sme okruzny tyzden na Kube (letenka Cancun-Havana cca 210 Eur). Boli sme taki stastni, ked sme sa vratili do Mexika a sli konecne do NORMALNE vybavenych velkych potravin. 😀
Kuba je fajn v All In rezorte v hoteli vlastnenom zapadnou firmou, ale po vlastnej osi je dost problem sa prestravovat. Ceny v restikach su ako v zap. europe, jedlo 8-12 CUC (convertible peso = 1 eur a treba jest 3 krat denne), doprava Problem (predrazene prenajmy aut a hladanie taxi, co odvezie do vedlajsieho mesta bol zbytocne zabity cas) a bezne obchody (potraviny) prazdne ako za sociku.
Ako skusenost ako sa zilo za sociku, nasat atmosferu Kuby fajn, ale stacilo. 😉
@irsia s rodinou planujeme tiez ist na Kubu na buduci rok v marci- aprili... Takze v hoteli Patriarca ste bola spokojna? Tiez som pozerala recenzie su ok... Cez aku cestovku ste bola? Viete mi poradit ktore mesiace v roku je teplo a nie su dazde? Idme so 6 rocnou dcrkou takze na strave v hoteli mi dost zalezi.