Dobrý deň,
plánujeme dovolenku s 2-mi malými deťmi (1 a 3 roky).
S ktorou cestovkou ste boli spokojný resp. by ste nám odporučili?
Chodievame v poslednej dobe cez Hydrotour, ale predtym sme chodili cez Solvex, keď sme chceli len Bulharsko.
Tiez doporucujem Satur
@domiklik prečo nie Orex?
Boli sme a ok
@oliverceky trasa letisko hotel, cca 30 km trvala 3 hodiny, počas ktorých autobus zastavil asi v každom hotely, ktorý sa nachádzal na tejto trase, my sme boli samozrejme poslední, ale keďže šofér akosi nevedel trafiť, pokochali sme sa výhľadom na turecky vidiek, nakoniec musel prísť môj muž, ktorý mal stiahnutý sygic a navigovat šoféra aby sme sa vôbec dostali do hotela... Po príchode do hotela sme sa dozvedeli, že CK nám predala izbu s výhľadom na more, ale reálne sme dostali výhľad do záhrady. Ako kompenzáciu sme dostali 50% zľavu na fakultatívny výlet... Prišli sme v pondelok, delegátka prišla v piatok, lebo vraj to nevedela nájsť, argument do tohto hotela chodia Slováci malo, samozrejme o žiadnej zľave nevedela, nemala som silu sa s ňou hádať... Išli sme teda na fakultatívny výlet, dodávka typu idú ma rozpredát na organy, z každej strany fúka, a týmto celý deň cestovať je fakt tragédia... Čerešnička na torte, akosi na nás zabudli, nikdo nám nedal vedieť predný čas odchodu 😀 hotel predali dobrý, len škoda, že doňho nepotrafili
@athom Minule si pisala, ze si zena, teraz si chlap. Ja som bola s Bubom x krat. Bubo nerobi cisto pobytove zajazdy. Bodka. Cize radit pre rodinku s detmi asi nie, pretoze take typy zajazdov nerobia. Je to uplne inak orientovana CK, adventure a poznavacky, nie vhodne pre male deti. Ja som nikdy na Bubo zajazde nevidela deti, a uz vobec nie rocne
Ja by som skôr pozerala na dobrú kombináciu cestovka (tj. zabezpečenie delegátskych služieb) a dobrý hotel. Možností je viac, najlepšie je osloviť cestovnú agentúru, ale takú, ktorá je akreditovaným partnerom viacerých CK a vie kvalifikovane poradiť.
@athom v agentúre je vždy cena na cent rovnaká ako v cestovnej kancelárii, nezaplatíte ani o jeden cent viac ako v cestovke.
Úlohou agentúry je poradiť nezávisle tak, aby ponuka čo najlepšie reflektovala požiadavky klienta a aby boli klienti spokojní. Preto agentúry investujú do vzdelávania svojich zamestnancov a osobne navštevujú hotely, chodia na školenia, sledujú cestovné obmedzena apod.
Z mojej skúsenosti majú ľudia agentúry radi 🙂
Za rovnakú cenu zájazdu dostanú totiž naviac aj poradenstvo a ponuky od viacerých CK.
@athom zmluvne sme zaviazaní, že nemôžeme predať zájazd pod cenu CK.
@athom aj v podnikaní by sa mala dodržiavať etika 🙂 keď sa agentúre chová neeticky voči svojim obchodným partnerom, veľmi pravdepodobne sa bude neeticky chovať aj voči zákazníkom, keď príde k vážnej situácii. Videli sme to aj počas Covidu.
Preto by som si dávala veľký pozor na agentúru, ktorá nedodržiava základné pravidlá.
@athom Agentura nemoze manipulovat s konecnou cenou cestovnej kancelarie, porusenie zmluvy. Nemas pocit, ze by si potom vsetci kupovali ten zajazd len cez agentury a nie cez pobocky CK? Ten isty zajazd cena ina v agenture a ina v pobocke CK, ktora ho organizuje? To asi nie. Podliezali by ceny CK, ktora sa s tym zajazdom narobi a organizuje ho (zmluvy s hotelmi, s dopravcami, cenove kalkulacie, delegat, animatori atd)
Agentury sice maju len 10%, ale pre CK je to nevyhnute s nimi spolupracovat. Je rozdiel mat 10-15 predajnych miest (pobocky) a 700 predajnych miest.
Existuje este nieco ako online predaj, kde si to vyklika zakaznik sam a ani CK ani agentura nemusia nic robit.
Zamestnanec CK ma fixny plat a potom podiel z predaja, co je par stovak navyse.
@athom Ja som to citala cele. Naco tu davas hypoteticke uvahy, ze sa maju vzdat dakej sumy v prospech klienta? Ved to je hovadina jak mraky.
Skor mam pocit, ze si nevedal, ze nemozu.
Ale ked mas pocit, ze praca v agenture je jednoducha, nech sa paci, mozes si vyskusat tych prijemnych ludi. Niektori este 3-4 krat vsetko zmenia, chcu x ponuk atd.
PS: Nuz hlavne nedavam hlupe rady ist s Bubom s 1 a 3 rocnymi detmi.
Satur 😊