Ideme do Chorvatska v sobotu skor rano s dvoma detmi (3 a 6r) avsak nevieme ci ist radsej cez Madarsko alebo Rakusko a Slovinsko. Ake mate skusenosti? Co by ste odporucali. O peniaze nejde, skor o to co je pohodlnejsie a rychlejsie (ak je tam vobec rozdiel)..
Veru tak ako píše sfinks, musíš napísať odkiaľ a kam idete
My sme išli v sobotu ráno (resp. v noci z piatka na sobotu) cez Chorvátsko späť a teda pravdu povediac by som s sobotu nesla nijako. Šla by som v piatok a niekde prenocovala, v sobotu len dojazd (my sme šli cez Rakúsko, ale problém bola Chorvátska diaľnica, takže to je fuk)
@stanyko Ahoj, tiež som zo Senca a práve túto sobotu sme sa vrátili z Chorvátska a o týždeň tam ideme opäť. Ako tu už bolo spomenuté, sobota je najhorší deň na cestovanie, mýtnice v HR sú preplnené a ťahajú sa pred nimi niekoľko kilometrové klony. My sme zažili dve 10 kilometrové, zobralo nám to cca 3 hodiny a to máme ENC kartu. Ale ked už nie je iná možnosť ako cestovať v sobotu, my sme šli cez Rakúsko - Slovinsko - Chorvátsko. Celá cesta od Senca až po cielovú destináciu bola diaľnica, tam sme cestovali v pondelok a cesta bola super, bez kolon, prebehla rýchlo a veľmi pohodlne. Cesta späť by bola rovnaká, keby nie tie kolony. Minulé roky sme chodili len cez Maďarsko (Maďarsko nemá dobudované diaľnice po celej trase, motáš sa po okrskoch) a po terajšej dovolenke sme si povedali, že už nikdy viac, cesta cez Rakúsko a Slovinsko to istí 🙂
Minulý týždeň som s vrátil z chorvátska, cez Maďarsko som išiel naposledy X rokov dozadu, to v podstate chodím minimálne 1 x ak nie viac každý rok, po ceste domov Krk – Bratislava mi Waze vyhodil trasu cez HUN kratšiu aj časovo aj KM (nakoniec to až také terno nebolo), tak že po X rokoch skúsim, každopádne na ďalších dlhých X rokov viem že za mňa to bude už len Vieden / Graz / Zagreb atd ...cez HUN určite nie, aspoň za mňa. Najlepší čas za posledné roky, je odchod z SK Nedeľa cez obed/ poobede, najviac aut po Viedeň , od Viedne ďalej už sa autá len strácajú, v nedeľu podvečer / noci na mýtach v HR veľká pohoda ...
@stanyko zalezi kde byvate, tazko povedat kade, je ine ked ides z kosice a idne ked z bratislavy, taktiez kde ides, je ine ked ides na makarsku alebo hore na istriu